...

Schipperke

schipperke
4.3
(21)

Schipperke – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst
België
Huidige en oorspronkelijke taken
Ongedierteverdelger en
erfbewaker op boerderijen

Andere namen, Kleine Boothond, Kleine Bootsman, Scheperke

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 25cm en de 30 centimeter.
Gewicht
Tussen de 3 en de 8 kilo.
Hoofd
Levendig, met ovaal vormige ogen. Kleine rechtopstaande oren in de vorm van een driehoek.
Lichaam
Schipperkes hebben een rechte rug en brede borst. Het lichaam is kort. Ze hebben kleine ronde voeten.
Vacht
de vacht is recht, dicht, zeer veerkrachtig en voelt hard aan. De nek en de achterhand hebben zogenoemde manen (langer haar). De haren over de rest van het lichaam zijn zeer kort.
Kleuren
Verreweg de meeste honden van dit ras hebben een zwarte kleur met bruine ogen.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn slim en intelligent. Ze zijn beweeglijk en erg oplettend. Ze hebben niet snel pijn en hebben een uitstekende conditie. Aanpassen kunnen ze uitstekend en zijn daarom geschikt voor zowel wonen op een flat als op een boerderij. Het zijn trouwe honden en hechten zich snel aan baas en zijn gezin.
Sociaal
Met katten en kleine huisdieren moet dit ras van pup af aan goed gesocialiseerd worden. Wanneer de hond weet dat het niet is toegestaan, dan laat hij dit. Met bezoek kijkt het schipperke het altijd even aan. Met andere honden gaat het meestal goed.

Omgang

Beweging
Om deze hond blij te maken heeft het erg veel beweging nodig. Onaangelijnd komt deze hond het best tot zijn recht. Schipperkes apporteren graag.
Opvoeding
Doordat ze graag leren en intelligent zijn levert training normaal gesproken geen problemen op. Deze hond laat wel graag zijn schelle blaf horen. Wanneer u in een woonwijk woont, besteed dan tijdens de opvoeding veel aandacht hieraan om deze eigenschap in toom te houden.
Verzorging
Het schipperke heeft niet veel vachtverzorging nodig. Eenmaal in de week een borstelbeurt is meestal voldoende. Tijdens de verharingsperiode van het schipperke kunt u met een herderharkje de loskomende dode haren uit de ondervacht eenvoudig uitborstelen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 21

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!