...

Slowaakse Tchouvatch

Slowaakse Tchouvatch
4.4
(12)

Slowaakse Tchouvatch – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Andere namen voor de Slowaakse Tchouvatch zijn, Slovenský cuvac, Slovenský čuvač.

De Slovenský čuvač is nauw met de tatrahond, de kuvasz, de berghond van de Maremmen en Abruzzen en de Pyrenese berghond verwant.

Land van herkomst
Slowakije
Huidige en oorspronkelijke taken
Kuddebewaker

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 62 en de 70 centimeter.
Teven tussen de 59 tot 65 centimeter.
Gewicht
Reuen tussen de 36 tot 44 kilo.
Teven tussen de 31 tot 37 kilo.
Hoofd
De slowaakse tchouvatch heeft een brede lange schedel. Ze hebben een kleine voorhoofdsgroef. De neus is breed en is iets korter dan de schedel. De ogen zijn ovaal.
Lichaam
Het lichaam van de Slowaakse tchouvatch is langer dan hoog. De staart wordt hangend gedragen en reikt tot de sprong. De hals is even lang als het hoofd. De oren worden hangend gedragen.
Vacht
De vacht is 5 tot 15 centimeter lang. Reuen hebben een halfskraag.
Kleuren
De Slowaakse tchouvatch heeft een witte vacht.

Gedrag

Karakter
Dit is een zelfverzekerde hond, die niet snel ergens van onder de indruk is. In huis is deze hond vrij rustig. Het bewaken van het erf is aan hun toevertrouwd. Dit is een zelfstandige hond die trouw is aan zijn baas.
Sociaal
Deze hond gaat normaal gesproken goed om met kinderen en huisdieren. Tegenover vreemden nemen ze een waakzame houding aan.

Omgang

Beweging
Ga er regelmatig met deze hond erop uit. Deze hond heeft een grote tuin nodig, zodat hij zelf een gedeelte van zijn bewegingsbehoefte kan bepalen.
Opvoeding
Met een consequente opleiding bereikt u bij dit ras het meest. De Slowaakse tchouvatch is geschikt om buitenshuis gehouden te worden. Mits hij genoeg contact houdt met zijn gezin.
Verzorging
De Slowaakse tchouvatch heeft een vacht die hem beschermt tegen allerlei weersinvloeden. Hierdoor hoeft u de hond niet te wassen. Om de vacht gezond te houden is eenmaal per week kammen voldoende. In de verharingsperiode is een dagelijkse borstelbeurt noodzakelijk.

Puppy-info

Fokker Slowaakse tchouvatch met stamboom:

Slowaakse Tchouvatch

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!