...

Sussex Spaniel

Sussex Spaniel
4
(1)

Sussex Spaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 38 tot 41 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 18 en 21 kilo.
Hoofd
De schedel is middelmatig lang en breed. De stop is duidelijk zichtbaar. Sussex Spaniels hebben grote oren die hangend worden gedragen. Ze zijn laag aangezet. Ze hebben een volledig schaargebit.
Lichaam
De rug is lang en breed. De staart is iets lager dan de rug aangezet en wordt niet boven de ruglijn gedragen. De borst is diep. De Sussex Spaniel heeft ronde voeten.
Vacht
Ze hebben een dubbele vacht. De bovenvacht is halflangharig. De ondervacht is dicht en mag niet krullen. Op de staart en de oren is het haar langer en de benen zijn goed bevederd.
Kleuren
Goudglanzende leverkleur, met goudkleurige haarpunten.

Gedrag

Karakter
Sussex Spaniels zijn vrolijke, aanhankelijke en zachtaardige honden. Ze zijn intelligent en op een komische manier eigenzinnig. Doorgaans zijn het rustige honden. Het zijn honden die graag blaffen.
Sociaal
Van nature zijn het sociale honden. Ze kunnen het dan ook uitstekend vinden met andere honden en dieren in huis. Met kinderen gaan ze uitstekend om. Let er wel op dat uw kinderen de hond niet als speelgoed gebruiken. Ze zijn vaak te zachtaardig om zelf maatregelen te nemen.

Omgang

Beweging
Sussex Spaniels passen zich goed aan. Ze hebben de aanleg om snel wat kilo’s aan te komen, als ze te weinig beweging krijgen. Apporteren en zwemmen vinden de meeste Spaniels erg leuk om te doen. Laat de hond geregeld onaangelijnd rennen en spelen.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en leren vrij snel. Ondanks hun lieve uiterlijk moet de hond consequent opgevoedt worden. Ze blaffen graag. Leer de hond op jonge leeftijd dat u overmatig blaffen niet tolereert.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!