Black and Tan Coonhound

5
(1)

Black and Tan Coonhound – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op wasberen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 63 en 69 centimeter.
Teven tussen de 58 en 63 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 34 kilo.
Teven wegen ongeveer 31 kilo.
Hoofd
Het hoofd van de Black and Tan Coonhound is vrij smal. De schedel en neusrug zijn van opzij parallel aan elkaar. De voorsnuit en schedel zijn evenlang. De lange oren zijn laag aangezet en worden hangend gedragen. Black and Tan Coonhounds hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug van de Black and Tan Coonhound is recht en gespierd. De staart wordt in een lichte boog neerwaarts gedragen. De borst is ruim en diep. De benen zijn recht en stevig met ronde en goed gesloten voeten.
Vacht
Dichte kortharige vacht.
Kleuren
Zwart met tan aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Het jachtinstinct is duidelijk aanwezig. Ze hebben een goed reukvermogen. Ze zijn zeer trouw en hechten zich aan het gezin. Tevens zijn ze ook redelijk zelfstandig. Binnenshuis zijn ze rustig terwijl ze buiten zeer actief zijn. Black and Tan Coonhounds zijn behoorlijk waaks. Wanneer er onraad is zal hij het altijd voor zijn gezin opnemen.
Sociaal
Over het algemeen kunnen ze het zeer goed met kinderen vinden. Met andere honden gaan ze doorgaans goed om. De Black and Tan Coonhound moet goed gesocialiseerd worden met katten en andere huisdieren, anders gaat die problemen geven.

Omgang

Beweging
Ze hebben een grote bewegingsbehoefte. Naast de dagelijkse wandelingen is het verstandig om de hond minimaal een uur de kans te geven om zijn energie buitenshuis kwijt te kunnen. Zorg ervoor dat u een goed omheinde tuin heeft.
Opvoeding
Dit ras kan behoorlijk wat leren. Ze hebben een rustige baas nodig, die een natuurlijk overwicht heeft. Met een consequente beslist niet harde opvoeding bereikt u het meest.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!