...

Black and Tan Coonhound

Black and Tan Coonhound Depositphotos_61362035_S
5
(127)

Black and Tan Coonhound

Black and Tan Coonhound is een vriendelijke, gemakkelijke hond die graag bij zijn gezin is. Ze ontspannen graag bij de open haard, maar als ze op de sluwe wasbeer jagen, zijn ze vasthoudend en geweldige jagers. De Black and Tan Coonhound is een Amerikaanse originele hond, die groot en atletisch is en graag ’s nachts jaagt.

Black and Tans hebben een lieflijk, gelijkmatig karakter en een ongelooflijk gevoelige neus. Hun lange, fluweelzachte oren, gecombineerd met een prachtige zwarte vacht met bruine highlights waaronder de kenmerkende ‘pompoenpitten’ rond hun expressieve ogen. Deze honden zijn sterk en groot genoeg voor een volwassen man op de schouder te dragen, en kunnen gemakkelijk de grond bedekken met soepele, enthousiaste passen. De Black and Tan Coonhound kan voor sommige mensen te veel hond zijn, maar ze kunnen ook uren of zelfs dagen achter elkaar op de bank zitten. Het zijn erg relaxte honden. Als een Black and Tan Coonhound alleen is, kunnen ze luid en treurig huilen en geluid maken voor de buurt.

Black and Tan Coonhound – FCI Rasgroep 6

De Black and Tan Coonhound behoort tot de rasgroep van de drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond op wasberen

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 63 en 69 centimeter – Teven tussen de 58 en 63 centimeter.
Gewicht: Reuen wegen ongeveer 34 kg – Teven wegen ongeveer 31 kg.

Hoofd
Het hoofd van de Black and Tan Coonhound is vrij smal. De schedel en neusrug zijn van opzij parallel aan elkaar. De voorsnuit en schedel zijn even lang. De lange oren zijn laag aangezet en worden hangend gedragen. Black and Tan Coonhounds hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug van de Black and Tan Coonhound is recht en gespierd. De staart wordt in een lichte boog neerwaarts gedragen. De borst is ruim en diep. De benen zijn recht en stevig met ronde en goed gesloten voeten.

Vacht: Dichte kortharige vacht.
Kleuren: Zwart met tan aftekeningen.

Gedrag en karakter Black and Tan Coonhound

Het jachtinstinct is duidelijk aanwezig. Ze hebben een goed reukvermogen. Ze zijn zeer trouw en hechten zich aan het gezin. Tevens zijn ze ook redelijk zelfstandig. Binnenshuis zijn ze rustig terwijl ze buiten zeer actief zijn. Black and Tan Coonhounds zijn behoorlijk waaks. Wanneer er onraad is zal hij het altijd voor zijn gezin opnemen.

Black and Tan Depositphotos_68487149_S

Sociaal

Over het algemeen kunnen ze het zeer goed met kinderen vinden. Met andere honden gaan ze doorgaans goed om. De Black and Tan Coonhound moet goed gesocialiseerd worden met katten en andere huisdieren, anders gaat die problemen geven.

Omgang en beweging

Black and Tan Coonhounds zijn gefokt om te jagen en hebben een sterk instinct om elk klein dier te achtervolgen waarvan ze de geur oppikken. Ze hebben dagelijks beweging nodig, of het nu een lange wandeling aan de lijn is of spelen in de tuin. De tuin moet een hoge, stevige omheining hebben en de hond moet tijdens de wandeling aan de lijn zijn. Ze hebben een grote bewegingsbehoefte. Naast de dagelijkse wandelingen is het verstandig om de hond minimaal een uur de kans te geven om zijn energie buitenshuis kwijt te kunnen.

Een gemakkelijke optie om te oefenen is jacht, niet alleen voor wasberen, maar voor veel verschillende dieren. Black and Tans kunnen worden getraind om op bijna elk wild te jagen, inclusief eekhoorns tot herten, als de lokale wetgeving dit toestaat. Ze nemen ook graag deel aan coonhound-evenementen.

Opvoeding van de Black and Tan Coonhound

Dit hondenras kan behoorlijk wat leren. Ze hebben een rustige baas nodig, die een natuurlijk overwicht heeft. Met een consequente beslist niet harde opvoeding bereikt u het meest.

Black and Tan Coonhound Depositphotos_49427171_S

Puppytraining Black and Tan Coonhound

Black and Tan Coonhounds willen bij hun familie zijn, en als ze voor langere tijd in een achtertuin worden achtergelaten zonder aandacht, kunnen ze luid huilen. Het is belangrijk om ze de eerste keer op de juiste manier te trainen, omdat ze dingen voor altijd op dezelfde manier zullen doen. Black and Tans vinden het heerlijk om in de buurt van hun familie te zijn, en als ze eenmaal iets hebben geleerd, doen ze dat voor altijd op die manier. Het is belangrijk om ze vanaf het begin goed te trainen. Als een hond voor langere tijd in een achtertuin wordt achtergelaten, of als hij zich verveelt en wordt genegeerd, kan hij luid gaan janken.

Gezondheid en Verzorging

De Black and Tan Coonhound is een zeer gezond ras en heeft meestal geen problemen. Een goede fokker zal de gezondheid van zijn vee controleren voordat hij gaat fokken, op zoek naar problemen zoals heupdysplasie, schildklierproblemen en staar. De oren moeten wekelijks worden geïnspecteerd op infectie en de tanden moeten vaak worden gepoetst, net zoals bij alle hondenrassen.

Voeding Black and Tan Coonhound

Afhankelijk van de leeftijd van de hond zijn er verschillende diëten die geschikt zijn. Sommige honden lopen risico op overgewicht, dus het is belangrijk om te kijken hoeveel calorieën ze eten en wat hun gewicht is. Hondenvoer van hoge kwaliteit, in de winkel gekocht of bereid door een dierenarts, zou voor Black and Tan Coonhound moeten werken. Honden kunnen gemakkelijker worden getraind met traktaties, maar als ze te veel worden gegeven, kunnen ze overgewicht krijgen. Lees over welke voeding wel en niet aan honden kan worden gegeven en welke voeding geschikt is voor honden van verschillende leeftijden. Als je bang bent dat je hond te mager is of zijn dieet moet veranderen, neem dan contact op met je dierenarts. Uw hond heeft altijd schoon, vers water nodig.

Vachtverzorging – Om de vacht gezond te houden, raden coonhound-fokkers aan om de hond wekelijks te borstelen met een rubberen verzorgingshandschoen, een borstel met medium haren of een hondenhandschoen. Dit borstelen verwijdert dood haar voordat het zich op meubels kan vestigen, en helpt nieuwe haargroei te stimuleren en huidoliën door de vacht te verspreiden. De Black and Tan Coonhound heeft een korte, schuurloze vacht die een of twee keer per jaar wordt geborsteld. Black and Tans moeten af ​​en toe worden gewassen om een ​​hondengeur te voorkomen. Zoals bij alle hondenrassen, moeten hun nagels regelmatig worden geknipt, omdat te lange nagels de hond pijn kunnen doen en het hem moeilijk kunnen maken om te lopen en rennen.

Black and Tan Coonhound Depositphotos_403766304_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 127

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!