...

Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse Mastiff
2.6
(14)

Tibetaanse Mastiff – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Tibet
Huidige en oorspronkelijke taken
Kudde- en erfbewaker

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minstens 65 centimeter.
Teven minstens 61 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 50 en 60 kilo.
Teven doorgaans iets lichter.
Hoofd
De Tibetaanse Mastiff heeft een breed en zwaar hoofd. De stop is duidelijk aangegeven. De voorsnuit is evenlang als de schedel. De brede snuit geeft een vierkante indruk. De oren zijn middelgroot en driehoekig van vorm en ze worden hangend gedragen. De voorkeur gaat uit naar een schaargebit.
Lichaam
Dit hondenras is een krachtige, imposante en gespierde vertoning. Het lichaam is iets langer dan hoog. De borst is breed en diep. Hij reikt tot voorbij de ellebogen. De achterhand is krachtig gespierd en goed gehoekt. De schouders zijn gespierd en goed geplaatst. De hals is breed en zeer gespierd.
Vacht
Halflang, vlak aanliggende en harde bovenvacht. De ondervacht is wollig en dicht.
Kleuren
Zwart met tanaftekeningen.

Gedrag

Karakter
De Tibetaanse Mastiff is een evenwichtige, rustige en bedachtzame hond. Ze zijn erg gehecht aan hun gezin maar zijn nooit opdringerig. Ze zijn graag in de buurt van hun gezin. Deze honden hebben een sterke territoriumsdrift en op het eigen terrein zijn ze erg zelfverzekerd. het is een hond die niet veel blaft. In huiszijn ze vrij rustig. Ze zijn graag buiten, maar niet geschikt voor het kennelleven.
Sociaal
Ze hechten zich sterk aan het gezin. Met huisdieren kunnen ze het goed vinden. tegenover kinderen zijn ze erg tolerant en geduldig. Onbekend bezoek wordt tot staan gebracht. De reuen kunnen tegen soortgenoten dominant zijn.

Omgang

Beweging
De Tibetaanse Mastiff heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Heeft u een grote omheinde tuin dan kan hij deels zelf zijn bewegingsbehoefte bepalen. Neem hem geregeld mee op lange wandelingen of laat hem naast de fiets lopen. Het is niet het type hond dat graag achter een bal aan rent of enthousiast stokken apporteert.
Opvoeding
Deze honden hebben een consequente en eerlijke opvoeding nodig. Een harde opvoeding geeft een averechts effect. Met een goede aanpak leren ze snel nieuwe commando’s en zijn ze redelijk gehoorzaam.
Verzorging
In de herfst en de winter heeft de Tibetaanse Mastiff een erg dikke vacht. Deze vacht heeft dan weinig verzorging nodig. In deze periode hoeft de hond maar eens in de twee weken met een grove kam gekamd te worden. In de lente valt de vacht vrijwel volledig uit. In deze periode is een dagelijkse grondige kambeurt noodzakelijk.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.6 / 5. Aantal beoordelingen: 14

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!