...

Witte Herdershond

zwitserse witte herder
4.4
(41)

Witte Herdershond – FCI Rasgroep 1

Alle Duitse herders, dus ook de witte herder heeft een zeer ontwikkeld intellect. Deze intelligente honden met een evenwichtig karakter zal zijn eigenaar nooit verraden, maar altijd helpen in moeilijke tijden.

De Witte Herdershond behoort tot de groep van schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst : Ze stammen af van de Duitse herdershond, maar is verder gefokt in de Verenigde-Staten en Canada. Uiteindelijk zijn ze opgenomen in Zwitserland en zijn terug te vinden onder de naam van Zwitserse witte herder

Huidige en oorspronkelijke taken : Herdershond en gezinshond.

Uiterlijk van de Witte Herdershond
Schouderhoogte : Reuen tussen de 60 en 65 centimeter en teven tussen de 55 en 60 centimeter.

Hoofd : De Witte Herdershond heeft een wigvormig hoofd, dat smaller wordt naar de neus toe. De stop is duidelijk. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam :Het lichaam van de Witte Herdershond is iets langer dan hoog. Ze zijn goed gespierd met een krachtige bouw. De borst reikt tot de ellebogen. De rug is recht en goed sterk. De staart is diep aangezet en reikt minstens tot de sprongen.

Vacht : Ze komen voor in 2 varianten, stokhaar en de langstokhaar.
– stokhaar: korte, dicht tegen het lichaam aanliggende vacht.
– langstokhaar: Heeft langer haar rond de nek, de achterzijde van de benen en op de staart.

Kleuren : Wit.

witte herder hond

Gedrag en karakter van de Witte Herdershond

Witte Herdershonden zijn alert, intelligent en waaks. Ze hechten zich sterk aan hun baas en ze zijn over het algemeen gehoorzaam. Honden van dit ras willen zijn graag bezig voor hun mensen. Ze zijn aanhankelijk en willen deel uitmaken van het gezin.

Sociaal

Met kinderen kan de Witte Herdershond het goed vinden. Ook de omgang met andere honden hoeft u geen problemen te verwachten. Als de hond een goede socialisatie heeft gehad, is de omgang met andere huisdieren en katten goed te noemen.

Omgang en beweging

Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Als u te weinig met de hond loopt zal hij zich gaan vervelen. Geef de hond de kans om onaangelijnd te kunnen rennen en spelen. Ook zwemmen, naast de fiets lopen en apporteren vinden ze leuk om te doen.

Opvoeding van de Witte Herdershond

Het zijn intelligente honden die graag iets voor zijn baas doet. Hierdoor leren ze erg snel. Om de pup op te laten groeien tot een evenwichtige hond moet u hem in contact laten komen met zoveel mogelijk mensen, dieren en situaties.

Puppy-info

Voor de aanschaf van een witte herder puppy met stamboom ga je best eerst ten rade bij een erkende fokker of via een rasvereniging. Deze mensen zijn het best geplaatst u meer informatie te geven over dit bijzonder hondenras.

Zoek mooie hondennamen voor een Zwitserse herdershond. Gebruik een aangename, maar duidelijke roepnaam. Op die manier kan je tijdens het trainen bepaalde commando’s gemakkelijk en duidelijk overbrengen. Zo ontstaan er ook geen misverstanden en weet je hond duidelijk wat je verlangt van hem..

witte herder puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 41

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!