...

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
3.8
(38)

Nova Scotia Duck Tolling Retriever – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Canada
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, gespecialiseerd
in de jacht op eenden.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 48 en 51 centimeter.
Teven tussen de 45 en 48 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een wigvormige hoofd. De schedel is breed en licht gewelfd. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. De ogen zijn amandelvormig en ze hebben een compleet schaargebit.
Lichaam
De rug is kort en recht. De staart reikt tot aan de sprongen. Normaal gesproken wordt hij onder de ruglijn gedragen. De borst is ruim en diep. De benen zijn recht met ronde en gesloten voeten. Tussen de tenen zitten zwemvliezen.
Vacht
De bovenvacht is middelmatig lang en zacht. Op de rug mag het haar golvend zijn. De ondervacht is dicht.
Kleuren
Alle kleuren tussen rood en oranje. Met witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Het zijn attente, speelse en vriendelijke honden. Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn intelligent en erg gehoorzaam. De meeste zwemmen en apporteren erg graag. Over het algemeen blaffen ze erg weinig.
Sociaal
Het zijn zeer sociale honden. Van nature kunnen ze het goed vinden met soortgenoten en andere huisdieren. Tegenover kinderen stellen ze zich geduldig op. Bij onraad laten ze hun stem horen. Maar het zijn geen waakhonden. Bekenden en onbekenden worden vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Nova Scotia Duck Tolling Retrievers hebben redelijk veel beweging nodig. Naast de dagelijkse wandelingen is het aan te raden om er met de hond op uit te gaan. Ze zijn erg dol op apporteren en zwemmen. Komt het eens een dag niet uit, om de hond veel aandacht te geven, dan passen ze zich goed aan.
Opvoeding
Ze werken graag voor hun baas en zijn intelligent. Dit zorgt er voor dat ze snel nieuwe commando’s leren. De hond reageert goed op de stem van zijn baas. Ondanks dat de Toller niet moeilijk is op te voeden, is het geen ‘beginners’ hond. Doordat de Toller een eigenwijze hond is, veel initiatief toont en erg snel leert kan hij zich ook veel dingen eigen maken die niet altijd gewenst zijn.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 38

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!