...

Zwarte Russische Terrier of Tchiorny Terrier

Russische Terrier
4
(4)

Zwarte Russische Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Rusland
Huidige en oorspronkelijke taken
Waak- en verdedigingshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen 66 tot 72 centimeter.
Teven 64 tot 70 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Zwarte Russische Terrier heeft een lang hoofd. Door de beharing oogt het vierkant. De stop is matig. De voorsnuit is iets korter dan de schedel. De oren zijn klein en worden naar voren gevouwen gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De hond is massief gespierd en heeft een krachtige lichaamsbouw. De rug is recht en breed. De staart is hoog aangezet. De borst is breed en reikt minstens tot de ellebogen. De benen zijn goed gehoekt. De hals is lang en krachtig.
Vacht
Ruwe volle vacht met een groffe structuur.
Kleuren
Effen zwart of zwart met enkele grijzen haren.

Gedrag

Karakter
De Zwarte Russische Terrier is gehoorzaam en intelligent. Ze zijn zelfverzekerd en zeer trouw. Het zijn uitstekende wakers en ze beschermen hun eigen mensen. Het is een ras dat weinig blaft. ze zijn over het algemeen meegaand, maar tonen zo nu en dan ook eigen initiatieven.
Sociaal
Ten opzichte van kinderen hebben ze een hoog tolerantiedrempel. Zijn ze goed gesocialiseerd dan kunnen ze het goed vinden met katten en andere huisdieren. Onbekenden komen het terrein niet op. De reuen kunnen ten opzichte van andere honden dominant zijn.

Omgang

Beweging
Ze kunnen urenlang buiten rennen en spelen. Zowel onaangelijnd in het bos als naast de fiets zijn goede vormen van beweging voor ze. Kunt u eens een dagje niet uit, dan passen ze zich in de regel aan en worden niet vervelend.
Opvoeding
De Zwarte Russische Terrier is een leergierige hond die graag voor u werkt. Voor mensen met weinig ervaring zijn ze minder geschikt. Het ras kan nogal dominant zijn. Ze hebben een baas nodig die duidelijk en consequent is.
Verzorging
De vacht van de Zwarte Russische Terrier moet ongeveer vier keer per jaar geplukt worden. De losse dode haren worden dan met de hand uit de vacht geplukt, zodat de nieuwe vacht kan groeien. Naast de vier pluk beurten moet de hond meerdere keren per week geborsteld worden met een grove borstel. Houd de gehoorgang vrij van te veel haar en verwijder eventueel teveel haar dat tussen de voetzolen zit. De baard en snor van de Zwarte Russische Terrier moet met regelmaat gekamd worden om te voorkomen dat ze gaan klitten.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!