...

Pyreneese Berghond

Pyreneese Berghond
4.3
(11)

Pyreneese Berghond – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Kuddebewaker en waakhond van huis en erf

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 70 en 80 centimeter.
Teven tussen de 65 en 72 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 60 kilo.
Teven wegen ongeveer 45 kilo.
Hoofd
De schedel van de Pyreneese Berghond is gewelfd en toont een duidelijk achterhoofd. Ze hebben een brede en lange snuit. De oren zijn vrij klein en driehoekig van vorm. Ze worden hangend langs de schedel gedragen.
Lichaam
De rug is lang, breed en sterk. Ze hebben een lange pluimstaart. De borst is breed en diep, maar niet te laag. Aan de achterbenen hebben ze dubbele hubertusklauwen. De hals is redelijk kort en gespierd.
Vacht
De vrij lange vacht is vlak en zacht. Op de staart en rond de nek is het haar wat langer.
Kleuren
Effen wit of wit met aftekeningen op het hoofd, oren en/of staartwortel. Deze aftekeningen kunnen grijs, oranje of wolfsgrijs zijn.

Gedrag

Karakter
De Pyreneese Berghond is een oplettende en intelligente hond. Ze zijn zeer waaks en blaffen erg graag. Het is een zelfstandige hond die gehard en eigenzinnig is. Het is een hond die graag buiten is. De hond is echter niet geschikt voor het kennelleven. Ze hebben veel contact met nodig van het gezin.
Sociaal
Tegenover kinderen zijn ze zeer tolerant. Bekenden worden vriendelijk begroet. Tegenover onbekenden zijn ze wantrouwend, totdat de baas zegt dat het goed is. In de omgang met andere huisdieren geeft de Pyreneese Berghond geen problemen. De reuen kunnen tegenover zwakkere seksegenoten weleens dominant overkomen.

Omgang

Beweging
De Pyreneese Berghond heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Ze zijn vrij rustig zowel binnen als buiten. Maak lange wandelingen met de hond en laat hem zo nu en dan onaangelijnd rennen en spelen. Zolang ze niet volledig volgroeid zijn moet de beweging beperkt worden.
Opvoeding
Deze honden hebben een evenwichtige baas nodig die consequent, maar ook liefdevol moet zijn. Over het algemeen zijn dit geen gehoorzame honden. Ze zijn eigenzinnig en gehoorzamen alleen als ze het nut van een commando inzien. Breng de pup met zoveel mogelijk verschillende mensen in contact, zodat zijn wantrouwen bij volwassenheid beperkt blijft.
Verzorging
De Pyreneese Berghond heeft erg veel beharing. Geef de hond eenmaal in de week een grondige borstelbeurt. Is de Pyreneese Berghond in de verharingsperiode dan zal hij vaker geborsteld moeten worden. Hiervoor kunt u een pinnenborstel en een harkje gebruiken. Overtollig haar achter de oren mag voorzichtig met de hand weggeplukt worden.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 11

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!