Clumber Spaniel

4
(2)

Clumber Spaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Opzoeken en apporteren
van wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Rond de 45 centimeter. De rasstandaard geeft geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht
Ze wegen tussen de 30 en 36 kilo.
Hoofd
Het hoofd is massief en vierkant. Ze hebben een diepe stop en de wenkbrauwen zijn duidelijk zichtbaar. De oren zijn vrij groot en laag aangezet. Ze worden hangend gedragen. Clumber Spaniels hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is lang en zwaar. De rug is breed en lang. Clumber Spaniels hebben een diepe borst met goed gewelfde ribben. De voeten zijn groot en hebben een ronde vorm.
Vacht
Dichte, zijdeachtige vacht. De borst en benen zijn goed bevederd.
Kleuren
Wit met citroengele aftekeningen op het hoofd en de voorsnuit.

Gedrag

Karakter
Ze zijn zelfverzekerd en evenwichtig. Ze zijn vriendelijk, zachtaardig en goedmoedig. Ze hechten zich sterk aan hun gezin. Het reukvermogen is goed ontwikkeld en over het algemeen blaffen ze weinig.
Sociaal
Van nature zijn Clumber Spaniels sociale honden. Ze kunnen het uitstekend met andere honden vinden. Ten opzichte van andere huisdieren zoals katten en konijnen hoeft u ook geen problemen te verwachten. Tegenover kinderen zijn ze geduldig en tolerant.

Omgang

Beweging
Dit hondenras past zich erg goed aan. Wanneer ze te weinig beweging krijgen, moet u er rekening mee houden dat u de hond op een strak dieet zet. Van oudsher zijn het jachthonden, ze vinden het dan wel leuk om door het bos te wandelen. In huis zijn ze meestal erg rustig.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en doen graag iets voor hun baas. Wees consequent en beloon de hond voor goed gedrag. Ze zijn dol op voedsel! Eis niet te veel van de hond en voed hem met zachte hand op.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!