...

Clumber Spaniel

Clumber Spaniel Depositphotos_360969864_S
5
(129)

Clumber Spaniel

De Clumber Spaniel zijn zelfverzekerde en evenwichtige honden. Ze zijn vriendelijk, zachtaardig en goedmoedig. Ze hechten zich sterk aan hun gezin. Het reukvermogen is goed ontwikkeld en over het algemeen blaffen ze weinig. De Clumber Spaniels zijn gemakkelijk om van te houden en mee te leven; het zijn lieve en goede metgezellen. Hun naam komt van de stad Clumre in Northamptonshire, Engeland. Vergelijkbare rassen zijn, de Engelse Cocker Spaniel en de Basset Hound

Deze honden staan ​​bekend als lief en gemakkelijk in de omgang, maar ze zijn ook meedogenloos bij het jagen op geuren. De beweging van een Clumber is vrij en moeiteloos vanwege hun bouw om door dichte vegetatie in het veld te duwen. Clumbers zijn vriendelijk, hoewel een beetje op hun hoede voor vreemden. Ze blaffen alleen als ze iets te zeggen hebben, wat ze onverschillige waakhonden maakt. Deze honden houden van zwemmen, apporteren en groeien op met kinderen als stevige speelkameraadjes.

Clumber Spaniel – FCI Rasgroep 8

De Clumber Spaniel behoort bij de rasgroep van Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Opzoeken en apporteren van wild.
Levensduur: 10-12 jaar
Meest geschikt voor: Gezinnen met kinderen, actieve alleenstaanden en senioren, huizen met erven, jagers

Uiterlijk

Schouderhoogte: Rond de 45 centimeter. De rasstandaard geeft geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht: Ze wegen tussen de 30 en 36 kilo.

Hoofd
Het hoofd is massief en vierkant. Ze hebben een diepe stop en de wenkbrauwen zijn duidelijk zichtbaar. De oren zijn vrij groot en laag aangezet. Ze worden hangend gedragen. Clumber Spaniels hebben een schaargebit.

Lichaam
Het lichaam is lang en zwaar. De rug is breed en lang. Clumber Spaniels hebben een diepe borst met goed gewelfde ribben. De voeten zijn groot en hebben een ronde

Vacht: Dichte, zijdeachtige vacht. De borst en benen zijn goed bevederd.
Kleuren: Wit met citroengele aftekeningen op het hoofd en de voorsnuit.

Clumber Spaniel Depositphotos_239583004_S

Afkomst en geschiedenis

De Franse adel had jachthonden die waarschijnlijk dienden als de oorsprong van het Clumber Spaniel-ras. Dit ras werd in het begin van de 17e eeuw gevormd; Er wordt aangenomen dat Duke de Noailles ze in Clumber Park heeft ontwikkeld vanwege dreigingen van de Franse Revolutie. Eén theorie beweert dat de hertog zijn kennel weggaf aan de hertog van Newcastle, die het ras in Clumber Park perfectioneerde met hulp van William Mansel, de jachtopziener van het park. Deze honden werden uiteindelijk bekend als Clumber Spaniels, en hun naam komt van het park.

Ze genoten veel bescherming van Royals vanwege hun ras, waaronder Victoria zelf.

In het midden van de 19e eeuw waren de adel in Groot-Brittannië de enige mensen die Clumber Spaniels mochten fokken. Het ras werd officieel stopgezet tijdens de Eerste Wereldoorlog, wat leidde tot een aanzienlijke afname van hun populatie. Koning George V moest het ras later verjongen.

Gedrag en karakter

Ze zijn zelfverzekerd en evenwichtig. Ze zijn vriendelijk, zachtaardig en goedmoedig. Ze hechten zich sterk aan hun gezin. Het reukvermogen is goed ontwikkeld en over het algemeen blaffen ze weinig. Hoewel Clumber Spaniel-puppy’s vol energie en extreem speels zijn, worden ze minder energiek naarmate ze ouder worden. Als gevolg hiervan zijn ze niet geschikt voor sportieve eigenaren die graag wandelen of joggen met hun huisdieren. Hun behoefte om zinvolle taken uit te voeren, is de reden waarom ze elke dag een uur looptraining nodig hebben. Ze vinden het ook leuk om dingen in hun mond te dragen.

Het Clumber Spaniel-ras staat bekend als gemakkelijk in de omgang en kalm. Ze hebben een zachtaardig karakter en een relaxte houding.

Sociaal

Van nature zijn Clumber Spaniels sociale honden. Ze kunnen het uitstekend met andere honden vinden. Ten opzichte van andere huisdieren zoals katten en konijnen hoeft u ook geen problemen te verwachten. Tegenover kinderen zijn ze geduldig en tolerant.

Omgang en bewging

Ondanks zijn onhandige uiterlijk kan de Clumber Spaniels een zeer actieve hond zijn. Dit hondenras past zich erg goed aan. Wanneer ze te weinig beweging krijgen, moet u er rekening mee houden dat u de hond op een strak dieet zet. Van oudsher zijn het jachthonden, ze vinden het dan wel leuk om door het bos te wandelen. In huis zijn ze meestal erg rustig. Ze zullen profiteren van lange wandelingen en af ​​en toe een pauze om rond te snuffelen. Clumbers houden ervan om dingen te apporteren. Zorg dat ze voldoende beweging kunnen krijgen in hun achtertuin, tennisballen kunnen jagen en kunnen genieten van tijd met hun baasjes.

Clumber Spaniel Depositphotos_360968972_S

Opvoeding en training

Ze zijn intelligent en doen graag iets voor hun baas. Wees consequent en beloon de hond voor goed gedrag. Ze zijn dol op voedsel! Eis niet te veel van de hond en voed hem met zachte hand op. Clumber is stabiel en betrouwbaar, grondig en taai. Deze eigenschappen kunnen ze soms moeilijk te trainen maken, omdat ze de neiging hebben om te stoppen en over dingen na te denken voordat ze besluiten ze te doen. Houd de trainingen interessant en laat ze focussen op leren in plaats van op zoek te gaan naar iets interessants. De meeste Clumbers hebben een reden nodig om te doen wat hen wordt opgedragen. Ze kunnen echter niet goed spelen tegen een norse coach.

Gezondheid Clumber Spaniels

Het Clumber Spaniel-ras kan verschillende gezondheidsproblemen ervaren, waaronder entropion-oogleden, hypothyreoïdie en te snel groeien. In sommige gevallen kunnen puppy’s met eosinofiele panosteitis de aandoening ontgroeien. Bovendien kunnen Clumbers heupdysplasie ontwikkelen. Het lichaam van de Clumber Spaniel is aanzienlijk langwerpig. Hierdoor kunnen ze ziekte ontwikkelen in hun tussenwervelschijven. Immuun-gemedieerde hemolytische anemie is waargenomen bij sommige Clumber Spaniels.

Verzorging

De zware, laag geplaatste oren moeten regelmatig worden schoongemaakt om oorinfecties te voorkomen. Hondenbezitters moeten ook regelmatig de plooien op de kop van hun hond controleren met een droge doek. Als deze plooien niet droog worden gehouden, kunnen schimmelinfecties ontstaan, die stinken en onaangenaam zijn voor de hond.

Nagels moeten regelmatig worden geknipt met een manicureschaar. Clumber-spaniëls hoeven meestal maar één of twee keer per week te worden verzorgd. Hun vacht is gemakkelijk te onderhouden; ze hoeven zelden gewassen te worden. Bovendien kunnen Clumbers door hun veldwerk meer dan een maand zonder wassen.

Voeding voor de Clumber Spaniel

Het is erg belangrijk voor de Clumber Spaniel om geen overgewicht te hebben, omdat overgewicht druk uitoefent op de gewrichten en botten en het sterke, zware lichaam van het ras ondersteunt. Een hondenvoer van hoge kwaliteit, aangepast aan de leeftijd (puppy, volwassen of senior) moet alle voedingsstoffen bevatten die het ras nodig heeft. Als uw dierenarts denkt dat uw hond te zwaar is, moet u mogelijk een caloriearm hondenvoer geven. Clumbers is erg voedselbewust. Als je een tussendoortje gebruikt tijdens je training, gebruik het dan met mate. Voer nooit gekookte botten of vet voedsel.

Clumber Spaniel Depositphotos_239583552_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 129

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!