Afghaanse Windhond

3
(6)

Afghaanse Windhond – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Andere rasnamen: Tazi, Afghaan, Balkh Windhond, Barukzy, Baluchi, Kaboul

het nieuwe puppyboek
Land van herkomst
Afghanistan
Huidige en oorspronkelijke taken
Zichtjager op groot- en klein
wild. Waakhond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 68 en 74 centimeter.
Teven tussen de 63 en 69 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Afghaanse Windhond heeft een lange schedel met een lichte stop. De oren zijn laag aangezet. De ogen zijn driehoekig van vorm.
Lichaam
De rug is middelmatig lang en recht. Het uiteinde van de staart is ringvormig en wordt in gang hoog gedragen. De borst is diep met goed gewelfde ribben. De voeten zijn groot met gebogen tenen.
Vacht
Lange, zijdeachtige vacht. Behalve het gezicht en de rug, hier is de hond kort behaard.
Kleuren
Alle kleuren zijn toegestaan.

Gedrag

Karakter
Het zijn trotse, onafhankelijke honden. Binnenshuis zijn ze rustig, maar buiten zijn het beweeglijke, actieve en attente honden. Het jachtinstinct is sterk ontwikkeld. Ze blaffen erg weinig. Maar als het nodig is springt hij voor u in de bres. Ze zijn dan ook behoorlijk waaks.
Sociaal
Zolang kinderen de hond in zijn waarde laten, gaat de Afghaanse Windhond goed met ze om. Reuen kunnen zo nu en dan nog weleens dominant zijn tegenover soortgenoten. Met eigen huiskatten kan de omgang goed gaan, maar een kat buitenshuis wordt altijd achterna gezeten.

Omgang

Beweging
Om de Afghaanse Windhond gelukkig te maken heeft hij erg veel beweging nodig. Een goede manier is om de hond naast de fiets te leren lopen. Laat de hond alleen onaangelijnd lopen, wanneer hij geen kwaad kan doen.
Opvoeding
Ze zijn onafhankelijk en niet eenvoudig op te voeden. Hieroor zijn ze minder geschikt voor de onervaren mensen. Het is een hond die nooit zal uitblinken op het gebied van gehoorzaamheid. De opvoeding dient zeer conesequent maar met zachte hand te gebeuren. U kunt hem dan best het een en ander bij brengen.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Afghaanse Windhond met stamboom:

Afghaanse windhond

Afghaanse Windhond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets