...

Perro de Agua Espanol

perro-de-agua-espanol
4.7
(3)

Perro de Agua Espanol – FCI Rasgroep 8

Andere namen zijn ook “Spaanse waterhond”

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Spanje
Huidige en oorspronkelijke taken
Vissershulp en
schapenhoeder.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 40 en 50 centimeter.
Teven tussen de 38 en 45 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Perro de Agua Espanol heeft een brede neusrug. De oren zijn V-romig en worden hangend gedragen. De ogen staan ver uit elkaar.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is recht en de borstkas is vrij lang. De staart is van nature kort. De benen zijn recht, de voeten zijn rond en goed gesloten.
Vacht
Gekrulde, wollige vacht. Bij tentoonstellingen mag het haar niet korter dan 3 centimeter geknipt worden. En niet langer dan 15 centimeter zijn.
Kleuren
Alles is toegestaan behalve, driekleurig en wit met zwarte vlekken.

Gedrag

Karakter
Perro de Agua Espanols zijn vriendelijke en vrolijke honden. Ze zijn waaks maar blaffen niet veel. Het zijn leergierige honden die graag iets willen leren. Het reukvermogen is zeer goed ontwikkeld.
Sociaal
Van nature zijn Perro de Agua Espanols sociale honden. ze gaan normaal gesproken goed om met soortgenoten, kinderen en andere huisdieren. Met katten moet hij goed gesocialiseerd worden, dit zal later dan geen problemen geven.

Omgang

Beweging
Ze hebben vrij veel beweging nodig. Zwemmen en apporteren vinden ze erg leuk om te doen. Maak geregeld lange wandelingen, waarbij de hond onaangelijnd kan spelen en ravotten. Hij past het best in een sportief gezin, die iets met de hond onderneemt.
Opvoeding
Deze honden zijn intelligent en leergierig. Ze pakken commando’s dan ook erg snel op. Het zijn dan ook niet heel moeilijke honden om op te voeden.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.7 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!