Alaska Malamute

4.3
(10)

Alaska Malamute – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Alaska
Huidige en oorspronkelijke taken
Sledehond

Uiterlijk Alaska Malamute

Schouderhoogte
Reuen 64 centimeter.
Teven 58 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 38 kilo.
Teven wegen ongeveer 31 kilo.
Hoofd
Het hoofd van de Alaska Malamute is breed en krachtig. De wigvormige oren zijn in verhouding klein. Ze zijn aan de zijkant van het hoofd geplaatst. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Alaska Malamute heeft een krachtige en compacte lichaamsbouw. De botten zijn zwaar en de spieren erg sterk. De rug loopt een klein beetje af. De borst is diep. De benen zijn recht en zwaar van bot. De stevige hals is matig gebogen.
Vacht
Dubbele stokharige vacht. De ondervacht is dicht, vettig en wollig. De bovenvacht is dik en grof.
Kleuren
Lichtgrijs tot zwart, altijd met wit op de buik en benen.

Gedrag van de Alaska Malamute

Karakter
De Alaska Malamute is een intelligente en zelfstandige hond. Ze zijn vriendelijk en trouw en kunnen soms eigenzinnig en dominant zijn. De hond heeft een goede vacht en kan uitstekend buiten gehouden worden, mits hem niet het contact met de eigenaar of soortgenoten ontzegd wordt. Het is een hond die niet graag alleen is. Onvoldoende aandacht en beweging uit zich in sloop en huil gedrag.
Sociaal
Alaska Malamute’s gaan uitstekend om met kinderen. Ze zijn vriendelijk tegen iedereen en als waakhond ongeschikt. Tegenover soortgenoten willen ze nog weleens dominant over komen. Katten en andere huisdieren zijn minder geschikt. Maar wanneer u de hond van jongs af aan goed socialiseert met andere huisdieren, dan zal dit later geen problemen geven.

Omgang

Beweging
Wanneer u niet sportief bent aangelegd, of geen zin heeft om minimaal een uur per dag met dit hondenras actief te wandelen of te fietsen, dan is dit ras ongeschikt voor u. Wanneer u de Alaska Malamute onaangelijnd laat lopen, zorg er dan voor dat u hem goed onder controle heeft en hij terug komt wanneer u hem roept. Malamutes zijn inventief en atletisch, een goede omheining rondom tuin of erf is vereist.
Opvoeding
De gemiddelde Alaska Malamute heeft behoefte aan een consequente opvoeding. ze hebben een baas nodig die een natuurlijk overwicht heeft en sterk in zijn schoenen staat. Dit haalt het beste in het ras naar boven. Ze kunnen vrij snel commando’s leren. Houd de oefeningen leuk en wissel veel verschillende oefeningen af, zodat de hond er plezier in heeft.
Verzorging
De vacht van de Alaska Malamute is weerbestendig. Dit houdt in dat vuil en viezigheid na opdroging gemakkelijk uit de vacht kan worden verwijderd. In de lente en het najaar verhaard de Alaska Malamute erg. Gebruik in deze periode een grove kam met een dubbele rij metalen tanden. Hiermee kunt u gemakkelijk de losse haren uit de vacht verwijderen.

Puppy-info

Voor de aanschaf van een Alaska Malamute puppy met stamboom ga je best eerst ten rade bij een erkende fokker, kennel of rasvereniging. Deze mensen zijn het best geplaatst u meer informatie te geven over dit bijzonder hondenras.

Zoek perfecte hondennamen voor dit stoer hondenras. Gebruik een korte en krachtige roepnaam voor deze mooie honden. Op die manier kan je tijdens het trainen bepaalde commando’s gemakkelijk en duidelijk overbrengen. Zo ontstaan er ook geen misverstanden.

Alaska Malamute puppy

Foto: Alaska Malamute puppy

alaskan-malamute Alaska Malamute slede trekken

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!