...

Alaska Malamute

alaskan-malamute
5
(255)

Alaska Malamute

De Alaska Malamute is een grote en vriendelijke hond die veel aandacht moet krijgen. Deze honden willen bij het gezin horen en zal dan ook als een volwaardig lid van het gezin handelen. Het is vooral noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de gigantische hond voldoende intensieve beweging krijgt tijdens een wandeling. Beginnende eigenaren worden niet aangeraden om met een Malamute te starten. De ideale eigenaar voor een Malamute is een actieve, zelfverzekerde hondenliefhebber die elke dag bereid is veel aandacht en fysieke kracht aan het huisdier te besteden.

Alaska Malamute – FCI Rasgroep 5

De Alaska Malamute behoort tot de groep van spitsen en honden van het oerhondtype en Sectie – Noordelijke sledehonden

Land van herkomst: Alaska
Huidige en oorspronkelijke taken: Sledehond

Uiterlijk Alaska Malamute

Schouderhoogte: Reuen 64 cm – Teven 58 cm.
Gewicht: Reuen wegen ongeveer 38 kilo – Teven wegen ongeveer 31 kilo.

Hoofd
Het hoofd van de Alaska Malamute is breed en krachtig. De wigvormige oren zijn in verhouding klein. Ze zijn aan de zijkant van het hoofd geplaatst. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.

Lichaam
De Alaska Malamute heeft een krachtige en compacte lichaamsbouw. De botten zijn zwaar en de spieren erg sterk. De rug loopt een klein beetje af. De borst is diep. De benen zijn recht en zwaar van bot. De stevige hals is matig gebogen.

Vacht : Dubbele stokharige vacht. De ondervacht is dicht, vettig en wollig. De bovenvacht is dik en grof.

Kleuren van de Alaska Malamute

Volgens de vastgestelde standaard zijn de toegestane kleuren van de Alaska Malamute gevarieerd. Witte vacht overheerst op het onderlichaam, op de ledematen en als markeringen op het gezicht. Een witte vlek wordt als acceptabel beschouwd – op het voorhoofd of in de kraagzone. De snuit kan volledig wit zijn, met een streep of “masker” van wit. Soms lijken de witte aftekeningen op de bovenkant van het hoofd alsof de hond een koptelefoon draagt.

    • De Brown and White Malamute is een roodbruine hond zonder zwarte tinten. De omtrek van de lippen en ogen, de neus zal in dit geval leverkleurig zijn.
  • De zwarte hond heeft donkere waakharen en een bijna effen zwarte of zeer donkergrijze ondervacht.
  • De kleur rood en wit voor een Malamute betekent een vacht met een lichtrode tint, bij zulke honden zijn de ogen lichtbruin.
  • De geheel witte Alaska Malamute is de enige effen kleur die in het ras is toegestaan.
  • Een sable hond betekent een zwarte of grijze vacht met een roodachtige ondervacht.

Alaska Malamute slede trekken

Gedrag en karakter van de Alaska Malamute

De Alaska Malamute is een intelligente en zelfstandige hond. Ze zijn vriendelijk en trouw en kunnen soms eigenzinnig en dominant zijn. De hond heeft een goede vacht en kan uitstekend buiten gehouden worden, mits hem niet het contact met de eigenaar of soortgenoten ontzegd wordt. Het is een hond die niet graag alleen is. Onvoldoende aandacht en beweging uit zich in sloop en huil gedrag.

Sociaal

Alaska Malamute’s gaan uitstekend om met kinderen. Ze zijn vriendelijk tegen iedereen en als waakhond ongeschikt. Tegenover soortgenoten willen ze nog weleens dominant over komen. Katten en andere huisdieren zijn minder geschikt. Maar wanneer u de hond van jongs af aan goed socialiseert met andere huisdieren, dan zal dit later geen problemen geven.

Omgang en beweging

Wanneer u niet sportief bent aangelegd, of geen zin heeft om minimaal een uur per dag met dit hondenras actief te wandelen of te fietsen, dan is dit ras ongeschikt voor u. Wanneer u de Alaska Malamute onaangelijnd laat lopen, zorg er dan voor dat u hem goed onder controle heeft en hij terug komt wanneer u hem roept. Malamutes zijn inventief en atletisch, een goede omheining rondom tuin of erf is vereist.

alaskan-malamute

Opvoeding

De gemiddelde Alaska Malamute heeft behoefte aan een consequente opvoeding. ze hebben een baas nodig die een natuurlijk overwicht heeft en sterk in zijn schoenen staat. Dit haalt het beste in het ras naar boven. Ze kunnen vrij snel commando’s leren. Houd de oefeningen leuk en wissel veel verschillende oefeningen af, zodat de hond er plezier in heeft.

Zoek perfecte hondennamen voor dit stoer hondenras. Gebruik een korte en krachtige roepnaam voor deze mooie honden. Op die manier kan je tijdens het trainen bepaalde commando’s gemakkelijk en duidelijk overbrengen. Zo ontstaan er ook geen misverstanden.

Verzorging

De vacht van de Alaska Malamute is weerbestendig. Dit houdt in dat vuil en viezigheid na opdroging gemakkelijk uit de vacht kan worden verwijderd. In de lente en het najaar verhaard de Alaska Malamute erg. Gebruik in deze periode een grove kam met een dubbele rij metalen tanden. Hiermee kunt u gemakkelijk de losse haren uit de vacht verwijderen.

Puppy-info

Voor de aanschaf van een Alaska Malamute puppy met stamboom ga je best eerst ten rade bij een erkende fokker, kennel of rasvereniging. Deze mensen zijn het best geplaatst u meer informatie te geven over dit bijzonder hondenras. Ter info, de gemiddelde levensverwachting van een Malamute ligt tussen de tien en veertien jaar.

Wat is de prijs van een Alaska Malamute puppy

De prijs van een Alaska Malamute-puppy is redelijk duur. Een rasechte Malamute met een stamboom, mooie kleur kan meer dan 1.500 Euro kosten. Om een ​​Alaskan Malamute in een kennel te kopen, Kan je eerst contact opnemen met enkele fokkers. Veel fokkers geven geen prijs van puppy’s aan in advertenties.

 

Alaska Malamute puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 255

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!