Amerikaanse Cocker Spaniel

4.4
(8)

Amerikaanse Cocker Spaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond en
gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 38 centimeter.
Teven ongeveer 35,5 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Amerikaanse Cocker Spaniel is gewelfd met een diepe stop. De wenkbrauwbogen zijn duidelijk aanwezig. De voorsnuit is breed en even lang als de schedel. De oren zijn dun en lang en worden hangend gedragen.
Lichaam
De lichaamsbouw is compact. De rug is recht en stevig en loopt geleidelijk af naar het kruis. De staart wordt op dezelfde lijn als de rug gedragen of iets hoger. De voeten zijn rond en groot.
Vacht
De vacht is op het lichaam middelmatig lang. Op het hoofd is het haar kort en fijn. De vacht mag niet pluizen of krullen.
Kleuren
Overigens hebben Amerikaanse Cocker Spaniels niet alleen een effen vachtkleur maar er zijn ook black en tan kleuren en bonte of tri- colour.

 

het nieuwe puppyboek

Gedrag

Karakter
Amerikaanse Cocker Spaniels zijn zachtaardig en vrolijke honden. Ze zijn erg aanhankelijk en speels. Deze Spaniels zijn redelijk intelligent en luisteren vrij goed.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Let erop dat uw kinderen niet te hard met de hond spelen. Ze verdragen veel en vluchten niet gauw. Met soortgenoten en andere huisdieren kunnen ze zeer goed opschieten.

Omgang

Beweging
Naast de dagelijkse wandelingen is het aan te raden, om de hond de kans te geven, om te kunnen ravotten en te spelen. Ze zijn dol op balspelletjes en apporteren, maar kunnen ook prima lange wandelingen maken. Het maakt hierbij niet uit of dit in het bos gebeurt of in de stad.
Opvoeding
Deze honden moeten met consequente en met zachte hand opgevoedt worden. Als u dit doet is de Amerikaanse Cocker niet moeilijk op te voeden. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem en stemmingen in huis.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Amerikaanse Cocker Spaniel met stamboom

Amerkaanse cocker Spaniel puppy

Amerkaanse cocker Spaniel

Amerkaanse cocker Spaniel

Amerkaanse cocker Spaniel

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets