...

Amerikaanse Cocker Spaniel

Amerikaanse Cocker Spaniel Depositphotos_182158052_S
5
(271)

Amerikaanse Cocker Spaniel

De Amerikaanse Cocker Spaniel is een prachtig hondenras dat oorspronkelijk bedoeld was voor de jacht. Als u op zoek bent naar een vriendelijke kleine hond, hoeft u niet verder te zoeken dan de Amerikaanse Cocker Spaniel. Met zijn hangende oren, zachte vacht en vriendelijke ogen is dit ras het perfecte huisdier. De Amerikaanse Cocker Spaniel is een geweldige gezinshond. Ze kunnen ook goed overweg met kinderen, vooral als ze zijn opgegroeid met kinderen.

Amerikaanse Cocker Spaniel – FCI Rasgroep 8

De Amerikaanse Cocker Spaniel behoort tot de rasgroep van retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst: Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond en gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen zijn ongeveer 38 centimeter en teven ongeveer 35,5 centimeter.
Gewicht: Het is belangrijk voor fokkers om te weten hoeveel een Engelse Cocker Spaniel weegt. Ring-deelnemers kunnen worden gediskwalificeerd vanwege overgewicht of ondergewicht. Het normale gewicht van de Engelse Cocker Spaniel is 12-16 kg.
Hoofd
Het hoofd van de Amerikaanse Cocker Spaniel is gewelfd met een diepe stop. De wenkbrauwbogen zijn duidelijk aanwezig. De voorsnuit is breed en even lang als de schedel. De oren zijn dun en lang en worden hangend gedragen.
Lichaam
De lichaamsbouw is compact. De rug is recht en stevig en loopt geleidelijk af naar het kruis. De staart wordt op dezelfde lijn als de rug gedragen of iets hoger. De voeten zijn rond en groot.
Vacht
De vacht is op het lichaam middelmatig lang. Op het hoofd is het haar kort en fijn. De vacht mag niet pluizen of krullen.
Kleuren
Overigens hebben Amerikaanse Cocker Spaniels niet alleen een effen vachtkleur maar er zijn ook black en tan kleuren en bonte of tri- colour. Als uw hond een effen kleur heeft, zorg er dan voor dat er geen witte vlekken op de borst zijn. Deze hond wordt gediskwalificeerd. Denk daarnaast niet alleen aan de kleur van de vacht, maar ook aan de pigmentatie van de neus. De oorschelp mag alleen zwart zijn.

Amerkaanse cocker Spaniel puppy

Gedrag en karakter

Amerikaanse Cocker Spaniels zijn zachtaardig en vrolijke honden. Ze zijn erg aanhankelijk en speels. Deze Spaniëls zijn redelijk intelligent en luisteren vrij goed.

Sociaal

Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Let erop dat uw kinderen niet te hard met de hond spelen. Ze verdragen veel en vluchten niet gauw. Met soortgenoten en andere huisdieren kunnen ze zeer goed opschieten. De Amerikaanse Cocker Spaniel kan een beetje nerveus zijn bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Daarom is een vroege en goede socialisatie erg belangrijk voor de Amerikaanse Cocker Spaniel. Op deze manier leren ze beleefd te zijn en zijn ze minder nerveus.

Omgang en beweging

Naast de dagelijkse wandelingen is het aan te raden, om de hond de kans te geven, om te kunnen ravotten en te spelen. Ze zijn dol op balspelletjes en apporteren, maar kunnen ook prima lange wandelingen maken. Het maakt hierbij niet uit of dit in het bos gebeurt of in de stad. Als het gebied niet is afgezet, is het belangrijk om de hond aan de lijn te houden. De Cocker Spaniel is zeer toegewijd aan zijn baasje, maar door zijn jachtinstinct jaagt hij ook op vogels.

Opvoeding

Deze honden moeten met consequente en met zachte hand opgevoedt worden. Als u dit doet is de Amerikaanse Cocker niet moeilijk op te voeden. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem en stemmingen in huis. Het is belangrijk om uw Cocker-spaniël te trainen om het blaffen onder controle te houden.

Verzorging

De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft meer verzorging nodig dan de Engelse Cocker Spaniel vanwege zijn lange vacht. Door zijn lengte kan zijn vacht snel klitten, dus dagelijkse verzorging of borstelen wordt sterk aanbevolen. Zo kun je de vacht mooi houden. Om de vacht van deze hond perfect te houden, is het noodzakelijk om elke vier tot acht weken een bezoek van een professionele trimmer te plannen. Een belangrijk feit om te onthouden: de Amerikaanse Cocker Spaniel verhaart gemiddeld.

Ook belangrijk is het drogen van de oren na het baden. Oorontstekingen komen meestal voor bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Oorontstekingen hebben vaak een onderliggende oorzaak zoals allergieën, mijten, schimmelinfecties.

Aandoeningen Amerikaanse Cocker Spaniël

  • Oorontsteking
  • Cataract
  • Ectropion
  • Glaucoom
  • Heupdysplasie
  • Elleboogdysplasie
  • Patella luxatie

Amerikaanse Cocker Spaniel-Depositphotos_79294850_S - cocker spaniel puppy outdoors - 7 weeks old

Puppy-info

Amerikaanse Cocker Spaniels zijn erg populair. Dit maakt het nog belangrijker om een ​​verantwoordelijke fokker te vinden die zich inzet voor de gezondheid van het ras. Een goede fokker zal je graag de voor en nadelen van deze hond te kennen geven. Koop steeds een puppy met stamboom. Om die manier ben je toch zeker van de afkomst en de achterliggende bloedlijnen.

 

Amerikaanse Cocker Spaniel

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 271

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!