...

Mastiff

Mastiff
4.1
(12)

Mastiff – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op groot wild en
waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 76 centimeter.
Teven minimaal 70 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Mastiff is breed en vierkant. De wenkbrauwen steken iets uit en de stop is duidelijk. De voorsnuit is vierkant en kort. De bovenlippen hangen over de onderlippen. De kleine oren worden hangend gedragen. Ze hebben een schaar- of licht ondervoorbijtend gebit.
Lichaam
Het lichaam is breed, diep en krachtig gebouwd. De rug en lendenen zijn breed en gespierd. De staart is hoog aangezet en reikt tot de sprong. De borst is breed en diep. De benen zijn recht en staan wijd uit elkaar. Ze heben ronde voeten met goed gewelfde tenen.
Vacht
Korte vacht.
Kleuren
Zilver, abrikoos en geel.

Gedrag

Karakter
Mastiffs zijn rustige, zelfverzekerde honden. Voor zijn eigen mensen is hij zachtaardig en aanhankelijk. Deze hond wordt niet graag alleen gelaten. Het is een hond die weinig blaft. Ze zijn intelligent en in doorsnee gehoorzaam en meegaand.
Sociaal
Als de Mastiff goed gesocialiseerd is, dan geeft hij geen problemen met soortgenoten. Ze kunnen het over het algemeen goed vinden met andere huisdieren. Tegenover kinderen is hij rustig, geduldig en vriendelijk. Bekenden worden enthousiast begroet.

Omgang

Beweging
Deze hond heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Het is voor de hond voldoende als hij op vaste tijden uitgelaten wordt. De jonge mastiff moet begeleid worden in zijn bewegingen. het is een hond die razendsnel groeit. Als de hond geforceerd wordt, of vermoeid raakt, kan dit wreken op de ontwikkeling van botten, pezen en spieren.
Opvoeding
Voed deze hond in alle rust op. Geef hem veel liefde, begrip en wees consequent. Ze zijn uiterst gevoelig voor harde woorden. U bereikt het meest wanner u hem beloont wanneer hij iets goed doet. Leer de jonge hond al vroeg dat trekken aan de lijn niet mag.
Verzorging
De Mastiff heeft geen moeilijke vacht om te verzorgen. Een keer in de week met een harenborstel door de vacht is voldoende. In de verharingsperiode kan een rubberen borstel erg handig zijn om de dode en losse haren te verwijderen. De Mastiff heeft een zachte ligplaats nodig. Deze voorkomt dat de hond ontsierende eeltplekken op de drukplaatsen ontwikkelt. Een jonge Mastiff groeit snel en heeft hierdoor zeer hoogwaardige bouwstoffen nodig om optimaal te kunnen groeien. Bezuinig dus niet op de voeding van de Mastiff.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.1 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!