Epagneul Bleu de Picardie

3
(1)

Epagneul Bleu de Picardie – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond.

Andere namen, Epagneul Bleu van Picardië, Blue Picardy Spaniel, Blauwe Picardische Spaniël

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 57 en 60 centimeter.
Teven tussen de 53 en 56 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De schedel van de Epagneul Bleu de Picardie is ovaal met een schuine stop. De oren worden hangend gedragen. De punten moeten tot aan de neus reiken. Ze hebben vrij grote ogen. Het gebit sluit goed aan.
Lichaam
Epagneul Bleu de Picardies hebben een middelmatig lange rug. De lendenen zijn recht en niet te lang. De borst is breed en diep. De voeten zijn rond en breed.
Vacht
Gladde of licht golvende vacht.
Kleuren
Zwart met wit.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn zeer meegaand, aanhankelijk en zachtaardig. Ze zijn vriendelijk maar tevens ook waaks. Het uithoudingsvermogen is net als het reukvermogen uitstekend. Ze zijn graag buiten, maar niet geschikt als kennelhond.
Sociaal
Met kinderen kan de Epagneul Bleu de Picardie het zeer goed vinden. De omgang met andere honden is ook erg goed te noemen. Met andere huisdieren kan de Epagneul Bleu de Picardie het goed vinden, ervan uitgaand dat hij goed gesocialiseerd is.

Omgang

Beweging
Ze hebben een grote behoefte aan beweging. Trek er regelmatig met de hond op uit. Laat de hond onaangelijnd rennen en spelen. De meeste van dit ras zwemmen en apporteren erg graag.
Opvoeding
Deze honden reageren erg goed op de intonatie van uw stem. Ze zijn vrij intelligent en leren behoorlijk snel. Een harde aanpak is uit den boze. De hond wordt er zelfs onzeker van. Geef de oefeningen op een vrolijke manier dan leert hij het snelst.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets