...

Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne Depositphotos_25448387_S
5
(322)

Basset Bleu de Gascogne

De Basset Bleu de Gascogne heeft een aardige en gemakkelijke persoonlijkheid. Ze zijn graag in de buurt van mensen en brengen graag tijd door met hun gezin. Ze gaan graag naar buiten en volgen hun neus waarheen ze ook leiden. Door de hond kansen te geven om op jonge leeftijd nieuwe mensen en dieren te ontmoeten, kan hij meer zelfvertrouwen krijgen in plaats van verlegen te zijn. Deze sociale hond vindt het meestal leuk om kennis te maken met nieuwe mensen.

De Basset Bleu de Gascogne (ook bekend als de Blue Gascogne Basset) is een hondenras dat bekend staat om zijn kleine poten, gevlekt lichaam en gelijkenis met een Basset Hound. Dit oude ras lijkt in veel opzichten op de Basset Hound en de FCI beschouwt ze als een van de zes variaties van Basset Hounds. De Basset Bleu de Gascogne is een geweldige keuze voor iemand die op zoek is naar een vriendelijke, sociale en actieve jachthond.

De Basset Bleu de Gascogne is een hondenras dat bekend staat om zijn kleine poten en gevlekt lichaam. Oorspronkelijk uit Gascogne, Frankrijk, is het ras ook bekend als de Blauwe Gascogne Basset.

Basset Bleu de Gascogne – FCI Rasgroep 6

De Basset Bleu de Gascogne behoort tot de rasgroep van drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Meutehond voor de jacht.
Andere namen: Petit bleu de Gascogne

Uiterlijk

Schouderhoogte: Tussen de 34 en 38 cm.
Gewicht: 16 tot 18 kg.

Hoofd
Het hoofd is lang en spitsvorming. Basset Bleu de Gascognes heeft een gewelfde schedel. De oren zijn dun en gedraaid. Ze zijn erg lang, ze reiken minstens tot aan de neuspunt. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een langbenige hond. De rug is lang en recht. De Basset Bleu de Gascogne heeft diepe flanken en gespierde dijen. De staart is tamelijk lang en wordt vrolijk gedragen. De borst is redelijk breed en vrij diep. De voeten zijn krachtig en hebben een ovale vorm.
Vacht: Korte, dichte vacht.
Kleuren: Blauw met zwarte vlekken, met of zonder mantel.

Oorsprong van de Basset Bleu de Gascogne

De Basset Bleu de Gascogne is een directe afstamming van de Grande Bleu de Gascogne en het begin dateert uit de 14e eeuw. Het ras werd vóór de Franse Revolutie door de elite gebruikt voor de jacht en het exacte begin van het ras is onbekend. De Basset Bleu de Gascogne is een afstammeling van de Saintongeois Basset, en sommigen geloven dat het een kruising zou kunnen zijn tussen de Grand Bleu de Gascogne en de Saintongeois Basset. In de 19e eeuw werd de behoefte aan een jachthond die op dieren kon jagen langzaam aan belangrijker naarmate de jacht meer gemeengoed werd onder de lagere klassen. Het ras stierf bijna uit tijdens de revolutie, maar werd gered door Alain Bourbon.

Basset Bleu de Gascogne Depositphotos_350782518_S

Gedrag en karakter van de Basset Bleu de Gascogne

Het ras Basset Bleu de Gascogne is relaxed en over het algemeen kalm. Ze zijn ook aanpasbaar aan het wonen in een huis of appartement, zolang ze maar een dagelijkse wandeling krijgen. Dit ras is erg sociaal en moet veel tijd doorbrengen met hun familieleden. Ze doen het niet goed als ze voor langere tijd alleen worden gelaten. Hoewel dit ras onafhankelijk kan zijn, is socialisatie en vroege training belangrijk.

Deze hond wordt voornamelijk gebruikt voor de jacht, in plaats als familiehuisdier, en kan niet altijd overweg met kinderen. In feite heeft het ras een slechte reputatie bij kinderen. Basset Blue de Gascogne is een zachtaardig en vriendelijk hondenras. Ze zijn sociaal en hebben een zelfstandig karakter. Ze hebben een duidelijke blaf en het reukvermogen is uitstekend. Ze hebben een vrolijke kijk op het leven en zijn bijna nooit zenuwachtig of nerveus.

Hoe sociaal is een Basset Bleu de Gascogne

Het is een meutehond en kan het dan ook uitstekend vinden met soortgenoten. Ook de omgang met kinderen is zeer goed te noemen. Socialiseert u de pup goed, dan zal ook dit geen problemen geven. Bekenden worden vriendelijk verwelkomt.

Omgang en beweging bij de Basset Bleu de Gascogne

De Basset Blue de Gascogne kan urenlang lopen zonder moe te worden. Maak geregeld lange wandelingen. Wanneer hij voldoende beweging krijgt, is hij in huis doorgaans rustig. Kunt u een dag niet gaan wandelen, dan past hij zich goed aan.

Basset Bleu de Gascogne – opvoeding en trainen

De Basset Bleu de Gascogne is een slim hondenras dat dol is op jagen en zijn gemakkelijk te trainen. Er moeten trainingsmethoden voor positieve bekrachtiging worden gebruikt en een stevige, consistente hand in autoriteit moet worden gehandhaafd. Wanneer u geduld heeft kunt u de hond redelijk wat bijbrengen. Wees zeer consequent en duidelijk.

Dit ras heeft een onafhankelijk karakter vanwege hun jachtachtergrond, dus de eigenaar moet een gezaghebbende positie behouden. De Basset Bleu de Gascogne is niet bedoeld om alleen in een gezinswoning te wonen, dus wees voorbereid om uw hond te trainen voor de jacht of andere sporten. Ze zullen over het algemeen taken oppikken, zelfs als ze niet worden getraind om te jagen.

Voed deze hond met zachte hand op. De Basset Blue de Gascogne is gek op voedsel. Gebruik dit tijdens de training en het belonen van goed gedrag.

Verzorging van Basset Bleu de Gascogne

De Basset Bleu de Gascogne is een hondenras dat meestal wit van kleur is, met bruine of bruine aftekeningen over de oren en ogen. Blauwe ticking komt veel voor bij dit ras. De vacht van de Basset Bleu de Gascogne is kort en ligt dicht bij het lichaam, wat niet veel verzorging vereist. Regelmatig poetsen en controleren van de oren op infectie is echter nodig vanwege hoe lang en slap de oren zijn.

Puppy Basset Bleu de Gascogne Depositphotos_350782330_S

Voeding

Basset Bleu de Gascognes zijn jachthonden, en als middelgrote hond, zouden ze hoog commercieel hondenvoer van hoge kwaliteit moeten hebben. Afhankelijk van de levensstijl van de hond is aangepaste voeding noodzakelijk.

Gezondheid

De Basset Bleu de Gascogne kan veel gezondheidsproblemen ervaren, waaronder heupdislocatie, kniedislocaties, druk op de wervelkolom die blindheid veroorzaakt en elleboogproblemen. Ze kunnen ook allergieën hebben.

Basset Bleu de Gascogne puppu info

Basset Bleu de Gascogne puppy’s hebben van jongs af aan veel socialisatie en training nodig, zoals de meeste honden. Puppy’s en jonge honden moeten vroeg gesocialiseerd worden, zodat ze niet koppig of onafhankelijk worden. De gemiddelde worpgrootte voor dit ras is 4 tot 8 puppy’s.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 322

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!