Basset Bleu de Gascogne

3.3
(6)

Basset Bleu de Gascogne – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Meutehond voor de jacht.

Andere namen, Petit bleu de Gascogne

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 34 en 38 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd is lang en spitsvormig. Basset Bleu de Gascognes heeft een gewelfde schedel. De oren zijn dun en gedraaid. Ze zijn erg lang, ze reiken minstens tot aan de neuspunt. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een laagbenige hond. De rug is lang en recht. De Basset Bleu de Gascogne heeft diepe flanken en gespierde dijen. De staart is tamelijk lang en wordt vrolijk gedragen. De borst is redelijk breed en vrij diep. De voeten zijn krachtig en hebben een ovale vorm.
Vacht
Korte, dichte vacht.
Kleuren
Blauw met zwarte vlekken, met of zonder mantel.

Gedrag

Karakter
Basset Blue de Gascognes zachtaardige en vriendelijke honden. Ze zijn sociaal en hebben een zelfstandig karakter. Ze hebben een duidelijke blaf en het reukvermogen is uitstekend. Ze zijn bijna nooit zenuwachtig of nerveus. Ze hebben een vrolijke kijk op het leven.
Sociaal
Het is een meutehond en kan het dan ook uitstekend vinden met soortgenoten. Ook de omgang met kinderen is zeer goed te noemen. Socialiseert u de pup goed, dan zal ook dit geen problemen geven. Bekenden worden vriendelijk verwelkomt.

Omgang

Beweging
De Basset Blue de Gascogne kan urenlang lopen zonder moe te worden. Maak geregeld lange wandelingen. Wanneer hij voldoende beweging krijgt, is hij in huis doorgaans rustig. Kunt u een dag niet lopen, dan past hij zich goed aan.
Opvoeding
Wanneer u geduld heeft kunt u de hond redelijk wat bijbrengen. Wees zeer consequent en duidelijk. Voed hem met zachte hand op. Basset Blue de Gascognes zijn gek op voedsel. gebruik dit tijdens de training en het belonen van goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.3 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!