...

Perro De Presa Mallorquin

Perro De Presa Mallorquin
0
(0)

Perro De Presa Mallorquin – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Spanje
Huidige en oorspronkelijke taken
Vecht-, herders- en
waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 55 en 58 centimeter.
Teven tussen de 52 en 55 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 35 tot 38 kilo.
Teven wegen tussen de 30 tot 34 kilo.
Hoofd
De Perro De Presa Mallorquin heeft een brede en vierkante schedel. De stop is zeer duidelijk. De oren zijn kleinen hoog aangezet en worden half naar achteren gevouwen gedragen. Ze hebben een ondervoorbijtend gebit.
Lichaam
Het is een middelgrote hond die zeer krachtig en gespierd is gebouwd. De rug is kort. De staart wordt niet boven de ruglijn gedragen. De borstkas is breed en diep. De benen zijn krachtig en zwaar van bot.
Vacht
Korte grove vacht.
Kleuren
Gestroomd, geel en zwart.

Gedrag

Karakter
De Perro De Presa Mallorquin is intelligent, waakzaam en zelfverzekerd. Ze zijn moedig en hard voor zichzelf. Ze blaffen weinig.
Sociaal
Voor het gezin is hij vriendelijk en meegaand. Onbekenden komen niet verder dan het tuinhek. Tegenover seksegenoten kunnen ze dominant zijn. Als de hond op jonge leeftijd gesocialiseerd is met andere huisdieren dan geeft dit geen problemen.

Omgang

Beweging
Dit hondenras heeft vrij veel bewegingsbehoefte, Ze kunnen urenlang achter elkaar lopen. Apporteren en balspelletjes vindt hij erg leuk. Komt het een dag niet uit dan past de hond zich goed aan.
Opvoeding
De hond is intelligent en leert vrij snel. Herhaal de oefeningen niet te lang. Een evenwichtige en rustige baas die stevig in zijn schoenen staat, haalt het beste uit deze hond naar boven.
Verzorging
De Perro De Presa Mallorquin heeft weinig vachtverzorging nodig. Tijdens de verharingsperiode met een rubberen borstel borstelen is voldoende. Houd de nagels van de Perro De PResa Mallorquin kort.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!