Bassethound

5
(1)

Bassethound – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Meutehond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 33 en 38 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Bassethounds hebben een licht gewelfde schedel. Ze hebben duidelijke rimpels op het voorhoofd. De oren zijn smal en erg lang, en worden hangend langs het hoofd gedragen. De ogen zijn ruitvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Bassethound een laagbenige hond met een matig losse huid. Het lichaam is lang. De rug is recht en breed. De achterhand is goed gespierd. De staart is vrij lang. Wanneer de hond loopt, wordt deze omhoog en lichtgebogen gedragen. Ze hebben katten voeten.
Vacht
Dichte, korte en gladde vacht.
Kleuren
Bruin, wit met zwart en wit met rood zijn de meest voorkomende kleuren.

Gedrag

Karakter
Bassethounds zijn sociaal en hebben een zacht karakter. Ze zijn rustig en hebben veel geduld. Ze zijn vrij eigenzinnig, maar houden van gezelschap en zijn niet graag alleen. Hun reuk vermogen is zeer sterk ontwikkeld.
Sociaal
Met kinderen kan de Bassethound het uitstekend vinden. Ook met honden en andere huisdieren gaan ze zeer goed om. Voor mensen zowel bekend als onbekend zijn ze vriendelijk. Wanneer u de hond meerdere malen per dag alleen moet laten, doet u er goed aan om meerdere Bassethounds te nemen.

Omgang

Beweging
Dit hondenras heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Loop driemaal daags een blokje met de hond, en laat hem daarnaast zo nu en dan in de tuin spelen en ravotten. Omhein de tuin goed, anders gaan ze er op eigen houtje vandoor.
Opvoeding
Ze zijn intelligent maar het zijn niet de gehoorzaamste honden. Met een consequente en geduldige aanpak bereikt u het meest.
Verzorging

Bassethound

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!