...

Greyhound

Greyhound
5
(210)

Greyhound

Al duizenden jaren is de Greyhound een onderwerp van fascinatie voor kunstenaars, dichters en koningen. Deze nobele honden zijn zachte, onafhankelijke en rustige metgezellen. De vorm van de Greyhound heeft de aandacht getrokken van kunstenaars, dichters en koningen. De reden hiervoor is de magere schoonheid van de Greyhound, afgeleid van zijn ‘omgekeerde S’-vorm. Deze term verwijst naar een diepe borst die zachtjes buigt in een strakke taille. Greyhounds worden beschouwd als het ideale model voor andere honden die bedoeld zijn voor coursing.

De Greyhound is een hondenras dat speciaal is ontworpen voor jacht en sport. Deze hondenrassen staan ​​bekend om hun snelle ontwikkeling; een Greyhound verdiende zelfs een plaats in het Guinness Book of Records. Sindsdien worden Greyhounds als geweldige hardlopers beschouwd vanwege hun ras en snelle ontwikkelingssnelheid. U moet uw hond voldoende beweging en veel geven om hem gezond en gelukkig te houden. Een goed verzorgde hond is altijd aantrekkelijker.

Greyhound – FCI Rasgroep 10

De Greyhound behoort tot de rasgroep van de Windhonden.

Andere namen voor de Greyhound: Engelse Windhond, Hazewindhond, Grey
Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Zichtjager op groot en klein wild. Renhond

Temperament: Aanhankelijk, Atletisch, Rustig, Zachtaardig, Evenwichtig, Intelligent
Snelheid: 70 km/h (Maximum, Wedstrijdsnelheid)
Levensverwachting: 10 tot 14 jaar

De Greyhound is de nummer één in de categorie van snelste honden ter wereld. Deze snelheidsduivel haalt snelheden om U tegen te zeggen. Zo loopt de Greyhound meer dan 70 km/u. Aan zijn lichaamsbouw merk je onmiddellijk dat het gaat om een topper. De Greyhound haalt wel de beste resultaten op de korte sprint.

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 71 en 76 cm. – Teven tussen de 68 en 71 cm.
Gewicht: Mannelijk: 27–40 kg, Vrouwelijk: 26–34 kg

Hoofd
De Greyhound heeft een lange, platte schedel. De oren zijn klein en dun. Ze worden naar achter gevouwen gedragen. De ogen zijn ovaal. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het zijn grote honden, die sterk gebouwd zijn. De borst is ruim en diep. De rug is redelijk lang, met licht gewelfde lendenen. De staart is tamelijk laag aangezet en wordt hangend gedragen. Ze hebben lange, rechte benen. De tenen zijn stevig en goed gebogen.

Vacht: Korte vacht met een fijne structuur.
Kleuren: Zwart, rood, reekleurig, gestroomd en blauw. Met of zonder wit.

Greyhound-Depositphotos_1852629_S

Afkomst en geschiedenis van de Greyhound

De Engelse windhond blijft een mysterie voor moderne fokkers. Het mysterie van zijn oorsprong is nog niet onthuld. Lange tijd werd aangenomen dat het ras werd gevormd op het grondgebied van het oude Egypte. Hier vonden ze afbeeldingen van honden die uiterlijk op Engelse windhonden leken. Onderzoekers geloofden zelfs dat de Saluki de naaste verwanten zijn van de Greyhounds. Maar de resultaten van genetische analyses weerlegden deze versie.

Een nieuwe hypothese over de oorsprong van het ras werd naar voren gebracht. Deze keer begonnen wetenschappers te praten over de oude Kelten, die dergelijke honden fokten. Hoe het ook zij, al in de 10e eeuw werd het ras actief gebruikt. Jagen met windhonden op hazen en reeën was een geliefd tijdverdrijf van de Engelse aristocratie. In die tijd was er in Groot-Brittannië een wet die boeren en mensen van de lagere klasse beperkte in de jacht. Ze hadden niet het recht om op honden te jagen. Greyhounds zijn eigendom geworden van de elite.

Interessant is dat de jagers zonder geweer het bos in gingen. Ze waardeerden de snelheid van de Greyhound. De hond kon de prooi inhalen, vangen en naar de eigenaar brengen. Tegelijkertijd werden er races georganiseerd om erachter te komen wie sneller was dan een windhond of een paard. De hond won op korte afstanden. Ze kon geen lange afstanden afleggen. Maar deze omstandigheid belet niet dat de Grey wordt beschouwd als de snelste hond ter wereld.

Gedrag

Greyhounds hebben een evenwichtige rustige persoonlijkheid. Thuis worden ze snelle bankslapers genoemd, omdat ze twee passies hebben: rennen en wentelen op banken en andere kussens. Nadat ze hun activiteit hebben beëindigd, vallen ze niemand anders meer lastig. Windhonden zien eruit als aristocratische verwende snotaapjes als ze rustig op de banken en fauteuils van de meester liggen.

Het Engelse Greyhound-ras is van nature goedaardig. Ze hebben weinig tot geen agressie en hebben zelden problemen met mensen. Ze hebben de neiging om met kinderen om te gaan en zullen vaak grappen uithalen. Niet alle windhondenrassen delen deze eigenschappen echter.

Windhonden hechten veel waarde aan hun gezin. Ze verafgoden hun eigenaar tot op het punt van fanatisme. Het is van cruciaal belang voor de hond om in de buurt van mensen te zijn. Het is niet oké om haar alleen te laten.

Engelse windhonden geloven dat al het andere huisdieren een prooi zijn. Ze letten niet op de huiskat en raken hem niet aan. Ze zullen echter proberen alles te achtervolgen dat beweegt; daarom moet u ervoor zorgen dat uw huisdier geen bewegende objecten probeert te achtervolgen.

Windhonden zien kleine hondenrassen als prooi en zullen proberen ze te bijten of te scheuren. Dit kan leiden tot ruzies tussen deze twee hondenrassen. Je kunt niet verwachten dat je huisdier vrienden maakt met andere dieren. Ze zullen een pluizig konijntje verscheuren zodra ze de kans krijgen.

Greyhound Depositphotos_62102591_S

Karakter

Greyhounds zijn intelligente en aanhankelijke honden. In huis zijn ze rustig. Ze hechten zich sterk aan hun baas en het gezin. Ze blaffen weinig en zijn niet waaks. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en het jachtinstinct is duidelijk aanwezig.

Sociaal

Met soort genoten geven ze zelden problemen. Alleen tijdens het jagen en rennen kan hij weleens van zich afbijten. Als ze vanaf zeer jonge leeftijd gewend zijn met een huiskat, dan gaat de omgang redelijk. Tegenover kinderen zijn ze vriendelijk.

Greyhound Trainen

Greyhounds zijn windhonden – of coursingrassen – die zijn ontwikkeld om op wild te jagen zonder hulp van mensen. Ze zijn onafhankelijk en nemen hun eigen beslissingen tijdens het jagen, in tegenstelling tot andere jachtrassen die enige richting nodig hebben. Vanwege deze genetische oorsprong kan het trainen van een Greyhound erg moeilijk zijn voor iedereen die het temperament van het ras niet begrijpt. Het wordt aanbevolen dat Engelse windhonden al vroeg gesocialiseerd worden met kinderen en kleine dieren. De Engelse windhond is een rustig, gevoelig dier dat niet graag te veel tijd in trainingslessen doorbrengt. Ze zijn meer geïnteresseerd in dingen waarmee ze kunnen communiceren dan in specifiek speelgoed waarmee ze kunnen spelen. Bovendien zijn ze gereserveerd tegenover vreemden, maar erg liefdevol tegenover hun families. Daarom is het bij het trainen van een Greyhound het beste om de sessies kort te houden en verschillende activiteiten voor hen af ​​te wisselen.

Beweging

Engelse windhonden hebben redelijk veel beweging nodig. Ze rennen graag. Door het grote jachtinstinct is het verstandig om de hond alleen onaangelijnd te laten lopen, waar hij geen kwaad kan. Is dit in uw omgeving niet mogelijk, dan is het lopen naast de fiets een goede manier, om de hond zijn benen te laten strekken. In huis zijn ze erg rustig.

Greyhound Depositphotos_24744651_S

Opvoeding

Grey’s kunnen redelijk makkelijk opgevoed worden. Ze gehoorzamen goed, totdat ze een prooi zien. Op dat moment worden ze Oost-Indisch doof. Voed de hond consequent, liefdevol en met zachte hand op.

Verzorging

Windhonden hebben minimale zorg nodig. Ze hoeven niet geborsteld te worden en hun verzorging is standaard. Ze hoeven slechts twee tot drie keer per week met een rubberen handschoen over hun romp te worden gewreven. Het is niet acceptabel om een ​​hond ter plaatse te wassen. Als hun huisdier vies is, kunnen ze in plaats daarvan droogshampoo gebruiken. Eigenaars worden aangemoedigd om de oren en ogen dagelijks te onderzoeken en te behandelen met antiseptische middelen. De klauwen moeten regelmatig geknipt worden.

Hoeveel kost een Greyhound puppy

De vraag hoeveel een Greyhound kost, hangt af van de klasse waarin de baby wordt ingedeeld. Het is mogelijk om een ​​Greyhound-puppy van showklasse te kopen voor 1500 Euro of meer. Voor de jacht bestemde honden worden goedkoper verkocht. Op internet vindt u advertenties van particuliere handelaren. Wees voorzichtig met deze keuze.

Greyhound-Depositphotos_10886304_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 210

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!