Greyhound

4
(21)

Greyhound – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Andere namen voor de Greyhound: Engelse Windhond, Hazewindhond, Grey

het nieuwe puppyboek
Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Zichtjager op groot en klein
wild. Renhond

De Greyhound is de nummer één in de categorie van snelste honden ter wereld. Deze snelheidsduivel haalt snelheden om U tegen te zeggen. Zo loopt de Greyhound meer dan 69 km/u. Aan zijn lichaamsbouw merk je onmiddellijk dat het gaat om een topper. De Greyhound haalt wel de beste resultaten op de korte sprint.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 71 en 76 centimeter.
Teven tussen de 68 en 71 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Greyhound heeft een lange, platte schedel. De oren zijn klein en dun. Ze worden naar achter gevouwen gedragen. De ogen zijn ovaal. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het zijn grote honden, die sterk gebouwd zijn. De borst is ruim en diep. De rug is redelijk lang, met licht gewelfde lendenen. De staart is tamelijk laag aangezet en wordt hangend gedragen. Ze hebben lange, rechte benen. De tenen zijn stevig en goed gebogen.
Vacht
Korte vacht met een fijne structuur.
Kleuren
Zwart, rood, reekleurig, gestroomd en blauw. Met of zonder wit.

Gedrag

Karakter
Greyhounds zijn intelligente en aanhankelijke honden. In huis zijn ze rustig. Ze hechten zich sterk aan hun baas en het gezin. Ze blaffen weinig en zijn niet waaks. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en het jachtinstinct is duidelijk aanwezig.
Sociaal
Met soort genoten geven ze zelden problemen. Alleen tijdens het jagen en rennen kan hij weleens van zich afbijten. Als ze vanaf zeer jonge leeftijd gewend zijn met een huiskat, dan gaat de omgang redelijk. Tegenover kinderen zijn ze vriendelijk.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Ze rennen graag. Door het grote jachtinstinct is het verstandig om de hond alleen onaangelijnd te laten lopen, waar hij geen kwaad kan. Is dit in uw omgeving niet mogelijk, dan is het lopen naast de fiets een goede manier, om de hond zijn benen te laten strekken. In huis zijn ze erg rustig.
Opvoeding
Greyhounds kunnen redelijk makkelijk opgevoed worden. Ze gehoorzamen goed, totdat ze een prooi zien. Op dat moment worden ze Oost-Indisch doof. Voed de hond consequent, liefdevol en met zachte hand op.
Verzorging

 

 

Greyhound koers

Greyhound

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 21

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets