...

Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier Depositphotos_42044779_S
5
(186)

Dandie Dinmont Terrier

De Dandie Dinmont-terriër is een van ’s werelds meest bedreigde rassen. De Dandie Dinmont Terrier is intelligent en begrijpt wat er om hem heen gebeurt. Ze zijn gemakkelijk te trainen en leren snel nieuwe woorden en ideeën. Hun mentale vermogens nemen toe wanneer hun baasjes hen mentale stimulatie geven. Dit kan door ze training te geven of een sfeer te geven die hun intellect stimuleert.

Het is belangrijk om uw huisdier als intelligent te beschouwen. Praat regelmatig met ze en behandel ze als een rationeel wezen. Na verloop van tijd zullen uw interacties en gedrag van invloed zijn op hoe uw huisdier zichzelf ziet. Dit komt omdat wat u van uw huisdier vindt, rechtstreeks van invloed is op hoe zij zichzelf zien.

Dandie Dinmont Terrier – FCI Rasgroep 3

De Dandie Dinmont Terrier behoort tot de rasgroep van de Terriers.

Land van herkomst: Engeland – Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken: Zelfstandig jachthond op bijv. konijnen.
Levensverwachting: 11 tot 14 jaar oud

Uiterlijk

Schouderhoogte: Ongeveer 23 centimeter.
Gewicht: Ze wegen tussen de 8 tot 11 kilo.

Hoofd
De Dandie Dinmont Terrier heeft een groot en stevig hoofd. De schedel is langer dan de snuit. De oren zijn vrij laag aangezet en worden hangend gedragen. De grote ogen staan ver uit elkaar. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Bij de schouders is de rug vrij laag. De staart is ongeveer 20 tot 25 centimeter lang. En wordt iets boven de ruglijn gedragen. De benen zijn kort en goed gespierd. Dandie Dinmont Terriers hebben ronde voeten. De hals is zeer gespierd en sterk.

Vacht: De bovenvacht is hard. Hij moet bros aanvoelen. op het hoofd, de oorpunten en de onderzijde van de hond is het zachter.
Kleuren: Peper en roodachtig bruin tot beige.

Dandie Dinmont Terrier Depositphotos_108824312_S

Geschiedenis en afkomst

Het ras Dandie Dinmont Terrier is uniek in zijn soort. Hun ongebruikelijke naam is uniek in de geschiedenis van hondenrassen; het is de enige keer dat een hond is vernoemd naar een personage uit een boek.

Er wordt gespeculeerd dat verschillende rassen de ouder zijn van de Dandie Dinmont Terrier. Sommigen geloven dat het een combinatie is van de Bedlington en Skye Terriers, terwijl anderen denken dat het afkomstig is van een kruising tussen teckels en terriërs. Niemand weet het echter zeker, omdat teckels niet inheems zijn in Engeland of Schotland – ze zijn inheems in Duitsland – dus het is onwaarschijnlijk dat ze met terriërs zouden kruisen. Anderen speculeren dat het Otterhound-ras is gekruist met enkele terriërs om de Dandie Dinmont Terrier te creëren.

De Dandie Dinmont Terrier is een van de oudste terriërs die er bestaan. Het wordt verondersteld te zijn gemaakt tussen het einde van de 17e eeuw en het begin van de 18e eeuw. Aanvankelijk werden deze kleine honden gebruikt om op otters, dassen en vossen te jagen. Ze worden hier echter niet meer voor gebruikt. Ondanks aanzienlijke veranderingen in cultuur en technologie, is het uiterlijk van de Dandie Dinmont Terrier in de loop van de tijd niet veel veranderd. Het schilderij uit 1770 van Gainsborough, bekend als The Duke of Buccleuch, bewijst dit; het toont een Dandie Dinmont Terrier die er bijna identiek uitziet als de hedendaagse Dandies.

Behalve geliefd te zijn door koningin Victoria, werd de Dandie Dinmont Terrier eind 1800 populair in Engeland. Deze honden werden niet alleen door aristocraten gehouden, maar ook door vele andere mensen.

De Dandie Dinmont-terriër is een van ’s werelds meest bedreigde rassen. Het is zo zeldzaam dat het vóór de Tweede Wereldoorlog werd opgenomen in de categorie van bedreigde rassen. Veel bekende kennels voor dit ras zijn gesloten na het einde van de Tweede Wereldoorlog, waardoor de Dandie Dinmont-terriër bijna is uitgestorven.

Dandie Dinmont Terrier Depositphotos_123954710_S

Persoonlijkheid Dandie Dinmont Terrier

De meest opvallende eigenschap van de Dandie Dinmont Terrier is een vrolijke, aanhankelijke, bijna kinderlijke persoonlijkheid. Deze honden waren oorspronkelijk geweldige jagers op dassen, vossen en otters. Het zijn nu echter bijna uitsluitend huisdieren. Ze zijn uitstekende metgezellen en houden onbeperkt van elk gezinslid.

De Dandie Dinmont Terrier is een respectvolle, intelligente hond; hij is echter niet op zoek naar gevechten. Hij is ook vriendelijk en benaderbaar voor de meeste mensen. De Dandie Dinmont Terrier is echter gereserveerd bij het ontmoeten van onbekende mensen. Bovendien houden deze honden doorgaans een gezonde afstand tot familievrienden die ze regelmatig zien.

De Dandie Dinmont Terrier is een terriërras met een sterk gevoel van moed en onafhankelijkheid. Ze zijn ook vriendelijk tegen mensen die ze al hebben ontmoet, maar kunnen op hun hoede zijn voor vreemden. Er wordt aangenomen dat hun houding ten opzichte van vreemden als volwassene kan veranderen als ze vaak worden blootgesteld aan nieuwe mensen toen ze jonger waren.

Hoewel dit hondenras bijna nooit meer voor de jacht wordt gebruikt, hebben ze nog steeds een sterk jachtinstinct. Dit kan ertoe leiden dat ze achter vogels, kleine dieren en zelfs katten aanjagen. Daarom wordt geadviseerd dat eigenaren hun hond op jonge leeftijd kennis laten maken met katten. Van deze honden wordt gezegd dat ze onafhankelijk zijn met de neiging koppig te zijn. Dit gezegd hebbende, kan leren soms moeilijk zijn.

De Dandie Dinmont Terrier heeft een diepe, luide stem en is erg waakzaam. Ze kunnen ook goed overweg met kinderen en moeten dagelijks wandelen. Hun waakhondcapaciteiten zijn beperkt tot het optreden als signaal; ze houden niet van overmatig blaffen.

Sociaal

Met andere honden kunnen ze het normaal gesproken goed vinden. Het is een hond die zijn eigen gangetje gaat. Wanneer ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden met katten en andere huisdieren, dan hoeft dit geen problemen te geven. Ze zijn vriendelijk tegen mensen.

Beweging

De hond is geschikt voor sportieve en de minder sportieve mensen. Ze passen zich goed aan en worden niet vervelend als u een keer niet met ze kunt wandelen.

Dandie Dinmont Terrier Depositphotos_123954474_S

Opvoeding

Ze zijn eenvoudig op te voeden. Beloon de hond voor goed gedrag. Hier bereikt u het meest mee. Geef de hond veel afwisseling tussen de trainingen door. De Dandie Dinmont Terrier is een trotse en onafhankelijke hond. Ze vertonen deze eigenschappen door koppig en moeilijk om mee te werken. Het is echter mogelijk om met enige moeite een Dandie Dinmont Terrier te leren. Hun moeilijkheden in de opvoeding zijn een belangrijk kenmerk van het ras.

Dandie Dinmont Terrier Trainen

De Dandie heeft twee keer per dag ongeveer 30 minuten training nodig. Dit kan in de vorm van een korte wandeling of een balletje in de tuin. Door dit te doen, kan de Dandie een band met zijn eigenaar opbouwen en oefenen. Bovendien moeten Dandy’s altijd aangelijnd zijn wanneer ze buiten zijn of in een afgesloten ruimte met een veilige omheining. Ze werden oorspronkelijk gefokt om te jagen, en het is bekend dat ongetrainde Dandy’s ervandoor gaan om een ​​prooi te achtervolgen wanneer ze de kans krijgen. Dandy’s zijn geweldige huisdieren die matige dagelijkse lichaamsbeweging nodig hebben. Vanwege hun lage postuur en hoge lichaamsbouw zijn Dandy’s niet geschikt voor hardlopen of fietsen over lange afstanden.

Het trainen van een huisdier moet leuk en vermakelijk zijn. Door ze onder druk te zetten, zullen ze echter een zeer negatieve reactie op de druk hebben. Dit is contraproductief en zal ervoor zorgen dat er geen vooruitgang wordt geboekt. Neem in plaats daarvan regelmatig pauze, neem actieve spelletjes op in de lessen en blijf tijdens alle lessen positief. Vriendelijk, geduldig, bemoedigend en een goed gevoel voor humor hebben zijn noodzakelijk wanneer je met een boos persoon omgaat. Lichamelijke mishandeling is nooit toegestaan.

Verzorging

De Dandie Dinmont Terrier verhaart niet, maar ze hebben nog steeds regelmatige verzorging nodig. De eigenaar moet minstens een paar keer per jaar ontdaan worden van dood haar. Als alternatief kunnen eigenaren een professionele trimmer inhuren om deze service uit te voeren. De Dandie vereist dagelijks borstelen en af ​​en toe plukken van losse haren met duim en wijsvinger. Dit helpt voorkomen dat de vacht rommelig wordt.

De Dandie Dinmont Terrier moet minimaal twee keer per week worden geborsteld. Was uw hond minstens één keer per week met aangepaste hondenshampoo. Oren worden twee tot drie keer per week schoongemaakt, ogen worden dagelijks schoongemaakt, nagels worden ongeveer drie keer per maand geknipt. Houd ook altijd het dieet van uw huisdier in de gaten, indien hij overgewicht krijgt zou hij rugproblemen kunnen krijgen.

Gezondheid en puppy info

het ras als geheel is over het algemeen gezond. Fokkers nemen genetisch testen serieus en gebruiken het bij het selecteren van hun fokkandidaten. Dandie-honden hebben regelmatig een bezoek aan de dierenarts nodig voor controles. Hun tanden moeten regelmatig worden gepoetst met een tandpasta voor honden en hun oren moeten worden gecontroleerd op tekenen van infectie. Al deze praktijken dragen bij aan een lang en gezond leven voor de hond.

Dandie Dinmont Terrier Depositphotos_18878445_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 186

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!