Dandie Dinmont Terrier

0
(0)

Dandie Dinmont Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Zelfstandig jachthond op
bijv. konijnen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 23 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 8 tot 11 kilo.
Hoofd
De Dandie Dinmont Terrier heeft een groot en stevig hoofd. De schedel is langer dan de snuit. De oren zijn vrij laag aangezet en worden hangend gedragen. De grote ogen staan ver uit elkaar. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Bij de schouders is de rug vrij laag. De staart is ongeveer 20 tot 25 centimeter lang. En wordt iets boven de ruglijn gedragen. De benen zijn kort en goed gespierd. Dandie Dinmont Terriers hebben ronde voeten. De hals is zeer gespierd en sterk.
Vacht
De bovenvacht is hard. Hij moet bros aanvoelen. op het hoofd, de oorpunten en de onderzijde van de hond is het zachter.
Kleuren
Peper en roodachtig bruin tot beige.

Gedrag

Karakter
Het zijn intelligente rustige honden. Ze zijn gevoelig voor stemmingen in huis. Ze zijn vasthoudend en waakzaam. Ze zijn trouw aan het gezin.
Sociaal
Met andere honden kunnen ze het normaal gesproken goed vinden. Het is een hond die zijn eigen gangetje gaat. Wanneer ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden met katten en andere huisdieren, dan hoeft dit geen problemen te geven. Ze zijn vriendelijk tegen mensen.

Omgang

Beweging
De hond is geschikt voor sportieve en de minder sportieve mensen. Ze passen zich goed aan en worden niet vervelend als u een keer niet met ze kunt wandelen.
Opvoeding
Ze zijn eenvoudig op te voeden. Beloon de hond voor goed gedrag. Hier bereikt u het meest mee. Geef de hond veel afwisseling tussen de trainingen door.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!