...

Tibetaanse Spaniel

Tibetaanse Spaniel
4
(15)

Tibetaanse Spaniel – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Tibet
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 25,5 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 4 en 6,5 kilo.
Hoofd
De schedel is licht gewelfd. De stop is duidelijk zichtbaar. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. Ze zijn middelgroot. De ogen van de Tibetaanse Spaniel zijn ovaal vormig.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De rug is recht en de borst is diep. De staart is hoog aangezet en wordt in een krul over de rug gedragen. De voeten zijn gesloten, ze hebben hazenvoeten.
Vacht
Langharige vacht die zijdeachtig aanvoelt. De vacht van de reuen is over het algemeen langer dan dat van de teefjes.
Kleuren
Ze komen voor in alle kleuren. De meest voorkomende is goudkleurig.

Gedrag

Karakter
Tibetaanse Spaniels zijn vrolijke, zelfverzekerde honden. Ze zijn moedig en waaks. Het zijn honden die zich sterk hechten aan hun baas. ze blaffen niet overdreven veel.
Sociaal
Als ze goed gesocialiseerd zijn geeft de omgang met soortgenoten en andere huisdieren geen problemen. Met kinderen kunnen ze het over het algemeen zeer goed vinden. Tegenover vreemden nemen ze een afwachtende houding aan.

Omgang

Beweging
Honden van dit ras hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Driemaal daags een blokje om en af en toe onaangelijnd spelen en ravotten is voldoende.
Opvoeding
Ze zijn vrij makkelijk om op te voeden. Ze zijn intelligent genoeg om snel commando’s te leren. Niet alle commando’s worden zo maar opgevolgd. Ze kunnen een beetje eigenzinnig zijn, en hebben hun eigen ideeen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 15

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!