Boxer

4
(4)

Boxer – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Vechthond, waak- en
gebruikshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 57 en 63 centimeter.
Teven tussen de 53 en 59 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 30 tot 32 kilo.
Teven wegen tussen de 24 tot 25 kilo.
Hoofd
De boxer heeft een droog hoofd met een gewelfde bovenschedel. De wangspieren zijn krachtig ontwikkeld. De breedte van de snuit zou de breedte van de schedel moeten benaderen. Hij heeft een duidelijke voorhoofdsgroef. De lengte van de voorsnuit is ongeveer de helft van de schedel. De kleine dunne oren worden hangend gedragen. Als de mond gesloten is mogen de tanden niet zichtbaar zijn.
Lichaam
De Boxer is atletisch en vierkant gebouwd. De rug is breed, kort en sterk en moet zo kort mogelijk zijn. De borst reikt tot de ellebogen. De benen zijn recht en evenwijdig. De nek is behoorlijk lang en gespierd.
Vacht
Korte, harde en vlak aanliggende vacht.
Kleuren
Geel en gestroomd.

Gedrag

Karakter
Dit honden ras is opgewekt, vrolijk en vriendelijk van aard. Ze zijn behoorlijk levendig en kunnen ontstuimig zijn. Het is een waakse hond die niet veel blaft. De hond is zelfverzekerd en niet snel onder de indruk. Ze zijn wel gevoelig voor harde woorden.
Sociaal
De Boxer is zeer geschikt voor kinderen. Als hij goed gesocialiseerd is geeft de omgang met andere huisdieren en honden geen problemen. Het komt voor dat reuen wat dominant kunnen zijn tegenover een seksegenoot. Bekenden worden vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
De Boxer heeft veel lichaamsbeweging nodig. U kunt hem naast de fiets laten lopen. Voor een balspelletje of buiten ravotten is hij altijd te porren. Ook is deze hond geschikt voor onaangelijnde wandelingen.
Opvoeding
Het is een intelligent ras die graag iets voor zijn baas doet. Wees consequent, liefdevol en duidelijk.
Verzorging
Boxers hebben niet veel vachtverzorging nodig. Het is voldoende om de vacht eenmaal per week met een zachte borstel te borstelen. Wanneer de Boxer in de verharingsperiode zit kan een rubberenborstel of massage handschoen dienstdoen om de dode haren eenvoudig uit de vacht te verwijderen. Na het borstelen kunt u een vochtige spons over de vacht halen.

Boxer

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!