...

Westfaalse Dasbrak

Westfaalse Dasbrak
5
(2)

Westfaalse Dasbrak – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 30 en 38 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Westfaalse Dasbrakken hebben een vrij lange en smalle kop. De neusrug is licht gebogen. De oren zijn groot en breed. Ze worden hangend langs het hoofd gedragen. De uiteinden zijn rond. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Ze hebben een langgerekt en krachtig lichaam. De rug is middelmatig lang. Westfaalse Dasbrakken hebben goed ontwikkelde lendenen. De borstkas is lang. De voeten hebben goed gesloten tenen. De hals is middellang.
Vacht
Dichte, groffe vacht.
Kleuren
Van rood tot geel met witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Dit hondenras is vrolijk en erg levendig. Ze hebben veel zelfvertrouwen. Ze tonen veel moed en hebben een groot uithoudingsvermogen. De hond is altijd iets eigenzinnig en zijn zelfstandig ingesteld. Toch zijn ze graag in de buurt van hun baas.
Sociaal
Met kinderen en andere soortgenoten kan de Westfaalse Dasbrak het uitstekend vinden. Socialiseer de pup goed met andere huisdieren om later problemen te voorkomen. Alle visite wordt vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Westfaalse Dasbrakken hebben veel lichaamsbeweging nodig. Maak minimaal een uur per dag vrij om deze hond van zijn lichaamsbehoefte te voorzien. Door zijn goede reukvermogen neemt hij nog weleens de benen om achter een interessant geurtje aan te gaan. Laat hem ook alleen loslopen wanneer hij geen kwaad kan.
Opvoeding
De hond is trouw aan zijn baas maar ook zelfstandig ingesteld. Leg tijdens de opvoeding de nadruk op het ‘hier komen’ op commando.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!