Epagneul Breton

3.4
(10)

Epagneul Breton – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond, met
name op vederwild.

Andere namen, Epagneul Breton of Bretoense Spaniël

het nieuwe puppyboek

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 48 en 50 centimeter.
Teven tussen de 47 en 49 centimeter.
Gewicht
Ze wegen rond de 15 kilo.
Hoofd
Het hoofd van de Epagneul Breton is enigszins rond. De stop is duidelijk zichtbaar. De neusrug is recht of licht gewelfd. De oren zijn kort en afgerond. Ze worden hangend gedragen.
Lichaam
Het lichaam is compact gebouwd. De rug is kort. De lendenen zijn breed en krachtig. De hond kan staartloos worden geboren. De borst reikt tot aan de ellebogen. De benen zijn recht met goed gesloten tenen.
Vacht
Vlakke of licht golvende vacht.
Kleuren
Wit en kastanjebruin, wit en oranje of driekleurig.

Gedrag

Karakter
Epagneul Bretons zijn intelligent, levendig en aanhankelijk. Ze hechten zich sterk aan hun gezin en zijn gevoelig voor stemmingen in huis. Het reukvermogen is zeer goed. Het uithoudingsvermogen is groot. Deze honden blaffen doorgaans weinig.
Sociaal
Ze kunnen het erg goed vinden met kinderen. Met soortgenoten gaan ze ook goed om. Als de hond goed gesocialiseerd is, hoeft u geen problemen met katten en andere huisdieren te verwachten. Bezoek wordt vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Driemaal daags een blokje om is voor deze jachthonden te weinig. Maak lange wandelingen met deze hond. Geef de hond de kans om onaangelijnd te spelen en te ravotten, zodat hij zijn energie kwijt kan raken.
Opvoeding
Deze honden zijn niet moeilijk op te voeden. De eigenaar moet wel zeer consequent zijn. Anders gaat de hond doen waar hij zelf zin in heeft. Ze zijn intelligent en leren graag.
Verzorging

epagneul-breton

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets