...

Vizsla korthaar

Vizsla korthaar
3.8
(46)

Vizsla korthaar – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Hongarije
Huidige en oorspronkelijke taken
Staande jachthond en werd
gebruikt voor zweet werk
en apporteren.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 56 en 61 centimeter.
Teven tussen de 52 en 57 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 19 en 24 kilo.
Hoofd
De Vizsla heeft een licht gewelfde schedel. Ze hebben een matige achterhoofdsknobbel. De neusrug is recht,. De oren zijn naar achteren toe aangezet en worden hangend gedragen. Ze zijn middelgroot. Vizsla’s hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is sterk en gespierd en het is iets langer dan hoog. De rug is kort en recht. De staart is laag aangezet. De borstkas reikt minstens tot aan de ellebogen en de ribben zijn matig gebogen. De voeten zijn ovaal van vorm.
Vacht
Zeer kort en recht.
Kleuren
Donkergoudkleurig en donker tarwegeel.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn intelligent, vriendelijk en sportief. Ze zijn zeer gehoorzaam en leren graag. Ten opzichte van hun mensen zijn ze aanhankelijk en trouw. Het uithoudingsvermogen is groot en apporteren doen ze graag. Het is een hond die graag in de buurt is van zijn baas.
Sociaal
De Vizsla is een sociale hond. Met kinderen en andere honden kunnen ze het uitstekend vinden. Eenmaal goed gesocialiseerd gaan ze ook zeer goed om met andere huisdieren. Onbekend bezoek wordt aangekondigd.

Omgang

Beweging
Van nature is het een jachthond die graag buiten is. Ze hebben dan ook redelijk veel beweging nodig. Ze apporteren en zwemmen graag. Dit zijn dan ook goede manieren van lichaamsbeweging. Krijgen ze voldoende beweging, dan zijn ze in huis doorgaans rustig.
Opvoeding
Ze zijn vrij eenvoudig op te voeden. De hond is leergierig. Zoals elke andere hond dient de opvoeding consequent te zijn.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 46

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!