Bullmastiff

4.7
(136)

De Bullmastiff is afkomstig uit Engeland en is niet snel onder de indruk van buitenstaanders. Ondanks dat de Bullmastiff waaks is, zal hij merkelijk weinig blaffen. Dit hondenras is wel erg gevoelig voor stemmingen in huis. Een Bullmastiff voelt de spanning als er iets verkeerd loopt binnen het gezin. Met kinderen kunnen ze prima omgaan en met andere huisdieren verloopt alles vlot indien ze goed opgevoed worden. De Bullmastiff is rustig, moedig en erg hard voor zichzelf.

Bullmastiff – FCI Rasgroep 2

De Bullmastiff behoort tot de groep van Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

het nieuwe puppyboek

Land van herkomst : Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken : Jachtopzichters beschermen tegen stropers

Uiterlijk van de Bullmastiff

Schouderhoogte :
Reuen tussen de 63,5 en 68,5 centimeter.
Teven zijn tussen de 61 en 66 centimeter.

Gewicht :

Reuen wegen 50 tot 63 kilo.
Teven wegen 40 tot 50 kilo.

Hoofd : De Bullmastiff heeft een grote vierkante schedel. De brede snuit is kort en maakt een vierkante indruk. De oren hebben een V-vorm en zijn hoog aangezet. De ogen zijn matig groot. Ze hebben een tanggebit.

Lichaam : De lichaamsbouw is compact. De rug is sterk en kort. De staart is hoog aangezet en reikt tot de sprong. De borst is breed en diep. Ze hebben katten voeten. De hals is gespierd en goed gebogen.

Vacht :
Korte harde vacht.
Kleuren : De Bullmastiff komt voor in alle tinten gestroomd, geelbruin of rood. Ze hebben altijd een zwarte masker. De ogen zijn bruin van kleur.

Gedrag en Karakter

De Bullmastiff is niet snel onder de indruk van iets. Ze zijn rustig, moedig en erg hard voor zichzelf. Voor het eigen gezin zijn ze zachtaardig en gevoelig voor de stemmingen in huis. Doordat ze erg gehecht zijn aan hun eigenaars is het kennelleven ongeschikt voor ze. De Bullmastiffs zijn trouwe waakse honden, ze beschermen hun gezin tegen kwaad. Ondanks dat ze waaks zijn blaffen ze niet veel. Met kinderen kunnen ze prima omgaan. Ook met huisdieren kan de Bullmastiff goed omgaan mits dit is aangeleerd van jongs af aan.

Sociaal

Ze gaan uitstekend om met kinderen. Tegen seksegenoten kunnen ze erg dominant zijn. Goed gesocialiseerde honden zullen geen problemen geven met andere huisdieren. Ongewenst bezoek wordt tot staan gebracht. Socialiseer de hond met zoveel mogelijk mensen, dieren en verschillende situaties.

Opvoeding van de Bullmastiff

De Bullmastiff heeft een consequente, eerlijke en liefdevolle opvoeding nodig. Ze zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem, dus hard zijn is absoluut niet nodig. Ze zijn niet moeilijk op te voeden. Honden van dit ras hebben een gemiddelde behoefte aan beweging. Een paar korte ommetjes met daarnaast lange wandelingen of lopen naast de fiets zou voldoende moeten zijn.

Omgang en Beweging

De Bullmastiff heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Maak een aantal korte wandelingen per dag en laat hem een aantal keer per week lekker los rennen en spelen.

Verzorging

Deze honden hebben weinig vachtverzorging nodig. Een keer in de week de vacht met een zachte borstel door borstelen is voldoende. In de verharingsperiode kan een massagehandschoen gebruikt worden, om de dode en losse haren te verwijderen. Houd de nagels kort.

Bullmastiff puppy kopen

U wil een Bullmastiff kopen ? Lees en informeer je goed, een Bullmastiff is een aangenaam hondenras, maar net zoals bij andere hondenrassen vragen puppy’s, EN ZEKER de eerste maanden een goede opvolging. Probeer altijd stress te vermijden. Puppy’s hebben de eerste maanden nog veel rust nodig. Beperk het spelen van maximum 3 maal 30 minuten per dag. Veel slaap en rust is nodig om een opgewekte en evenwichtige pup te bekomen.

Wens je veel informatie en wil je een Bullmastiff puppy kopen ? Dan zouden wij aanraden een goede en eerlijke fokker te zoeken. Koop een Bullmastiff met stamboom. Een stamboom zegt niets over de gezondheid van de puppy, maar wel heel veel over de voorouders.

Neem je een nieuwe hond in huis, dan is het heel belangrijk dat het klikt tussen jou en de je puppy. Er zijn verschillende rasclubs in België en Nederland die je een goede fokker kunnen aanduiden. Tot slot: Dit is een dier dat respect afdwingt, dus geef hem dan ook een mooie hondennaam dat bij hem past.

 

Bullmastiff puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.7 / 5. Aantal beoordelingen: 136

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets