...

Bullmastiff

Bullmastiff Depositphotos_3262212_S
5
(301)

Bullmastiff

De Bullmastiff is afkomstig uit Engeland en is niet snel onder de indruk van buitenstaanders. Ondanks dat de Bullmastiff waaks is, zal hij merkelijk weinig blaffen. Dit hondenras is wel erg gevoelig voor stemmingen in huis. Een Bullmastiff voelt de spanning als er iets verkeerd loopt binnen het gezin. Met kinderen kunnen ze prima omgaan en met andere huisdieren verloopt alles vlot indien ze goed opgevoed worden. De Bullmastiff is rustig, moedig en erg hard voor zichzelf.

Bullmastiff – FCI Rasgroep 2

De Bullmastiff behoort tot de groep van Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachtopzichters beschermen tegen stropers

Uiterlijk van de Bullmastiff

Schouderhoogte : Reuen tussen de 63,5 en 68,5 cm – Teven zijn tussen de 61 en 66 cm.
Gewicht: Reuen wegen 75 tot 80 kg – Teven wegen 60 tot 70 kg.
Levensduur: 8-10 jaar oud

Hoofd
De Bullmastiff heeft een grote vierkante schedel. De brede snuit is kort en maakt een vierkante indruk. De oren hebben een V-vorm en zijn hoog aangezet. De ogen zijn matig groot. Ze hebben een tanggebit.
Lichaam
De lichaamsbouw is compact. De rug is sterk en kort. De staart is hoog aangezet en reikt tot de sprong. De borst is breed en diep. Ze hebben katten voeten. De hals is gespierd en goed gebogen.

Vacht: Korte harde vacht.
Kleuren: De Bullmastiff komt voor in alle tinten gestroomd, geelbruin of rood. Ze hebben altijd een zwarte masker. De ogen zijn bruin van kleur.

Bullmastiff Depositphotos_27028283_S

Afkomst en geschiedenis van de Bullmastiff

De Bullmastiff werd niet alleen gefokt om een ​​uitstekende jager te zijn, hij werd ook gefokt om een ​​uitzonderlijke bewaker en beschermer te zijn. Zijn intimiderende uiterlijk kan voorkomen dat potentiële dieven een woning betreden, en zijn grote, sterke lichaam kan een goede strijd leveren tegen een indringer. Een volwassen mannelijke bullmastiff kan tussen de 75 en 80 kilogram wegen. Oorspronkelijk richtten de fokkers zich niet op het uiterlijk van de hond; ze gaven er alleen om dat de hond donker gekleurd was, zodat hij ’s nachts niet kon worden gezien tijdens het jagen op stropers.

In 1901 sloot een hondenfokker genaamd Burton van de Thorneywood-kennel een weddenschap af met toeschouwers op een hondenshow. Hij bracht één pond sterling op, wat in die tijd een aanzienlijk bedrag was (meer dan een fabrieksarbeider in een maand zou verdienen). Deze vreemde nieuwe hond rende sneller dan iemand kon lopen. De uitdaging was om de afstand te lopen voordat deze hond de persoon inhaalde en sloeg. In die tijd kende niemand dat ras, en het werd ook niet als een ras beschouwd.

Een man die als bewaker met een hond had gewerkt, werd vrijwilliger bij het experiment. Hij had ervaring, maar dat weerhield hem er niet van om drie keer te worden neergehaald en te moeten stoppen. De British Kennel Club erkende dit ras in 1924. In 1934 kreeg de eerste bullmastiff die bij de American Kennel Club was geregistreerd de naam “Fascination of Felons Fear” (“Amazing Criminal Fear”). Deze hond maakte geen deel uit van het standaardras en was de eerste bullmastiff die bij de AKC werd geregistreerd.

Gedrag en Karakter

Het hondenras Bullmastiff is meestal vriendelijk en aardig voor zijn gezin en huisdieren, maar zal zijn gezin ook beschermen tegen indringers. Het ras kan in veel verschillende leefomstandigheden leven en kan zelfs in een appartement in de stad leven. Hoewel het grote honden zijn, kunnen ze zich toch op hun gemak voelen in een klein appartement.

Hoewel Bullmastiffs een gelijkmatig, kalm karakter hebben, zullen ze agressief worden bij het beschermen van hun gezin. Ze zullen een serieuze bedreiging worden, met grote kracht en omvang. Ze hebben echter geen ongecontroleerde agressie en zullen de indringer meestal stoppen en wachten tot de politie komt. Deze honden vechten zoals hun temperament aangeeft: evenwichtig, kalm, maar beschermend. De bullmastiff is een goede waakhond, die zich zeer bewust is van zijn omgeving en zijn gezin, huis en baasje met zijn leven zal verdedigen. Als de hond ziet dat de vijand is weggelopen of dat de eigenaar de situatie onder controle heeft, zal hij niet verder vechten.

De Bullmastiff is niet snel onder de indruk van iets. Ze zijn rustig, moedig en erg hard voor zichzelf. Honden hebben een ongelooflijk hoge tolerantie voor kinderen, soms meer dan de eigenaren beseffen. Voor het eigen gezin zijn ze zachtaardig en gevoelig voor de stemmingen in huis. Doordat ze erg gehecht zijn aan hun eigenaars is het kennelleven ongeschikt voor ze. De Bullmastiffs zijn trouwe waakse honden, ze beschermen hun gezin tegen kwaad. Ondanks dat ze waaks zijn blaffen ze niet veel. Met kinderen kunnen ze prima omgaan. Ook met huisdieren kan de Bullmastiff goed omgaan mits dit is aangeleerd van jongs af aan.

Ze hebben ook een hoog gevoeligheidsniveau, dat extra zorg nodig heeft omdat het voor de hond gemakkelijk is om hun verwonding of ziekte te verbergen.

Sociaal

Honden die als puppy goed gesocialiseerd zijn, hebben meer flexibele persoonlijkheden en kunnen hun horizon meer verbreden. Als je een kat gaat krijgen, is het aan te raden om er al op jonge leeftijd kennis mee te maken. Katten, samen met honden, maken goede vrienden. Ze gaan uitstekend om met kinderen. Tegen seksegenoten kunnen ze erg dominant zijn. Goed gesocialiseerde honden zullen geen problemen geven met andere huisdieren, dus socialiseer de hond met zoveel mogelijk mensen, dieren en verschillende situaties op jonge leeftijd.

Bullmastiff Depositphotos_107568104_S

Opvoeding van de Bullmastiff

De Bullmastiff heeft een consequente, eerlijke en liefdevolle opvoeding nodig. Ze zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem, dus hard zijn is absoluut niet nodig. Ze zijn niet moeilijk op te voeden. Honden van dit ras hebben een gemiddelde behoefte aan beweging. Een paar korte ommetjes met daarnaast lange wandelingen of lopen naast de fiets zou voldoende moeten zijn.

Omgang en Beweging

De Bullmastiff heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Maak een aantal korte wandelingen per dag en laat hem een aantal keer per week lekker los rennen en spelen. Hoewel Bullmastiffs geen enorme hoeveelheden fysieke activiteit nodig hebben, moeten ze nog steeds dagelijks wandelen. Ze vinden het leuk om bij hun familie en vrienden te zijn, en houden van actieve spelletjes en buiten spelen. Deze dieren hebben een gemiddeld energieniveau en mogen niet voor lange tijd alleen worden gelaten.

Verzorging

Deze honden hebben weinig vachtverzorging nodig. Een keer in de week de vacht met een zachte borstel door borstelen is voldoende. In de verharingsperiode kan een massagehandschoen gebruikt worden, om de dode en losse haren te verwijderen. Houd de nagels kort.

Training

Zelfverzekerd, stabiel van geest en consistent zijn allemaal eigenschappen die een eigenaar van een Bullmastiff zou moeten hebben. De hond zelf kan soms onafhankelijk zijn en de dingen op zijn eigen manier proberen te doen, ook al is hij over het algemeen goed opgeleid.

Consistentie en doorzettingsvermogen zijn de sleutels om een ​​hond een commando te laten gehoorzamen. De hond moet weten dat het commando herhaald zal worden, en dat ze het zullen moeten uitvoeren. In het dagelijks leven kun je consistentie en doorzettingsvermogen gebruiken door het commando te geven en vervolgens de hond een traktatie of een speeltje te geven.

Depositphotos_353209642_S

Gezondheid

splasie is een aandoening waarbij de heupgewrichten ongelijk zijn en verschillende symptomen veroorzaken. Het komt meestal voor bij honden rond de leeftijd van zes maanden, maar kan ook later in het leven optreden. Een aandoening waarbij de elleboog niet goed gevormd is, kan voor veel problemen zorgen bij een hond.
Een ACL-scheur is een traumatisch letsel dat optreedt wanneer de knie wordt gebogen en gedraaid. De voorste kruisband is gescheurd en vereist vaak chirurgisch herstel
Kankers: Bullmastiffs zijn vatbaar voor het ontwikkelen van kankers zoals mestcellen, osteosarcoom, lymfosarcoom en hemangiosarcoom.
Maagtorso: De maag kan draaien of uitzetten en problemen veroorzaken.

Bullmastiffs hebben een gevoelige huid die huiduitslag, irritaties en pijn kan krijgen. Ze kunnen ook vatbaar zijn voor allergieën, zowel bij contact als bij inademing. Controleer de huid van uw Bullmastiff vaak en behandel de uitslag zodra u deze ziet.

Bullmastiff puppy kopen

U wil een Bullmastiff kopen ? Lees en informeer je goed, een Bullmastiff is een aangenaam hondenras, maar net zoals bij andere hondenrassen vragen puppy’s, EN ZEKER de eerste maanden een goede opvolging. Probeer altijd stress te vermijden. Puppy’s hebben de eerste maanden nog veel rust nodig. Beperk het spelen van maximum 3 maal 30 minuten per dag. Veel slaap en rust is nodig om een opgewekte en evenwichtige pup te bekomen.

Wens je veel informatie en wil je een Bullmastiff puppy kopen ? Dan zouden wij aanraden een goede en eerlijke fokker te zoeken. Koop een Bullmastiff met stamboom. Een stamboom zegt niets over de gezondheid van de puppy, maar wel heel veel over de voorouders.

Neem je een nieuwe hond in huis, dan is het heel belangrijk dat het klikt tussen jou en de je puppy. Er zijn verschillende rasclubs in België en Nederland die je een goede fokker kunnen aanduiden. Tot slot: Dit is een dier dat respect afdwingt, dus geef hem dan ook een mooie hondennaam dat bij hem past.

Bullmastiff puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 301

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!