...

Schotse Terrier

Schotse Terrier
2.8
(16)

Schotse Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op o.a. vossen en
konijnen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 25,5 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 8,5 en 10,5 kilo.
Hoofd
In verhouding tot het lichaam is het hoofd van de Schotse Terrier groot en lang. De schedel is vlak en krachtig. De schedel en voorsnuit zijn evenlang. De oren zijn dun en puntig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een kortbenige hond, met een krachtige rug. De achterhand is gespierd. De staart wordt rechtop gedragen. De Schotse Terrier heeft een brede borst. De middelmatig lange hals is goed gespierd.
Vacht
Draadachtig hard en dik. Ze hebben een duidelijke baard en wenkbrauwen.
Kleuren
Zwart, tarwekleurig en verschillende kleuren gestroomd.

Gedrag

Karakter
De Schotse Terrier is een eerlijke en sobere hond. Ze zijn kalm en bedachtzaam. Ze zijn zeer trouw aan het gezin. Tegenover vreemden nemen ze een gereserveerde houding aan. Ze zijn waaks, moedig, intelligent en zelfverzekerd. Ze graven graag.
Sociaal
Zolang kinderen de hond in zijn waarde laten, kunnen ze het prima met elkaar vinden. Met andere huisdieren en honden gaan ze doorgaans goed om. Bij onraad blaft hij, maar hier blijft het ook bij.

Omgang

Beweging
De Schotse Terrier past zich goed aan. In huis is het een rustige hond.
Opvoeding
Ze zijn niet heel moeilijk op te voeden. Deze hond is gesteld op zijn baas, maar blijft wel zelfstandig. Ze vinden het niet leuk om commando’s vaak te moeten herhalen. Wanneer de hond hard en veeleisend opgevoed wordt dan kan hij koppig uit de hoek komen. Voed de hond consequent en duidelijk op. Socialiseer ze goed.
Verzorging
Afhankelijk van de kwaliteit van de vacht moet de Schotse Terrier twee keer per jaar worden geplukt. Tussen de trimbeurten door moet de hond geregeld geborsteld worden (een a tweemaal per week). De beharing op het hoofd moet om de dag doorgekamd worden en hetzelfde geldt voor de beharing aan de onderzijde van het lichaam. Kijk de ogen na op vuiligheid en houd de nagels kort.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.8 / 5. Aantal beoordelingen: 16

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!