Kwartelhond

2.2
(12)

Kwartelhond – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, met name in het
water.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 48 en 54 centimeter.
Teven tussen de 45 en 51 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Kwartelhonden hebben een droog en lang hoofd. De schedel en snuit zijn ongeveer even lang. De neusrug is breed. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. De middelgrote ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De botten zijn zwaar en sterk. De borst reikt tot aan de ellebogen en is ovaal van vorm. De tenen van de Kwartelhond zijn goed gesloten. De staart is hoog aangezet en wordt altijd onder de ruglijn gedragen.
Vacht
Dichte, stevige vacht met lang haar.
Kleuren
Bruingevlekt of bruinschimmel. Effen bruin met of zonder witte aftekeningen op de borst en tenen.

Gedrag

Karakter
Kwartelhonden zijn vrolijke honden. Het zijn echte jachthonden met een groot jachtinstinct. Hierdoor zijn ze onvermoeibaar en gehard. Het reukververmogen is uitstekend ontwikkeld. Ze zijn gehoorzaam en willen het de baas graag naar de zin maken.
Sociaal
Ze gaan zeer goed om met kinderen en soortgenoten. Met iedereen kan hij het goed vinden. Bezoek wordt dan ook vriendelijk verwelkomd. Door het jachtinstinct kan hij problemen geven met andere huisdieren. Zorg voor een goede socialisatie, zodat dit later geen problemen opleverd.

Omgang

Beweging
Kwartelhonden hebben een grote bewegingsbehoefte. Ze zijn onvermoeibaar en hebben erg veel energie. Maak lange wandelingen door het bos of op de hei. Deze honden zijn gek op water en zwemmen is een favoriete bezigheid. Zorg dat u de hond goed onder commando heeft, zodat ze niet de benen nemen zodra ze een geurspoor hebben geroken.
Opvoeding
Dit hondenras is erg intelligent en wil het zijn baas graag naar de zin maken. Hierdoor zijn ze niet moeilijk op te voeden.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.2 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!