Dwerg schnauzer

4.1
(43)

Dwergschnauzer – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond en
ongedierteverdelger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 30 tot 35 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd heeft een duidelijke stop. De neusrug is recht. De oren hebben een V-vorm en hangen langs het hoofd.
Lichaam
Dit honden ras is vierkant gebouwd. De rug is kort en licht aflopend. De borstkas is ovaal en reikt verder dan de ellebogen. De voeten zijn kort en rond.
Vacht
Harde ruwharige vacht. Ze hebben een lange snor, baard en wenkbrauwen.
Kleuren
De Dwergschnauzer komt voor in zwart en peper-en-zout kleuren.

Gedrag

Karakter
Deze honden zijn intelligent, sober en goedaardig. Ze zijn behoorlijk waaks en alert. Hij is aanhankelijk en zeer gehecht aan zijn gezin. De Dwergschnauzer is wat luidruchtiger dan de Middenslag Schnauzer.
Sociaal
Wanneer honden van dit ras goed gesocialiseerd zijn, dan geeft hij geen problemen met andere honden, kinderen of huisdieren. Bezoek wordt luidkeels aangekondigd. In eerste instantie nemen ze een waakzame houding aan.

Omgang

Beweging
De Dwergschnauzer heeft enorm veel energie. En kan urenlang achter elkaar lopen. Het is een hond die zich goed aanpast. Ze ravotten graag en zijn altijd in voor een balspelletje.
Opvoeding
Deze hond heeft een echte baas nodig. Voed hem consequent en eerlijk op. Het zijn snelle leerlingen. Herhaal de oefeningen niet te lang achter elkaar en zorg voor de nodige spelletjes tussendoor.
Verzorging
Ongeveer twee keer per jaar moet de Dwergschnauzer geplukt worden. Hiermee wordt het oude haar uit de vacht geplukt. Naast de plukbeurten kan het teveel aan haar tussen de voetzolen geknipt worden. Eventueel overtollig haargroei kan uit de gehoorgang geplukt worden. Dit mag nooit geknipt worden. Het zogenaamde garnituur van de Dwergschnauzer, dit wil zeggen de baard, snor en wenkbrauwen, moet regelmatig gekamd worden om klitvorming tegen te gaan.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.1 / 5. Aantal beoordelingen: 43

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!