Duitse staande hond, korthaar

4.8
(5)

Duitse staande hond, korthaar – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond voor verschillende
doeleinden.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 62 en 66 centimeter.
Teven tussen de 58 en 63 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Duitse staande hond heeft een licht gewelfde schedel. De oren zijn middelmatig groot. Ze zijn hoog en breed aangezet. Ze worden hangend gedragen en hebben een schaargebit.
Lichaam
De borst van de Duitse staande hond reikt tot aan de ellebogen. De ribben zijn goed gewelfd. De lendenen zijn breed. De staart is hoog aangezet en mag nooit te hoog boven de rug gedragen worden. De voeten zijn krachtig en gesloten.
Vacht
Korte, dichte vacht.
Kleuren
Bruin met of zonder witte aftekeningen. Zwart en zwartschimmel.

Gedrag

Karakter
Duitse staande honden zijn intelligent, spontaan, actief en vriendelijk. De meeste zwemmen graag. Ze hechten zich sterk aan hun baas. De hond heeft de neiging om zich aan een persoon in het bijzonder te hechten. Is zijn baas in nood, dan springt hij bij.
Sociaal
Met kinderen en soortgenoten kan de Duitse staande hond het goed vinden. Heeft de jonge hond al vroeg positieve ervaringen opgedaan met andere huisdieren, dan zal deze probleemloos verlopen. Ze zijn vriendelijk tegen bekenden en onbekenden. Bij afwezigheid van de baas zijn ze waaks ingesteld.

Omgang

Beweging
De hond heeft redelijk veel beweging nodig. Geef de hond de kans om zijn energie kwijt te raken. In huis zal de hond zich dan rustig gedragen. Ze zijn graag bezig en vinden apporteren en zwemmen dan ook erg leuk. De hond komt het beste tot zijn recht in een sportief gezin.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en werken graag. Het ras is ook niet heel moeilijk om op te voeden. Wees eerlijk, liefdevol en zeer consequent. De hond is graag bezig en houdt van afwisseling.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets