...

Duitse staande hond (korthaar)

Duitse staande hond korthar Depositphotos_483410760_S
5
(131)

Duitse staande hond (korthaar)

De Duitse staande hond (korthaar) is een middelgrote jachthond die houdt van positieve training en krachtige oefeningen. Duitse Kortharige Pointers zijn energiek en gemotiveerd om te werken; ze hebben een waardig uiterlijk en temperament. Duitse Kortharige staande honden staan ​​bekend om hun adellijke en aristocratische uiterlijk. Deze honden hebben het uithoudingsvermogen om lange dagen in het veld of aan het meer te werken. Ze zijn ook extreem wendbaar, snel en sterk. Het zijn vrolijke en trainbare huisdieren die een hechte band hebben met hun gezin. Ze houden ervan om deel te nemen aan fysieke activiteiten zoals hardlopen.

Duitse staande hond, korthaar – FCI Rasgroep 7

De Duitse staande hond (korthaar) behoort tot de rasgroep van de Staande honden.

Land van herkomst: Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond voor verschillende doeleinden.
Levensverwachting: 12 tot 14 jaar
Temperament: Onstuimig, Meewerkend, Trainbaar, Intelligent, Aanhankelijk en Brutaal.

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 62 en 66 centimeter. – Teven tussen de 58 en 63 centimeter.
Gewicht: Vrouwelijk: 20–27 kg, Mannelijk: 25–32 kg

Hoofd
De Duitse staande hond heeft een licht gewelfde schedel. De oren zijn middelmatig groot. Ze zijn hoog en breed aangezet. Ze worden hangend gedragen en hebben een schaargebit.
Lichaam
De borst van de Duitse staande hond reikt tot aan de ellebogen. De ribben zijn goed gewelfd. De lendenen zijn breed. De staart is hoog aangezet en mag nooit te hoog boven de rug gedragen worden. De voeten zijn krachtig en gesloten.

Vacht: Korte, dichte vacht.
Kleuren: Ze zijn er in twee kleuren: roodbruin of bruin met witte patronen.

Gedrag en karakter Duitse staande hond (korthaar)

Duitse staande honden zijn intelligent, spontaan, actief en vriendelijk. De meeste zwemmen graag. Ze hechten zich sterk aan hun baas. De hond heeft de neiging om zich aan een persoon in het bijzonder te hechten. Is zijn baas in nood, dan springt hij bij.

Duitse staande hond (korthaar) Depositphotos_61362027_S

Sociaal

Met kinderen en soortgenoten kan de Duitse staande hond het goed vinden. Heeft de jonge hond al vroeg positieve ervaringen opgedaan met andere huisdieren, dan zal deze probleemloos verlopen. Ze zijn vriendelijk tegen bekenden en onbekenden. Bij afwezigheid van de baas zijn ze waaks ingesteld.

Omgang en beweging

De hond heeft redelijk veel beweging nodig. Geef de hond de kans om zijn energie kwijt te raken. De Duitse staande hond (korthaar) is een ideale hond voor elke lichamelijke activiteit. Ze vereisen veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie; bijna alles dat hen zal vermoeien zal werken. Ze zijn uitstekend in hondensporten, gehoorzaamheidstraining, behendigheid en zelfs dokduiken. Deze rassen brengen graag tijd buiten door met hun menselijke metgezel en houden ervan om in een omheind gebied te rennen of te spelen. Idealiter zouden ze tweemaal daags 30 minuten per keer moeten bewegen. In huis zal de hond zich dan rustig gedragen. De hond komt dus het beste tot zijn recht in een sportief gezin.

Opvoeding

Ze zijn intelligent en werken graag. Het ras is ook niet heel moeilijk om op te voeden. Wees eerlijk, liefdevol en zeer consequent. De Duitse staande hond (korthaar) is graag bezig en houdt van afwisseling.

Duitse staande hond (korthaar) puppy opvoeden

Duitse Kortharige staande honden of Pointers gedijen goed als ze een doel in het leven hebben. Ze hebben een vroege en consistente training nodig; het zijn intelligente honden die snel leren. Verder heeft de Duitse staande hond (korthaar) socialisatie- en puppy trainingslessen nodig. Zonder deze cruciale lessen kunnen ze destructief worden als ze aan hun lot worden overgelaten. (Aangepaste hondenspeeltjes zijn aanbevolen) Ze hebben een sterke prooidrift en een hoog energieniveau. Ze hebben ook een actieve levensstijl nodig waarbij ze hun enthousiasme kwijt kunnen.

Duitse staande hond (korthaar) Depositphotos_10764001_S

Gezondheid

Het Duitse Kortharige Pointer-ras kan last hebben van een aantal gezondheidsproblemen. Deze omvatten hartproblemen, progressieve retinale atrofie in hun ogen en heupdysplasie. Elke verantwoordelijke fokker zal zijn honden op deze problemen screenen voordat ze worden gekoppeld om puppy’s te produceren. Een opgeblazen gevoel kan levensbedreigend zijn. Het is wanneer hun maag plotseling opblaast en draait zonder duidelijke reden. Eigenaren moeten zich vertrouwd maken met de tekenen van een maagtorsie en hoe te reageren als het zich voordoet.

Verzorging

De vacht van de Duitse Staande Korthaar heeft het grootste deel van het jaar minimaal onderhoud nodig. Dagelijks borstelen en kammen is nodig om losse haren uit hun vacht te verwijderen. Als u dit niet doet, kunnen ze verstrikt raken in meubels en tapijten; die zeer moeilijk te verwijderen zijn. Een goede verzorging van de oren, nagels en hoofdhuid omvat regelmatig trimmen, inspecteren en baden met shampoo.

Wat kost een Duitse Staande Korthaar puppy

De Duitse Staande Korthaar kost rond de 800-1200 euro met stamboom.
Duitse staande hond (korthaar) puppy Depositphotos_37076077_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 131

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!