...

Dwergpinscher

Dwergpinscher
4.9
(145)

Dwergpinscher

Ondanks dat de Dwergpinscher maar rond de 4 a 5 kg weegt, hebben deze honden een moedige, zelfverzekerde en gedurfde ziel. Hierdoor staan ​​ze altijd klaar om zichzelf en hun baasje te verdedigen. Deze honden lijken hun grootte niet te begrijpen, daarom zijn ze altijd energiek en actief. Het ras heeft de neiging om hun tegenstanders te overschatten. Dit leidt tot dwaze risico’s en gevaarlijke situaties. Dwergpinschers houden van aandacht. Hun energie en nieuwsgierigheid maken hen tot het middelpunt van elk evenement.

De Dwergpinscher is klein maar vereist een vast beraden en eerlijke eigenaar. Vanwege de natuurlijke slimheid en vindingrijkheid kunnen ze hun eigenaar snel manipuleren zonder dominantie. De dwergpinscher beschouwt zichzelf als de belangrijkste verdediger van hun familie en territorium. Hun kleine formaat is bedrieglijk – ze hebben sterke spieren, scherpe tanden en snelle reacties.

De hond is geschikt voor een gezin met kinderen, maar geen baby’s. Je moet geen Dwergpinscher aanschaffen voor degenen die al katten of andere huisdieren hebben. De hond zal bij hen geen gemeenschappelijke taal vinden.

Dwergpinscher – FCI Rasgroep 2

De Dwergpinscher behoort tot de rasgroep van de Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst: Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken: Ongedierteverdelger

Levensverwachting: 12 – 16 jaar
Temperament: Slim, Reactief, Zelfstandig, Actief, Speels, Assertief, Extravert, Vriendelijk, Energiek.

Uiterlijk

Schouderhoogte: Mannelijk 25–30 cm – Vrouwelijk 25–28 cm.
Gewicht: Mannelijk 4–5 kg – Vrouwelijk: 3,5–5 kg

Hoofd
De Dwergpinscher heeft een lang hoofd met een lichte duidelijke stop. De diepe voorsnuit eindigt stomp-wigvormig. De oren zijn hoog aangezet en groot. De donkere ogen zijn ovaalvormig. Dit hondenras heeft een schaargebit.
Lichaam
Het is een vierkante compact gebouwde hond. De staart wordt hoog gedragen. De gebogen hals is droog en krachtig aangezet.

Vacht: Korte glanzende dichte vacht.
Kleuren: Eenkleurig bruin, en tweekleurig zwart en tan. De internationale standaard erkent twee kleuren van de dwergpinscher: hert en zwart en bruin. Hun naam komt van het feit dat ze op herten lijken, ook wel fawn rood en bruin genoemd. Een belangrijke variant van deze kleuren is roodbruin; de andere is puur zwart of chocoladebruin. Op de borst moeten twee bruine vlekken van dezelfde grootte in een driehoekige vorm verschijnen. Extra bruine vlekken op andere delen van het lichaam zijn acceptabel, ook onder de staart, op de ledematen en in de keel. Deze vlekken moeten duidelijk zichtbaar zijn met scherpe randen.

Dwergpinscher Depositphotos_326311052_S

Geschiedenis en afkomst

De Dwergpinscher verscheen ongeveer tweehonderd jaar geleden in Duitsland. Historici twijfelen er niet aan dat de voorouders van dit ras de Duitse pinscher waren. Deze honden vestigden zich in de middeleeuwen in Europa.

Mensen gebruikten de Duitse Pinscher om hun bezittingen en territoria te beschermen en gingen er ook mee op jacht. Naast de Duitse Pinscher stroomt het bloed van Italiaanse windhonden, teckels en korte windhonden door de aderen van de Dwergpinscher.

Er zijn veel aanwijzingen dat in het begin van de 19e eeuw de schofthoogte van de pinscher tot een halve meter bedroeg. Kleinere honden verschenen pas in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hun hoogte was niet groter dan veertig centimeter, daarom werden ze dwergen genoemd.

Het was toen dat mensen met opzet pinscher begonnen te fokken en in 1880 verscheen de eerste rasstandaard. Het is ontwikkeld door Richard Strebel, een kynoloog uit Duitsland. Letterlijk 5 jaar later richtte een fokker genaamd Bert ’s werelds eerste Pinscher Club op. Hij selecteerde en verdeelde de honden in aparte rassen.

In 1900 werd in Stuttgart een hondenshow gehouden, waar voor het eerst dwergpinschers werden getoond. Ze werden Dwergpinschers genoemd omdat “Dwergpinscher” uit het Duits is vertaald als “dwerg”. In die tijd wist bijna niemand behalve Duitsland van het ras. Maar ze werd al snel populair, zelfs in het buitenland. In 1905 werd de Dwergpinscher voor het eerst officieel geregistreerd in Frankrijk, maar werd hij de Duitse Kortharige Terriër genoemd.

Nu is dit compacte ras populair over de hele wereld. En in verschillende landen worden honden nog steeds anders genoemd. Maar vanaf 1955 nam de Internationale Cynologische Organisatie de naam Dwergpinscher aan.

Gedrag en karakter

Honden van dit ras zijn intelligent en erg alert. Ze zijn aanhankelijk en trouw. De hond kan soms wat overmoedig zijn. Dwergpinschers zijn ongelooflijk gevoelig voor de emoties van hun eigenaar. Als ze zwakte in je voelen, zullen ze dit direct herkennen. Als je echter een paar van hun grappen accepteert, ongelukkige of smekende uitdrukkingen van hen ziet en ze vergeeft, wordt dit een gewoonte voor de hond. Bovendien zal de hond je regelmatig testen.

De dwergpinscher wil bij elke gelegenheid zijn dominante positie laten zien. Daarom zijn ze vaak in strijd met grotere honden of zelfs mensen. Om deze reden is het aan te raden om een ​​Dwergpinscher altijd aan de lijn te houden op openbare plaatsen. Aangezien zijn capriolen in de loop van de tijd zullen toenemen, is dit nodig om conflicten te voorkomen.

Dwergpinscher Depositphotos_155904980_S

Sociaal

Hij kan goed omgaan met kinderen, mits ze hem niet pesten. Met andere huisdieren kan hij het minder goed vinden. Onbekenden worden wantrouwend benaderd.

Omgang en beweging

Het is onmogelijk om zowel lui als een dwergpinscher te zijn. Deze woorden staan ​​lijnrecht tegenover elkaar, omdat honden altijd actief en enthousiast zijn voor avontuur. Ze zijn ook erg enthousiast om dagelijks nieuwe dingen te leren. Je hond zal indruk op je maken met zijn slimheid door obstakels te overwinnen, door de kleinste ruimtes te kruipen en meubels te beklimmen.

Dwergpinschers houden ervan om dingen die ze hebben geleerd aan hun families te laten zien. Ze leren het liefst nieuwe dingen en hebben altijd een goed humeur. Hun beloning is jouw lach en glimlach. Ze moeten de kans krijgen om onaangelijnd te wandelen. Balspelletjes vinden ze over het algemeen heel leuk.

Opvoeding

Deze hond is in staat om snel dingen te leren. Hij heeft een consequente en doortastende opvoeding nodig. De zindelijkheidstraining heeft veel aandacht nodig. Het ras bezit van nature intelligentie en sluwheid. Ze hebben een eigenaar nodig die streng en eerlijk is, anders zullen hem manipuleren als die zwakte toont. Laat je bovendien niet misleiden door hun kleine formaat, deze honden hebben veel energie.

Dwergpinscher Depositphotos_174637590_S

Trainen

De Dwergpinscher is het perfecte huisdier om te trainen. Ze hebben een hoog intelligentieniveau en kunnen snel commando’s en trucs onthouden. Omdat Dwergpinschers energieke honden zijn, is het van cruciaal belang om te onthouden dat ze zich snel kunnen vervelen. Het is belangrijk om hen met interesse en plezier bij het proces te betrekken.

Dwergpinschers zullen proberen waar mogelijk de leiding te nemen. Als puppy zullen ze dit gedrag al vertonen en als volwassen hond doorgaan. Daarom moet u deze honden goed in de gaten houden. Een hond te veel liefde geven kan ertoe leiden dat hij ongehoorzaam en onhandelbaar wordt. Aai de hond in plaats daarvan op een rustige en consequente manier. Zorg er bovendien voor dat je niet te veel druk uitoefent op hun uithoudingsvermogen.

Er zijn geen redenen om te schreeuwen of gewelddadig te handelen bij het trainen van een dier. Probeer in plaats daarvan te kalmeren en de situatie op een serene manier te benaderen. Dieren kunnen gemakkelijk schrikken en zenuwachtig worden door schreeuwen of agressief gedrag. Probeer bovendien nooit de aandacht van een dier te trekken door naar ze te zwaaien; hierdoor kunnen ze anders reageren dan bedoeld. Een Dwergpinscher zal op subtiele wijze de emoties van zijn baasje weergeven. Ze zullen meteen begrijpen waarom je niet tevreden bent. Bovendien kunnen ze worden beloond met aaien en strelingen als ze goed gedrag vertonen.

Het duurt lang voordat een Dwergpinscher discipline en gehoorzaamheid leert. Omdat koppigheid deel uitmaakt van hun aard, is het het beste om niet op te geven als je ze traint. Onthoud in plaats daarvan dat een Dwergpinscher een onderzoekende geest heeft en bereid is om te leren. Wanneer uw hond zich realiseert dat u niet zult toegeven, zullen ze waarschijnlijk uw commando’s beginnen op te volgen.

Deze hond kan zelfs de meest complexe obstakels beklimmen. Ze kunnen obstakels overwinnen die vijf tot zes keer hun lengte hebben. Deze Agility-honden zijn perfect voor mensen die aan deze hondensport willen deelnemen maar geen grote hond kunnen huisvesten.

Mini Pinchers zijn ongelooflijk gezinsgericht. Ze moeten zo vroeg mogelijk worden gesocialiseerd om hen voor te bereiden op interactie met mensen buiten hun familie. Deze honden kunnen echter op hun hoede zijn voor vreemden en kunnen wat aanpassingsproblemen in huis hebben wanneer een baby verschijnt. Om ze te helpen aanpassen, nodigt u gasten uit bij u thuis om te wennen aan deze mensen. Buitenactiviteiten zoals interactie met andere honden zijn noodzakelijk. Hij moet ook rustig leren reageren op andere dieren.

Kleine honden kunnen soms heel wat problemen veroorzaken in thuis. Ze kunnen meubels, schoenen en kabels vernielen met hun slechte gedrag. De beste oplossing hiervoor is uw huisdier meer uitlaten, het meer tijd geven, speelgoed en rubberen botten kopen.

Dwergpinscher Depositphotos_245239704_S

Verzorging

De Dwerg pinscher is erg eenvoudig te verzorgen en ze verharen praktisch niet. Daarom zal haarverzorging geen grote problemen veroorzaken. Meerdere keren per week kunt u uw hond borstelen met een speciale borstel of handschoen. Om vuil na een wandeling te verwijderen, wordt de hond afgeveegd met een vochtige doek. U kunt de Dwergpinscher één keer per maand wassen met een speciale shampoo. De hond krijgt ook een keer per maand andere hygiënebehandelingen. Het is nagels knippen, tanden poetsen. Oren en ogen moeten regelmatig worden gecontroleerd en, indien nodig, worden afgeveegd met een wattenstaafje gedrenkt in de lotion.

Voeding Dwergpinscher

De Dwergpinscher kan geen vraatzuchtige hond worden genoemd. Maar in het koude seizoen kan zijn eetlust toenemen. Dit komt omdat de hond meer energie verbruikt en aanvulling nodig heeft. Dit leidt vaak tot gewichtstoename, wat gepaard gaat met gezondheidsproblemen. Houd u aan het normale dieet van uw huisdier. Als je merkt dat hij is afgevallen of vaker om eten begint te vragen, kun je de portie iets verhogen.

Een volwassen Dwergpinscher wordt twee keer per dag gevoerd – ’s morgens en’ s avonds. Het is beter om het tegelijkertijd te doen, direct na de wandeling. Zo is uw huisdier actiever op straat.

Voor een Dwergpinscher is het beter om een ​​commercieel voer voor kleine rassen met fijne granen te kiezen. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen en vitamines die een gezonde hond nodig heeft. U hoeft zelf geen producten te kiezen, dat hebben de fabrikanten al voor u gedaan. Voedsel van hoge kwaliteit moet veel natuurlijk vlees bevatten. Het is belangrijk dat honden eiwitten binnenkrijgen. Vis, eieren, ingewanden, granen en groenten worden aan het vlees toegevoegd. Daarnaast bevatten de granen vitamines en mineralen. U kunt kiezen uit droog en nat blikvoer. Ze kunnen worden gecombineerd. Onthoud dat uw huisdier altijd 24 uur per dag toegang moet hebben tot drinkwater.

Overdrijf niet met traktaties door uw huisdier te belonen. Ze zijn zo klein dat slechts een paar extra eenheden per dag al kunnen leiden tot het verschijnen van overtollig vet in de taille.

Gezondheid

Dwergpinschers zijn vatbaarder voor ziekten dan andere hondenrasen.
Retinale atrofie. De ziekte resulteert vaak in verlies van gezichtsvermogen – volledige blindheid.
Epilepsie. Neuropathologie die leidt tot terugkerende epileptische aanvallen.
Hypothyreoïdie. In het lichaam van de hond is de uitwisseling van hormonen verstoord. Dit kan leiden tot gewichtstoename, haaruitval en vele andere gevolgen.
Ontwrichting van de knie. Het kan aangeboren of verworven zijn. Deze pathologie komt veel voor bij alle kleine honden.

Hoe kies je een puppy?

Koop geen hond op een tweedehandssite. Vertrouw geen dubieuze advertenties op gratis sites op internet. Er is een grote kans op het krijgen van een niet-raszuivere hond of honden met aangeboren ziekten. Bij een bezoek aan de fokker, let dan op het gedrag van het hele nest. Zie hoe ze met elkaar omgaan, met hun moeder en een vreemde. De puppy mag niet bang zijn of agressie tonen. Het is goed als de baby actief aan je begint te snuffelen en nieuwsgierig een nieuwe persoon gaat verkennen.

Dwergpinscher puppy Depositphotos_29787957_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 145

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!