...

Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier
4
(6)

Parson Russell Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Ondergronds aanblaffen van
vossen en dassen, zodat ze
het hol verlaten en
gejaagd kunnen worden.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen 35 centimeter.
Teven 33 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De schedel van de Parson Russell Terrier is vlak en matig breed. De snuit is sterk met krachtige kaken. De oren zijn klein en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Droog en gespierd. Voor het werk onder de grond is het belangrijk dat de borstkas met twee handen omspannen kan worden. De rug is sterk en recht. De achterhand is sterk en goed gehoekt. De voorbenen zijn recht met compacte voeten.
Vacht
Glad of ruwharig. Beide zijn stug, gesloten en dicht.
Kleuren
Wit, met aftekeningen aan het hoofd en de staart aanzet.

Gedrag

Karakter
De Parson Russell Terrier is actief, beweeglijk en ondernemend. ze zijn intelligent, alert en waken uitstekend. Het zijn zelfstandige en vaak brutale honden. Ze hebben veel zelfvertrouwen wat resulteert in soms dominante trekjes.
Sociaal
Ze spelen graag met kinderen, en kunnen tegen een stootje. ze kunnen goed overweg met andere huisdieren, mits ze goed gesocialiseerd zijn. Er zijn sommige reutjes die wat dominant kunnen zijn tegenover seksegenoten.

Omgang

Beweging
Het zijn actieve honden die veel beweging nodig hebben. Ze spelen graag buiten en kuilen graven is hun grootste hobbie. Ook vinden ze het erg leuk om balspelletjes te spelen. In de groei heeft deze hond zijn energie nodig, hij zal niet aangeven dat hij moe is. Neem hem dan ook pas na een jaar mee op lange wandelingen.
Opvoeding
De Parson Russell Terrier is hoogst intelligent. Ze kunnen heel snel commando’s aanleren. Ze hebben veel moed en doorzettingsvermogen en kunnen zelfstandig initiatieven nemen. Hou met deze karakter eigenschappen rekening. Het is belangrijk dat ze van pup af aan consequent worden behandeld en goed worden gesocialiseerd.
Verzorging
De gladharige Parson Russell Terrier heeft minder vachtverzorging nodig dan de ruwharige variant. De gladhaar heeft voldoende aan een wekelijkse borstelbeurt. In de verharingsperiode moet de hond wel elke dag geborsteld worden. Om de losgekomen haren te verwijderen kunt u een rubberen borstel gebruiken. De Ruwharige Parson Russell Terrier moet naast de borstelbeurten ook drie tot vier keer per jaar worden geplukt. Hierbij worden de dode haren met de hand uit de vacht geplukt. De nieuwe vacht krijgt daardoor de kans om te groeien.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!