Cirneco Dell’Etna

0
(0)

Cirneco Dell’Etna – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Sicilië
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 46 en 50 centimeter.
Teven tussen de 42 en 46 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 10 en 12 kilo.
Teven wegen tussen de 8 en 10 kilo.
Hoofd
De Cirneco Dell’Etna heeft een lange smalle schedel. De neusrug is recht en de wangen vlak. De oren zijn groot en driehoekig van vorm. Ze worden rechtop gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De lichaamsbouw is vierkant. De staart is vrij lang en wordt in een sabelvorm gedragen. De borst is smal. De voeten zijn ovaal van vorm.
Vacht
Gladde vacht, ongeveer 3 centimeter lang.
Kleuren
Alle effen tinten rood.

Gedrag

Karakter
Het zijn intelligente en vriendelijke honden. Ze zijn energiek en beweeglijk. In huis is het ras rustig. Het ras laat graag zijn stem horen. Ze zijn trouw en aanhankelijk. Ze kunnen er niet goed tegen om alleen gelaten te worden. Het kennelleven is dan ook niet aan hun besteedt.
Sociaal
Ze zijn wat gereserveerd ten opzichte van soortgenoten. Met honden die tot hetzelfde ras behoren gaan ze redelijk goed om. Met katten en andere huisdieren moeten ze goed gesocialiseerd worden. Vreemde katten worden buitenshuis bijna altijd nagejaagd. Met kinderen gaan ze doorgaans goed om.

Omgang

Beweging
De Cirneco Dell’Etna heeft een grote bewegingsbehoefte. Lopen naast de fiets is een goede manier van lichaamsbeweging voor dit ras. Ze kunnen hoog springen. Een goede reden om uw tuin goed en hoog te omheinen.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en leren graag iets van hun baas. Ze zijn redelijk gehoorzaam. Voed de hond consequent en liefdevol op.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets