...

Noorse Buhund

Noorse Buhund
4.5
(2)

Noorse Buhund – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Noorwegen
Huidige en oorspronkelijke taken
Schapendrijver en erfhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 43 en 47 centimeter.
Teven tussen de 41 en 45 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen 15 tot 19 kilo.
Teven wegen 13 tot 17 kilo.
Hoofd
Ze hebben een wigvormig hoofd dat niet te zwaar is. De neusrug is recht. De Noorse Buhund heeft rechtopstaande oren. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Noorse Buhund is een middelmatig grote hond. Ze zijn vierkant en licht gebouwd. De rug is kort en recht. De staart is hoog aangezet en wordt sterk gekruld over de rug gedragen. De achterhand is sterk en goed gespierd. De voeten zijn rond met gesloten tenen.
Vacht
Dichte volle en stugge vacht. De ondervacht is dicht, wollig en zacht.
Kleuren
Tarwekleur.

Gedrag

Karakter
De Noorse Buhund is een intelligent ras. Ze zijn actief en onvermoeibaar. Het zijn aanhankelijke, zeer aan hun baas gehechte honden. Het zijn attente en waakse honden die over het algemeen graag blaffen. Het aanpassingsvermogen is groot. Ze staan met een vrolijke instelling in het leven.
Sociaal
Ze gaan doorgaans erg goed om met kinderen. Ook de omgang met andere huisdieren en honden is goed. Ze waarschuwen als er bezoek komt maar het zijn geen verdedigers.

Omgang

Beweging
Het zijn actieve honden met een groot uithoudingsvermogen. Ze hebben veel lichaamsbeweging nodig. Laat hem daarom geregeld onaangelijnd rennen en ravotten. Het is een hond die bij u in de buurt blijft lopen.
Opvoeding
De Noorse Buhund is intelligent en leergierig. Het ras mag nooit met harde hand worden opgevoed. Een consequente en afwisselende training is hier op zijn plaats. Eentonige oefeningen liggen hem niet.
Verzorging
De Noorse Buhund is vanzichzelf een schone hond. Eenmaal in de week borstelen is dan ook voldoende. In de verharingsperiode kunt u de losgekomen ondervacht van de Noorse Buhund met een herderharkje verwijderen. Wanneer de hond een goede conditie heeft, verspreidt deze geen typische ‘hondenlucht’.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!