...

Grand Basset Griffon Vendeen

Grand Basset Griffon Vendeen Depositphotos_472922812_S
5
(259)

Grand Basset Griffon Vendeen

De Franse speurhond Grand Basset Griffon Vendéen is vaak actief, maar nooit gespannen. Deze honden hebben het echter erg druk en raken niet snel uitgeput. De naam vertaalt zich losjes naar “Grote, lage en ruige hond van de Vendée”. De hond ziet eruit als een vriendelijke Fransman. Zijn baard, snor en wenkbrauwen zijn lang en ruig, wat het uiterlijk van een heer uit de Oude Wereld suggereert. Onder deze Grand-charme schuilt echter een robuuste krachtpatser die verrassend snel en wendbaar is. De moed en het uithoudingsvermogen van deze strijders vormen de basis voor veel Gallische legendes.

Grand Basset Griffon Vendeen – FCI Rasgroep 6

De Grand Basset Griffon Vendeen behoort tot de rasgroep van de Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Meutehond, voor de jacht op hazen en reeën.

Temperament: Goed gemanierd, Vocaal, Dapper, Snel, Eigenwijs, Alert
Levensverwachting: 12 tot 14 jaar

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 40 en 44 cm. – Teven tussen de 39 en 42 cm.
Gewicht: Vrouwelijk: 18–20 kg, Mannelijk: 18–20 kg

Hoofd
De Grand Basset Griffon Vendeen heeft een gestrekt hoofd. De snuit is lang en vierkant. De neusrug is licht gebogen. Ze hebben grote hangende oren. De oogleden sluiten goed aan.
Lichaam
Ze hebben een lange, brede en rechte rug. De staart is hoog aangezet en wordt licht gebogen gedragen. Grand Basset Griffon Vendeens hebben een lange en diepe borst. De benen zijn goed ontwikkeld met dikke en gesloten voeten.

Vacht: Harde, niet te lange vacht. Het haar is sluik en mag niet gekruld zijn.
Kleuren
– Eenkleurig: vaalrood, witgrijs.
– Tweekleurig: Wit met grijze, rode, zwarte of oranje vlekken.
– Driekleurig: Wit met zwart en rood en wit met haaskleurig en rood.

Karakter

Dit hondenras is vrolijk en opgewekt. Ze zijn beweeglijk en levendig. Ze zijn sociaal en gevoelig voor stemmingen in huis. Ze zijn erg aanhankelijk en kunnen eigenzinnig zijn.

Sociaal

Van nature uit is dit een heel sociaal ras. Ze gaan dan ook uitstekend om met kinderen, soortgenoten maar ook met andere huisdieren zoals katten en konijnen. Worden uw kinderen te druk, dan zal de Grand Basset Griffon Vendeen zich terug trekken.

Omgang

Grand Basset Griffon Vendéens zijn geweldige huishonden en metgezellen vanwege hun vriendelijke, rustige persoonlijkheden. Ze vereisen veel beweging, dus bereid je daarop voor als je een nieuwe aanschaft. Ze zullen niet gezond leven als een hond die heel de dag in zijn hondenmand ligt. Deze jachthonden hebben een onmiskenbare drang om te jagen. Ze hebben een veilig omheind gebied nodig om te oefenen om aan dit verlangen te voldoen. Ze verouderen langzaam en verliezen nooit hun uithoudingsvermogen, dus het wordt aanbevolen dat eigenaren zich tot ver in hun tienerjaren aan hun trainingsroutines houden.

Beweging

Deze honden kunnen urenlang achter elkaar doorlopen. Komt het u een dag niet uit om lange wandelingen te maken, dan zal de hond niet vervelend gaan doen. Ook vind dit ras het erg leuk om te spelen en te ravotten in de tuin. Omhein uw tuin wel degelijk.

Grand-Basset-Griffon-Vendeen-Depositphotos_348249746_S

Opvoeding

Het is een zelfstandig werkende hond. U kunt niet van hem verwachten dat hij heel veel leert. Toch kunt u hem het een ander bijbrengen. Wissel trainingsessies af met leuke spelletjes en beloon de hond voor goed gedrag.

Verzorging

De Grand Basset Griffon Vendéen moet wekelijks worden verzorgd met een gladde borstel en kam. Ze profiteren ook van occasionele baden, die ze kunnen reinigen en mooier maken. Hun sterke nagels groeien snel en hebben regelmatig aandacht van een nagelknipper of slijper nodig om spleten en scheuren te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden schoongemaakt om ophoping van vuil en oorsmeer te voorkomen die tot een infectie kunnen leiden. Hun tanden hebben ook baat bij poetsen, wat de adem en de algehele gezondheid kan verbeteren.

Voeding

Bij het overwegen van welk voer ze hun Grand Basset Griffon Vendéen moeten voeren, moet u rekening houden met zijn unieke spijsverteringsbehoeften als puppy, volwassen en oudere hond. Veel huisdier voedingsbedrijven bieden rasspecifieke formules voor grotere rassen, waarbij Grand Basset Griffon Vendéen een middelgrote hond is. Het is belangrijk om samen te werken met de fokker of dierenarts van uw hond bij het bepalen van het beste dieet voor uw puppy. Als ze eenmaal ouder zijn, is het beste dieet het dieet dat hun leven verlengt. Bovendien moeten ze te allen tijde toegang hebben tot schoon water.

Gezondheid en puppy info

De Grand Basset Griffon Vendéen is een hondenras dat gezondheidsproblemen kan ervaren. De meerderheid van de Grand Basset Griffon Vendéens zijn gezonde honden. Slechts enkelen krijgen tijdens hun leven te maken met gezondheidsproblemen. Bij interesse in de aankoop van een Grand Basset Griffon Vendéen kunnen toekomstige eigenaren samenwerken met een betrouwbare fokker. Deze fokkers geven voorlichting over specifieke gezondheidskwesties in het ras door gebruik te maken van genetische tests voor hun fokdieren. Dit verkleint de kans dat puppy’s hondenziektes ontwikkelen.

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 259

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!