Engelse Setter

5
(1)

Engelse Setter – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, met name op
vederwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 65 en 68 centimeter.
Teven tussen de 61 en 65 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Engelse Setters hebben een lang hoofd met een duidelijke stop. De achterhoofdsknobbel is duidelijk zichtbaar. De vierkante voorsnuit is ongeveer even lang als de schedel. De oren zijn laag aangezet en worden in een vouw hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is middelmatig lang. De rug is kort en recht. De staart is recht, en wordt op eenzelfde lijn gedragen als de rug of net eronder. De borst van de Engelse Setter is breed. De benen zijn recht. De tenen zijn goed gesloten en hebben dikke voetzolen.
Vacht
Lange, zijdeachtige vacht.
Kleuren
Wit met zwarte stippen, wit met oranje stippen, wit met tankleurige stippen en wit met leverkleurige stippen.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn intelligent, zachtaardig, vriendelijk en aanhankelijk. Ze hechten zich sterk aan hun gezin. Engelse Setters hebben een eigen wil en kunnen dan ook erg eigenzinnig zijn. Het best komen ze tot hun recht in een rustige omgeving. Setters blaffen erg weinig.
Sociaal
Van nature zijn ze erg sociaal. Met andere honden kunnen ze het dan ook uitstekend vinden. Met kinderen hebben ze veel geduld en zijn ze erg meegaand. Let erop dat uw kinderen geen misbruik maken van de goedmoedigheid van de hond. Bezoek wordt aangekondigd, maar tevens vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Maak geregeld lange wandelingen met de Engelse Setter. Als de hond volgroeid is kunt u hem naast de fiets leren lopen. De hond is niet erfvast. Dit betekent dat u uw tuin goed moet omheinen, anders gaat hij er van door.
Opvoeding
Deze honden zijn niet moeilijk op te voeden. Ze kunnen behoorlijk eigenzinnig zijn. Een consequente duidelijke en liefdevolle opvoeding is nodig bij deze honden. Een harde opvoeding werkt averechts. Beloon de hond voor goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets