Bracco Italiano

4.3
(4)

Bracco Italiano – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Italië
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond voor
verschillende doeleinden.

De bracco italiano is volgens vele kynologen de oudste van de staande jachthonden en zou zijn oorsprong vinden in de kruising tussen de Assyrische dog en Egyptische windhonden.

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 58 en 67 centimeter.
Teven tussen de 55 en 62 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Bracco Italiano heeft een lang en hoekig hoofd. De schedel en voorsnuit zijn evenlang. De neusrug is recht of iets gebogen. De oren zijn ver naar achteren aangezet. Ze zijn groot en worden hangend gedragen. De ogen hebben een ovale vorm. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
De hond is gespierd gebouwd. De rug is lang. De borst is ruim en diep. De benen zijn recht en goed gehoekt. Ze hebben grote ronde voeten.
Vacht
Kort, dik en glanzend.
Kleuren
Wit met oranje-bruin en wit.

Gedrag

Karakter
Bracco Italiano zijn zachtaardige, bedachtzame honden. Ze zijn intelligent en rustig in huis. De hond is trouw aan zijn gezin en erg aanhankelijk. Het kan 3 jaar duren voordat ze geestelijk volwassen zijn. Ze gehoorzamen goed.
Sociaal
Dit ras is van nature heel erg sociaal. Met andere honden en huisdieren kunnen ze het goed vinden. Ook met kinderen gaan ze normaal gesproken erg goed om. Het is geen waakhond maar hij laat zijn stem horen bij onraad.

Omgang

Beweging
De Bracco Italiano heeft redelijk veel beweging nodig. Ze vinden het leuk om in de tuin te ravoten en apporteren doen ze erg graag. Als ze volledig uitgegroeid zijn, kunt u hem naast de fiets leren lopen.
Opvoeding
Dit ras heeft een consequente en liefdevolle opvoeding nodig. Ze zijn erg gevoelig en een harde aanpak werkt averechts. Beloon de hond voor goed gedrag met bijvoorbeeld voedsel.
Verzorging

Bracco Italiano

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets