...

Schweizer Laufhunde

schweizer-laufhunde
5
(1)

Schweizer Laufhunde – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Zwitserland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond in meutes

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 47 en 57 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Zwitserse brak heeft een droog hoofd, met laag aangezette en lange oren. De neusrug is licht gewelfd. ze hebben een tang- of schaargebit.
Lichaam
Zwitserse brakken zijn middelgrote honden. Het lichaam is langer dan hoog. De staart reikt tot aan de sprongen en wordt horizontaal of licht gebogen gedragen. De borst is diep en reikt tot aan de ellebogen. De benen zijn recht en sterk. Ze zijn goed bespierd.
Vacht
Korte, glanzende vacht.
Kleuren
Wit met zwarte platen en tan aftekeningen of geel, roodbruin met of zonder zwart zadel.

Gedrag

Karakter
De Zwitserse brak is zachtaardig, vriendelijk en intelligent. Het reukvermogen is uitstekend. Ze zijn aanhankelijk, maar tijdens de jacht tonen ze veel eigen initiatief en kunnen ze zelfstandig werken.
Sociaal
Het zijn sociale honden. De Zwitserse brak gaat goed om met kinderen, mensen en andere honden. Met andere huisdieren moet u ze van jongs af aan al goed socialiseren. Voldoet u hieraan, dan geven ze weinig problemen.

Omgang

Beweging
Ze hebben vrij veel beweging nodig. Ze willen nog weleens de benen nemen, als ze iets interessants ruiken. Laat de hond daarom alleen onaangelijnd lopen als hij geen kwaad kan.
Opvoeding
Voed de Zwitserse brak met zachte hand en een consequente aanpak op. Belonen met voedsel werkt goed bij dit hondenras. Besteed tijdens de opvoeding veel aandacht aan het bij de baas komen op commando.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!