Galgo Espanol

4.8
(6)

Galgo Espanol – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Land van herkomst
Spanje
Huidige en oorspronkelijke taken
Zichtjager

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 65 en 70 centimeter.
Teven tussen de 60 en 68 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Galgo Espanol is lang en droog. Ze hebben een duidelijk zichtbare voorhoofdsgroef. De neusrug is licht gebogen. De oren zijn hoog aangezet. Ze worden naar achter gevouwen gedragen. De ogen zijn amandelvormig en klein. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De rug is lang en recht. De staart is lang en laag aangezet. De staart wordt neerwaarts tussen de benen gedragen. De benen zijn recht. De tenen zijn goed gewelfd.
Vacht
Er zijn twee varianten. De korthaar en de ruwhaar.
– Korthaar: Zeer fijn, glad en dicht haar.
– Ruwhaar: halflange vacht met wat harder haar.
Kleuren
Alle kleuren zijn toegestaan.

Gedrag

Karakter
Galgo Espanols zijn intelligente en aanhankelijke honden. Ze zijn nieuwsgierig en erg alert. Ze hechten zich sterk aan hun baas en het gezin.
Sociaal
Met soortgenoten kunnen ze het goed vinden. Ze willen graag spelen en laten hun snelheid graag zien. Ze hebben een sterk jachtinstinct, wat ze minder geschikt maakt voor katten en andere kleine huisdieren. Met kinderen kunnen ze het goed vinden. Tegenover vreemden nemen ze een afstandelijke houding aan.

Omgang

Beweging
Ze hebben erg veel lichaamsbeweging nodig. Door het grote jachtinstinct is het niet verstandig om de hond overal onaangelijnd uit te laten. U kunt hem naast de fiets laten lopen of lange actieve wandelingen maken.
Opvoeding
Zolang u veel geduld heeft, zeer consequent bent kunt u hem redelijk wat bijbrengen. Het zal nooit een perfect luisterende hond worden. Socialiseer de pup goed.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets