...

Pharaohond

Pharaohond
2.7
(3)

Pharaohond – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Malta
Huidige en oorspronkelijke taken
Zelfstandig werkende
jachthond op klein wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 56 centimeter.
Teven ongeveer 53 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Pharaohonden hebben een wigvormig hoofd. De schedel is lang en droog. De snuit is iets langer dan de schedel. De oren zijn vrij groot en worden rechtop gedragen. De ogen zijn ovaalvormig. Pharaohonden hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een elegante en tevens krachtig gebouwde hond. De borst reikt tot de ellebogen en de ribben zijn goed gewelfd. De staart reikt tot aan de sprongen. De benen zijn recht, met rechtstandige en krachtige voeten.
Vacht
Korte glanzende vacht.
Kleuren
Licht- tot donkerroodbruin.

Gedrag

Karakter
Pharaohonden zijn intelligente en speelse honden. Ze hechten zich sterk aan het gezin, maar zijn niet opdringerig. Het zijn waakzame, moedige honden. Ze hebben een goed jachtinstinct met een groot uithoudingsvermogen.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het goed vinden. Met name de reuen kunnen weleens dominant overkomen ten opzichte van soortgenoten. Met andere huisdieren moet de Pharaohond goed gesocialiseerd worden. Ze hebben een groot jachtinstinct dat er voor zorgt dat hij deze huisdieren als prooi ziet.

Omgang

Beweging
Pharaohonden hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben veel beweging nodig. De hond naast de fiets laten lopen is een zeer geschikte oefening. Op deze manier kan de hond zijn energie goed kwijt. Zorg dat u een goede vooral hoge omheinde tuin heeft. Dit ras staat erom bekend dat ze er hoog kunnen springen.
Opvoeding
Ze zijn gemakkelijk op te voeden. Door hun jachtinstinct kunnen ze nog weleens de benen nemen. Besteed daarom extra aandacht aan het ‘hier komen’ op commando.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.7 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!