Kleine Munsterlander

4.4
(10)

Kleine Munsterlander Vorstehhund – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 50 en 54 centimeter.
Teven tussen de 52 en 56 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Kleine Munsterlander Vorstehhunden hebben een licht gewelfde en droge schedel. De voorsnuit is recht. De brede oren zijn hoog aangezet. Ze worden hangend gedragen. Ze mogen niet veel verder dan de mondhoeken reiken.
Lichaam
De rug is kort of middelmatig lang. De borst is diep. De staart wordt recht gedragen. De benen zijn recht en de voeten zijn rond en goed gesloten.
Vacht
Midellange vacht, glad en goed aanliggend. De achterkant van de benen, staart en oren zijn langer behaard.
Kleuren
Bruinschimmel of bruin met wit.

Gedrag

Karakter
Kleine Munsterlander Vorstehhunden zijn intelligente en zachtaardige honden. Ze zijn positief ingesteld en hebben een vrolijk karakter. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen en zijn redelijk gehoorzaam. Ze hechten zich sterk aan hun baas en gezin.
Sociaal
Ze kunnen het erg goed vinden met kinderen. Met soortgenoten en andere huisdieren geven ze geen problemen en de omgang is goed te noemen. Bij onraad laten ze hun stem horen, maar hier blijft het wel bij.

Omgang

Beweging
Ze hebben veel beweging nodig. Driemaal daags een blokje om is niet genoeg voor deze jachthonden. Neem de hond mee op lange wandelingen. Apporteren en zwemmen vinden ze vaak erg leuk om te doen.
Opvoeding
Kleine Munsterlander Vorstehhunden werken graag voor hun baas. Ze zijn intelligent en pakken commando’s redelijk snel op. ze hebben een consequente en zachte opvoeding nodig.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!