Kooikerhondje

3.8
(17)

Kooikerhondje – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Nederland
Huidige en oorspronkelijke taken
Helpen bij het lokken en
vangen van eenden.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 35 tot 40 centimeter.
Gewicht
Ze wegen ongeveer 10 kilo.
Hoofd
De schedel en voorsnuit van de Kooiker zijn even lang. De stop is duidelijk maar niet diep. De oren zijn middelmatig groot en worden hangend langs het hoofd gedragen. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De borst is diep met goed gewelfde ribben. De staart reikt tot aan de hakken en wordt horizontaal of omhoog gebogen gedragen. De hals is recht en krachtig gespierd.
Vacht
Middellange licht golvende vacht. De voorbenen zijn bevederd. De oren en staart zijn lang behaard.
Kleuren
Wit met oranjerode platen.

Gedrag

Karakter
Kooikerhondjes zijn intelligente honden die erg graag leren. Ze zijn moedig, attent en sportief. Ze blaffen niet veel maar laten hun stem wel horen als er bezoek komt. Ze hechten zich sterk aan hun eigenaar.
Sociaal
Als de Kooiker goed gesocialiseerd is, zal hij geen problemen geven met andere huisdieren. Met soortgenoten gaat hij goed om. Ten opzichte van vreemden stelt hij zich terughoudend en soms ook wat waakzaam op.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. De Kooiker is graag bezig en vindt het erg leuk om te kunnen rennen en ravotten. De meeste houden van spelen, zwemmen en apporteren.
Opvoeding
Het zijn intelligente, leergierige honden. Ze leren dan ook vrij snel. Wees altijd consequent en ga doortastend te werk. Een toegeeflijke baas kan dominante trekjes in dit ras naar boven halen.
Verzorging

Kooikerhondje puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!