...

Duitse Brak

Duitse Brak puppy-S
5
(53)

Duitse Brak

De Duitse Brak is aanhankelijk, sociaal en vriendelijk van aard. Ze zijn redelijk gehoorzaam, maar ook onafhankelijk. Ze zijn geen waakhond, maar ze laten hun stem horen als ze in de problemen zitten. De Duitse Brak heeft een groot uithoudingsvermogen en een duidelijk jachtinstinct. Ze hebben ook een goede band met kinderen. Bovendien kan de Duitse Brak heel goed overweg met andere leden van hun soort. Als ze goed gesocialiseerd zijn met andere huisdieren, zullen ze die relatie in de toekomst behouden. De Duitse Beagle is rustig in huis als hij voldoende beweging krijgt.

Duitse Brak – FCI Rasgroep 6

De Duitse Brak behoort tot de rasgroep van de Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken: Drijven van wild

Andere naam voor Duitse Brak: Deutsche Sauerland Bracke, Deutsche Sauerland Bracke, Deutsche Bracke, Duitse Hound

Uiterlijk

Schouderhoogte: Tussen de 40 en 53 centimeter.
Hoofd
De Duitse Brak heeft een gestrekt en droog hoofd. De achterhoofdsknobbel is duidelijk en de stop is licht. De oren zijn lang en worden langs het hoofd gedragen. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het zijn lichtgebouwde maar krachtige honden. De staart is dik en loopt in een punt uit. De borst reikt tot de ellebogen. Duitse Brakken staan hoog op hun benen. Ze zijn fijn van bot en pezig. De hals is matig lang.

Vacht: Kortharige, dichte vacht.
Kleuren: Rood tot geel, met zwart zadel en witte aftekeningen.

Geschiedenis

De Duitse Brak is een van de vele Duitse Brak-rassen ter wereld. Het was afgeleid van de vroegere talrijke Brakken-rassen; alleen de Westfaalse Brak is in Duitsland bewaard gebleven. De Brak, ook wel de Deutsche Sauerland Bracke genoemd, werd in 1955 als rasstandaard ingesteld door de Deutsche Brackenclub. Soms wordt het ras ‘Olper Brak’ genoemd, hoewel deze naam de laatste jaren uit de gratie is geraakt.

De Deutsche Bracke is het enige lid van de Brak-soort die nog bestaat. Meestal gebruikt voor jachtdoeleinden, richten fokkers zich op het creëren van honden met specifieke kenmerken. De Duitse Brak was van oorsprong een speurhond die kon jagen en lawaai maken door de bossen van Duitsland. Het kan echter ook zijn geblaf op commando uitschakelen; het was in wezen twee gezichten. Buiten de jacht was de Brak doorgaans kalm en gemakkelijk in het huis.

Gedrag en karakter

Deutsche Bracke zijn vriendelijk, aanhankelijk en van nature sociaal. Ze zijn redelijk gehoorzaam, maar zelfstandig ingesteld. Bij onraad laat hij zijn stem horen. Een waakhond is het echter niet. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en het jachtinstinct is duidelijk aanwezig.

Sociaal

De Duitse Brak gaat goed om met kinderen. Ook met soortgenoten kan de Duitse Brak het goed vinden. Wanneer u dit ras goed socialiseert met andere huisdieren, dan zal hij in de toekomst geen problemen geven. Tegenover vreemden zijn ze wat schuchter.

Duitse Brak puppy-S

Omgang en beweging

Dit hondenras heeft veel beweging nodig. Maakt lange wandelingen of laat hem naast de fiets lopen. Het jachtinstinct is duidelijk aanwezig, zorg er voor dat hij alleen onaangelijnd loopt waar hij geen kwaad kan doen. Wanneer de Deutsche Bracke voldoende beweging krijgt, is hij in huis erg rustig.

Opvoeding en puppy info

Het zijn intelligente en redelijk meegaande honden. Een harde aanpak werkt bij dit ras averechts. Wees consequent en duidelijk en de hond kan veel leren.

Brak-honden zijn liefhebbende, volgzame honden met een sterke passie voor jagen. Het zijn goede huisdieren die kalm, gehoorzaam en aanhankelijk zijn. Ze hebben echter ook een intens verlangen om buiten te jagen. Indien met de juiste zorg en aandacht grootgebracht, kan het typische karakter van een Brak-hond behouden blijven.

Consistentie is cruciaal bij het opvoeden van een van deze honden. Het opbouwen van vertrouwen tussen een puppy en zijn eigenaar vereist volledige bekendheid met elkaar. Bovendien wordt aanbevolen dat zowel de eigenaar als de pup deelnemen aan puppylessen. Positief gedrag belonen in plaats van negatief gedrag straffen levert op de lange termijn meer op.

Beweging

Een Brak heeft veel fysieke activiteit nodig. Ze kunnen worden geoefend door ze mee te nemen voor een wandeling of door ze gehoorzaamheidstraining te geven. Als ze een jaar worden, kunnen ze ook met je mee op fietstocht. Een Brak kan tevreden zijn met een half uurtje beweging. Zorg er altijd voor dat u uw hond aan de lijn houdt, want door het jachtinstinct zou het wel eens kunnen gebeuren dat hij er even vandoor gaat. De Brak zal altijd terugkeren naar de plek waar hij zijn baasje het laatst heeft gezien. Als De Brak u uit het oog is verloren, gaat u gewoon terug naar de plek waar hij u het laatst heeft gezien en wacht u daar.

Verzorging

Duitse Brak-honden hoeven niet vaker dan één keer per week te worden geborsteld. Ze verharen vaak, dus regelmatig borstelen kan helpen om losse haren uit hun vacht te verwijderen. Door het gebruik van een rubberen massagehandschoen kunnen losse en dode haren uit de vacht van de hond worden verwijderd. Hun ogen en oren moeten regelmatig worden schoongemaakt en hun nagels moeten drie keer per maand worden geknipt.

Duitse Brak-S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 53

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!