Duitse Brak

3.4
(5)

Duitse Brak – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Drijven van wild

Andere naam voor Duitse Brak is de Deutsche Sauerland Bracke

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 40 en 53 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Duitse Brak heeft een gestrekt en droog hoofd. De achterhoofdsknobbel is duidelijk en de stop is licht. De oren zijn lang en worden langs het hoofd gedragen. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het zijn lichtgebouwde maar krachtige honden. De staart is dik en loopt in een punt uit. De borst reikt tot de ellebogen. Duitse Brakken staan hoog op hun benen. Ze zijn fijn van bot en pezig. De hals is matig lang.
Vacht
Kortharige, dichte vacht.
Kleuren
Rood tot geel, met zwart zadel en witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Duitse Brakken zijn vriendelijk, aanhankelijk en van nature sociaal. Ze zijn redelijk gehoorzaam, maar zelfstandig ingesteld. Bij onraad laat hij zijn stem horen. Een waakhond is het echter niet. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en het jachtinstinct is duidelijk aanwezig.
Sociaal
De Duitse Brak gaat goed om met kinderen. Ook met soortgenoten kan de Duitse Brak het goed vinden. Wanneer u dit ras goed socialiseerd met andere huisdieren, dan zal hij in de toekomst geen problemen geven. Tegenover vreemden zijn ze wat schuchter.

Omgang

Beweging
Dit hondenras heeft veel beweging nodig. Maakt lange wandelingen of laat hem naast de fiets lopen. Het jachtinstinct is duidelijk aanwezig, zorg er voor dat hij alleen onaangelijnd loopt waar hij geen kwaad kan doen. Wanneer de Duitse Brak voldoende beweging krijgt, is hij in huis erg rustig.
Opvoeding
Het zijn intelligente en redelijk meegaande honden. Een harde aanpak werkt bij dit ras averechts. Wees consequent en duidelijk en de hond kan veel leren.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!