...

Sloughi

Sloughi
4
(1)

Sloughi – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Land van herkomst
Marokko
Huidige en oorspronkelijke taken
Zichtjager op klein- en
groot wild

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 66 en 72 centimeter.
Teven tussen de 61 en 68 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Sloughi is lang en smal. De schedel is vlak met een nauwlijks zichtbare stop. De voorsnuit en schedel zijn even lang. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. Ze hebben een driehoekige vorm.
Lichaam
Het lichaam is vierkant. De lendenen zijn kort en droog. De rug is bijna horizontaal. De staart reikt minstens tot de spronggewrichten. De voeten zijn lang.
Vacht
Korte, zachte vacht.
Kleuren
Verschillende tinten zandkleurig en gestroomd.

Gedrag

Karakter
Sloughi’s zijn trotse honden met een groot uithoudingsvermogen. Ze stellen zich nooit afhankelijk of onderdanig op. Ze waken goed en verdedigen hun huis en haard tegen kwaadwillenden. Ze worden niet graag alleen gelaten en zijn dan ook niet geschikt als kennelhond.
Sociaal
Ze hebben een zeer sterk ontwikkeld jachtinstinct. Toch kunnen ze redelijk met huiskatten opschieten, mits ze hier heel vroeg mee gesocialiseerd zijn. De meeste gaan goed om met soortgenoten. Met kinderen kunnen ze goed overweg, zolang zij de hond in zijn waarde laten en hem respecteren. De Sloughi houdt er niet van om enthousiast benaderd te worden door onbekenden.

Omgang

Beweging
Ze hebben erg veel behoefte aan lichaamsbeweging. Het uithoudingsvermogen is heel erg groot. U kunt de hond onaangelijnd laten lopen, maar alleen op plekken waar hij geen kwaad kan. Een andere geschikte manier om de hond in zijn bewegingsbehoefte te voorzien, is het naast de fiets lopen. Dit kan hij urenlang volhouden.
Opvoeding
De Sloughi is niet eenvoudig op te voeden. Hij heeft een geduldige baas nodig, die hem met respect behandeld. Wees consequent en zorg ervoor dat u veel inzicht krijgt in het karakter van de windhond. Een harde opvoeding werkt averechts.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!