Saarloos wolfhond

3.3
(6)

Saarloos wolfhond – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst

alles voor dieren bopets
Nederland
Huidige en oorspronkelijke taken
Reddingshond en
blindegeleidehond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 67 en 75 centimeter.
Teven tussen de 60 en 70 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De schedel is breed en vlak. De voorsnuit is ongeveer evenlang als de schedel. De rechtopstaande oren zijn middelgroot. De ogen zijn middel groot en ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Saarloos wolfhond is een krachtige wolfsachtige hond. Hij is iets langer dan hoog. De borstkas is breed en reikt niet dieper dan de ellebogen. Ze hebben ovale voeten.
Vacht
Honden van dit ras zijn stokharig. Met een wollige ondervacht.
Kleuren
Wolfsgrauw en bosbruin.

Gedrag

Karakter
De Saarloos wolfhond heeft wolfsbloed en duitse-herders bloed in zich. Hij is hierdoor intelligent, voorzichtig en attent. Ze zijn aanhankelijk maar ook tegelijk onafhankelijk. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en blaffen weinig.
Sociaal
Wanneer deze hond van jongs af aan aan kinderen gewend is, dan geeft dit zeker geen problemen. Met andere honden die ze kennen kunnen ze het goed vinden. Het wordt zelfs aangeraden om deze hond een speelkameraadje te geven, ongeacht het soort ras.

Omgang

Beweging
De Saarloos wolfshond heeft een gemiddelde tot grote lichaamsbehoefte. Wanneer hij goed gesocialiseerd is, kan hij onaangelijnd wandelingen maken.
Opvoeding
Een zeer gedegen socialisatie. Liefst al voor de achtste levensweek. Ze hebben een natuurlijke terughoudendheid ten opzichte van mensen en dieren, die ze niet kennen. Dit kan tot onaangepast gedrag leiden als de hond te laat of onzorgvuldig wordt begeleid. De eigenaar van deze hond moet veel kennis hebben over hondengedrag.
Verzorging
De vacht van de saarloos wolfhond is niet moeilijk te onderhouden. Eenmaal in de week kammen met een herderharkje is voldoende. Tijdens de verharingsperiode heeft de vacht meer aandacht nodig. Controleer de gehooringang van de saarloos wolfhond op eventuele vuiltjes.

Puppy-info

Fokker Saarloos Wolfhond met stamboom:

Saarloos wolfhond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.3 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets