Middenslag- en grote poedel

4.7
(12)

Middenslag- en grote poedel – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond en
gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
De middenslag tussen de 35 en 45 centimeter.
De grote poedel tussen de 45 en 58 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Poedel is langgerekt. De snuit is net iets langer dan de schedel. De neusrug is recht. De oren zijn ter hoogte van de ogen aangezet en worden hangend gedragen. Ze reiken minstens tot de mondhoeken.
Lichaam
Het lichaam is net iets langer dan hoog. De borst reikt tot de ellebogen. De rug is kort en recht. Ze hebben rechte benen met goed gesloten voeten.
Vacht
Er zijn twee varianten de kroesvacht, dit is een fijne, dichte vacht. En de koordenpoedel. Deze is erg zeldzaam. Het bestaat uit koorden. Deze vacht is ook wollig en dicht.
Kleuren
Wit, zwart, abrikoos, grijs en bruin.

Gedrag

Karakter
Poedels zijn erg intelligente en zeer slimme, trouwe en aanhankelijke honden. Ze hechten zich sterk aan hun baas. Het zijn moedige, evenwichtige en volhardende honden. Ze zijn redelijk waaks en blaffen soms vaker dan gewenst.
Sociaal
Met soortgenoten gaat de Poedel erg goed om. Ook met andere huisdieren geeft hij geen problemen, mits hij wel goed gesocialiseerd is. Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Bezoek wordt aangekondigd.

Omgang

Beweging
Het uithoudingsvermogen is groot. Ze hebben dan ook vrij veel beweging nodig. Naast de dagelijkse wandelingen is het aan te raden om geregeld lange onaangelijnde wandelingen te maken, zodat ze lekker kunnen spelen en ravotten. De meeste poedels zijn gek op balspelletjes, apporteren en zwemmen.
Opvoeding
Het zijn zeer intelligente honden, die graag iets willen leren. De opvoeding geeft dan ook weinig tot geen problemen. Wees altijd consequent en duidelijk. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. U bereikt het meest met een afwisselende, vrolijke opvoeding en het belonen voor goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.7 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!