Mexicaanse naakthond

5
(1)

Mexicaanse naakthond of Xoloitzcuintle – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Mexico
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Er zijn twee varianten.
De miniatuur is tussen de 25 en 33 centimeter.
De normale variant is 33 tot 56 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Mexicaanse naakthonden hebben een lange spitse snuit. De ogen zijn licht amandelvormig en middelgroot. De oren zijn dun fijn en hebben een groot formaat. Mexicaanse naakthonden hebben een schaargebit.
Lichaam
De Mexicaanse naakthond ook wel Xolo genoemd, heeft een sierlijke bouw. De rug is recht en vrij lang. De borst is smal en reikt tot de ellebogen. De staart is laag aangezet en loopt uit in een punt. Hij reikt minstens tot aan de sprong.
Vacht
Ze hebben geen vacht. Met uitzondering van het voorhoofd.
Kleuren
Zwart, grijs en grijszwart.

Gedrag

Karakter
Mexicaanse naakthonden hebben een rustig karakter. Ze zijn intelligent en hebben een groot aanpassingsvermogen. Het ras blaft niet. Maar maakt eerder een huilerig geluid. De grote variant zijn goede waakhonden.
Sociaal
Ze gaan goed om met soortgenoten en kinderen. Zijn ze goed gesocialiseerd met andere huisdieren, dan geeft dit ook doorgaans geen problemen. Het zijn geen allemansvrienden.

Omgang

Beweging
Ze hebben niet veel lichaamsbeweging nodig. Naast de dagelijkse wandelingetjes kunt u de hond in de tuin laten ravotten of spelen. Ze vinden het wel leuk om overal mee naar toe genomen te worden.
Opvoeding
De opvoeding van Mexicaanse naakthonden is niet erg moeilijk. Voed de hond consequent op. Zorg voor afwisselende trainingen, dan komt de hond het best tot zijn recht. Ze zijn dan intelligent genoeg om snel commando’s te leren.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!