...

Silky Terrier

Silky Terrier
3.8
(5)

Silky Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Australie
Huidige en oorspronkelijke taken
Rattenvanger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 22, 5 en de 25 centimeter.
Gewicht
Tussen de 3,6 en 4,5 kilo.
Hoofd
Het hoofd van de Silky Terrier is wigvormig. De schedel is iets langer dan de voorsnuit. Tussen de oren mag de schedel niet te breed zijn. De rechtopstaande oren hebben een V-vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Silky Terrier heeft een laag lichaam, dat ongeveer een vijfde langer is dan de schouderhoogte. De rug is recht. De borst is matig breed en reikt tot de ellebogen. Ze hebben kattenvoeten.
Vacht
Vlak, glad en zijdeachtig. Het haar is ongeveer 12 tot 15 centimeter lang.
Kleuren
Blauw met tan.

Gedrag

Karakter
De Silky Terrier is een intelligente, beweeglijke en opgewekte hond. Ze zijn zeer trouw, aanhankelijk en in doorsnee gehoorzaam. Ondanks dat ze klein zijn, waken ze uitstekend en grijpen in indien nodig.
Sociaal
Met katten en andere huisdieren moeten ze goed gesocialiseerd worden. De Silky Terrier gaat normaal gesproken goed om met kinderen. Tegenover mensen die ze niet kennen nemen ze in eerste instantie een waakzame houding aan. Met andere honden kunnen ze het vrij goed vinden.

Omgang

Beweging
De Silky Terrier past zich erg goed aan. Hij is geschikt voor zowel sportieve als minder sportieve mensen. Ze kunnen prima functioneren op een flat. Balspelletjes zijn hun favoriet.
Opvoeding
Dit hondenras is eenvoudig op te voeden. Het is een ras dat intelligent is en graag leert. Trek veel tijd uit voor een goede socialisatie, dat heeft een positief effect op de karaktervorming.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!