...

Deerhound

Deerhound
5
(259)

Deerhound

De Schotse Deerhound is een grote jachthond die verrassend zachtaardig en liefdevol is. Hoewel ze het temperament van een echte jager hebben, zijn ze erg vriendelijk en aanhankelijk. Eigenaren van dit hondenras hebben zelden problemen met het opvoeden of trainen van hun huisdier omdat het dier niet koppig is.

Dit ras houdt van interactie met mensen; ze brengen graag tijd door met hun familie en baasje. Het afscheid nemen valt hen echter zwaar. Ze zijn vriendelijk tegen vreemden, maar voorzichtig omdat ze beseffen dat de persoon een vreemde is.

Deerhounds zijn liefdevol en geweldig met kinderen. Omdat het echter grote honden zijn, is het niet aan te raden om kleine kinderen er alleen mee te laten. Bovendien moeten kinderen worden geleerd hoe ze op de juiste manier voor dieren moeten zorgen. Omdat deze grote honden een hoog energieniveau hebben, hebben ze lange wandelingen en zelfs meer training nodig.

Deerhound – FCI Rasgroep 10

De Deerhound behoort tot de rasgroep van de Windhonden.

Land van herkomst: Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken: Zelfstandig jager op groot wild.
Levensverwachting: 8 tot 11 jaar oud

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen minimaal 76 cm. – Teven minimaal 71 cm.
Het gewicht: Mannetjes: 34-50 kg – Vrouwtjes: 34-50 kg

Hoofd
Het hoofd van de Deerhound is lang en heeft een vrij vlakke bovenschedel. De neusrug is licht gebogen. De oren zijn hoog aangezet, ze zijn klein en worden gevouwen gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug van de Deerhound mag niet recht zijn. De lendenen zijn goed gebogen. De borstkas is diep. De staart wordt laag gedragen en reikt bijna tot aan de grond.

Vacht: Harde vacht ongeveer 8 tot 10 centimeter lang.
Kleuren: Meest voorkomende kleur is donkerblauwgrijs.

Deerhound Depositphotos_353197664_S

Geschiedenis en afkomst van de Deerhound

Het hondenras Deerhound is erg oud; het bestaan ​​ervan wordt vermeld in Pictische stenen die dateren uit 800 voor Christus. Een steen toont twee ruiters naast hun jachthonden, vermoedelijk Deerhounds. Ze worden beschouwd als een prestigieus ras en worden te allen tijde gerespecteerd.

Hoewel veel hondenfokkers geloven dat deze honden een oude geschiedenis hebben, hebben archeologen noch genetici daar bewijs van. Er is geen fysiek bewijs gevonden dat wijst op oude wortels van de Deerhound. In recentere tijden werden deze prachtige honden gebruikt om op herten te jagen in de bossen van Schotland.

Het deerhound-hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht. Jagers zouden zo dicht mogelijk bij hun doelwit komen en de honden loslaten, waardoor het dier op de vlucht zou neerslaan. Meestal werden voor deze techniek twee honden gebruikt. Toen clansystemen in Schotland eindigden, begonnen deerhounds deel te nemen aan meer competitieve en sportieve activiteiten. Dit kwam omdat jagen niet werd beschouwd als een middel van inkomen of status; het was gewoon een recreatieve hobby.

De oorsprong van dit hondenras is dus onduidelijk; sommigen beweren dat het in de middeleeuwen is ontstaan ​​als jachthond. Velen beweren echter dat deze versie niet waar is. Er wordt aangenomen dat het ras aan het einde van de 19e eeuw in Schotland verscheen. In die tijd hadden veel adellijke clans hun domeinen verdeeld, wat verschillende jachthonden in elk domein vereiste. Dit verminderde het totale aantal deerhounds in Schotland. Interessant is dat sommige van deze honden naar Australië werden gebracht en werden gebruikt om op struisvogels en wilde zwijnen te jagen.

Gedrag en karakter

De Schotse Deerhound is een grote, vriendelijke hond met een temperament dat trouw is aan een jager. Ondanks hun grootte zijn deze honden zachte en liefhebbende metgezellen. Ze kunnen gemakkelijk door hun baasjes worden opgeleid en grootgebracht omdat hun karakter niet koppig is.

Honden van dit ras zijn zachtaardig en vriendelijk. Ze hechten zich sterk aan hun gezin. Deerhounds zijn redelijk gehoorzaam en meegaand. Ze zijn intelligent en blaffen weinig. Als waakhond zijn ze dan ook niet geschikt. Het jachtinstinct is nog duidelijk aanwezig.

De Schotse Deerhound is een nobele en waardige jachthond. Het bezit ongelooflijke instincten en een uitzonderlijk reukvermogen. In de regel probeert de hond zijn baas te plezieren, maar hij behoudt daarbij zijn waardigheid en nobelheid. Het is belangrijk op te merken dat de Schotse Deerhound op het hoogtepunt van zijn jachtvaardigheden en instincten is. In het bos zal de hond fungeren als een rustige en waakzame metgezel.

Deerhound Depositphotos_350769858_S

Sociaal

De omgang met kinderen geeft geen problemen. Door het aanwezige jachtinstinct kunnen ze minder goed samenleven met andere huisdieren. Met soortgelijke honden gaat de Deerhound goed om. Ze zijn nieuwsgierig, maar bezoek wordt in eerste instantie van een afstandje bekeken.

Trainen

Een Deerhound-puppy zal uitgroeien tot een waardige en rustige volwassen hond. Ze vereisen echter veel menselijke aandacht en positieve trainingsmethoden. Ze zijn erg gevoelig voor negatieve behandeling en mogen niet in een kennel of bench worden gehouden terwijl hun baasjes weg zijn. Bovendien zullen deze honden alleen uitgroeien tot de mooiste Deerhound-puppy ter wereld als ze de juiste voeding en beweging krijgen.

Beweging

Deze hond heeft veel beweging nodig. Wanneer u een grote omheinde tuin heeft, kan de hond deels zijn eigen bewegingsbehoefte bepalen. Neem de hond daarnaast mee op lange, actieve wandelingen. Wanneer u de hond goed onder controle heeft, kunt u hem onaangelijnd laten spelen en ravotten, maar alleen op een plaats waar hij absoluut geen kwaad kan doen.

Opvoeding

Ze maken het hun baas graag naar de zin. Hierdoor leren ze vrij snel. Voed de hond niet hard of te veeleisend op. Dit heeft een averechts effect.

Schotse Deerhound Depositphotos_2161602_S

Verzorging

De vacht van de Schotse Deerhound is stug en voelt enigszins hard aan. Het is echter ook heel gemakkelijk te verzorgen; de hond hoeft alleen wekelijks te worden geborsteld en gekamd. Bovendien moet de Deerhound zijn nagels om de paar weken laten knippen als ze niet van nature versleten zijn. Als je voor een Deerhound zorgt, moet je trim gereedschappen hebben zoals een elektrische nagelslijper, een metalen kam met fijne tanden en een gladdere borstel. Het is nuttig om een ​​hond af en toe een bad te geven om geurtjes te verminderen. Bovendien kan inspectie tijdens verzorgingssessies nieuwe knobbels of huidproblemen aan het licht brengen. Dit is ook een kans om ervoor te zorgen dat de ogen en oren van de hond geen gezondheidsproblemen vertonen.

Puppy info

Deerhound-puppy’s hebben het moeilijk om zich zowel fysiek als mentaal goed te ontwikkelen als ze geen speelkameraadje of voldoende ruimte hebben om rond te rennen. Volwassen Deer-hounds moeten ook regelmatig bewegen om aan de eisen van hun ras te voldoen. Veel destructieve puppy’s kregen niet genoeg beweging omdat ze niet dagelijks vrij actief mochten zijn. Als gevolg hiervan liepen deze puppy’s uit de hand en veroorzaakten ze aanzienlijke schade aan het eigendom van hun eigenaren.

Deerhounds die gelukkig en goed geoefend zijn, leven lang. Een goed bewegingsregime en dieet zijn cruciaal om een ​​puppy op te laten groeien tot een gezonde volwassen hond. Voor Deerhounds is beweging nog steeds belangrijk. Jongere honden moeten echter geforceerde oefeningen vermijden die gewrichtsproblemen kunnen veroorzaken, zoals hardlopen of meelopen met de fiets. Ze moeten ook wel hun conditie behouden naarmate ze ouder worden. Dit ras kan niet goed omgaan met stress of minimale activiteit, en ze gedijen goed met frequente wandelingen en oefeningen.

Deerhound Depositphotos_4

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 259

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!