Deerhound

2.8
(4)

Deerhound – FCI Rasgroep 10

Windhonden.

Land van herkomst
Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken
Zelfstandig jager op groot
wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 76 centimeter.
Teven minimaal 71 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Deerhound is lang en heeft een vrij vlakke bovenschedel. De neusrug is licht gebogen. De oren zijn hoog aangezet, ze zijn klein en worden gevouwen gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug van de Deerhound mag niet recht zijn. De lendenen zijn goed gebogen. De borstkas is diep. De staart wordt laag gedragen en reikt bijna tot aan de grond.
Vacht
Harde vacht ongeveer 8 tot 10 centimeter lang.
Kleuren
Meest voorkomende kleur is donkerblauwgrijs.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn zachtaardig en vriendelijk. Ze hechten zich sterk aan hun gezin. Deerhounds zijn redelijk gehoorzaam en meegaand. Ze zijn intelligent en blaffen weinig. Als waakhond zijn ze dan ook niet geschikt. Het jachtinstinct is nog duidelijk aanwezig.
Sociaal
De omgang met kinderen geeft geen problemen. Door het aanwezige jachtinstinct kunnen ze minder goed samenleven met andere huisdieren. Met soortgelijke honden gaat de Deerhound goed om. Ze zijn nieuwsgierig, maar bezoek wordt in eerste instantie van een afstandje bekeken.

Omgang

Beweging
De Deerhound heeft veel beweging nodig. Wanneer u een grote omheinde tuin heeft, kan de hond deels zijn eigen bewegingsbehoefte bepalen. Neem de hond daarnaast mee op lange, actieve wandelingen. Wanneer u de hond goed onder controle heeft, kunt u hem onaangelijnd laten spelen en ravotten, maar alleen op een plaats waar hij obsoluut geen kwaad kan doen.
Opvoeding
Ze maken het hun baas graag naar de zin. Hierdoor leren ze vrij snel. Voed de hond niet hard of te veeleisend op. Dit heeft een averechts effect.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.8 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets